Myometis
11:10, 20 cze 2016

Hej wszystkim ogrodomaniakom, zdecydowałam się na zalogowanie do Waszego grona, choć forum czytam już od dawna. Wiele się od Was nauczyłam, sprecyzowałam moje "chcenie", zachwyciłam się stylem Gardenarium i oto jestem.
Mój ogród powstał niedawno i wciąż się zmienia. 4 Lata temu pojawiły się pierwsze rośliny, zaczynałam bardzo chaotycznie, bardzo niepewnie i z zerowym doświadczeniem. Dziś wiem, że niektórych błędów już nie poprawię, ale zmieniam to, co zmienić mogę, inspiruję się Waszymi ogrodami, czytam, słucham rad, uczę się powściągliwości. Niestety ogrodowa przygoda nie jest dla niecierpliwych, a mnie tej cierpliwości wielokrotnie brakowało i nadal brakuje
Gdybym miała zaczynać raz jeszcze, na pewno skorzystałabym z pomocy projektanta, kiedyś wydawało mi się to kompletnie niepotrzebne, dziś wiem jak dużej wiedzy i talentu potrzeba, żeby stworzyć coś pięknego w przestrzeni z dynamicznych elementów, zmieniających się w czasie. Mój ogród początkowo przypominał stragan przekupki, dziś staram się go uspokoić, nadać mu charakter, wydobyć harmonię. Cała moja przestrzeń do "szaleństw" to 1000m2, minus dom i powierzchnia kostki, otoczone tujami, które lubię i które są mi tu potrzebne, choć tak nienawidzą ich projektanci. Mam nadzieję na konstruktywne uwagi z Waszej strony i pomoc w kolejnych zmianach, bo jeszcze wiele pracy przede mną. W tym sezonie próbuję obsadzić na nowo skarpy wokół tarasu bo niektórym roślinom nie służy stanowisko a inne rozrosły się ponad miarę, zagłuszając sąsiedztwo, poza tym wciąż zmienia mi się gust, ale to podobno normalne u początkujących 
Zamieszczam parę zdjęć tego, co pokazać się da
odwiedzajcie mnie i komentujcie, jestem otwarta na wszelkie sugestie.

Mój ogród powstał niedawno i wciąż się zmienia. 4 Lata temu pojawiły się pierwsze rośliny, zaczynałam bardzo chaotycznie, bardzo niepewnie i z zerowym doświadczeniem. Dziś wiem, że niektórych błędów już nie poprawię, ale zmieniam to, co zmienić mogę, inspiruję się Waszymi ogrodami, czytam, słucham rad, uczę się powściągliwości. Niestety ogrodowa przygoda nie jest dla niecierpliwych, a mnie tej cierpliwości wielokrotnie brakowało i nadal brakuje

Zamieszczam parę zdjęć tego, co pokazać się da