he no właśnie nie wiem tzn u mnie na słońcu jest georgia peach ale ile m,ożna South niestety przypala się delikatnie na słońcu ;( tak ona jest taka pomarańczowa
Irenko pozwolę sobie wkleić fotki z angielskiej rabaty od Szmitów. Tam jest zimozielonych mnustwo i feria barw póżniej... Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest powtarzalność na takiiej rabacie... według mnie powinna zaskakiwać co krok. Uwielbiam Ogród Szmitów
dwa pierwsze zdjęcia z maja
Irenko ja go kupilam bez nazwy... jakież było moje zdziwienie gdy Danusia przywiozła podobny z Angli. Pojechałam nawet do ogrodniczego by dokupić bo mieli jeszcze dwa ale już nie było... a miałam je dla Ani monte kupić... Pytałam o nazwę ale Pani nie potrafiła mi powiedzieć, stwierdziła "noooo jaśminowiec"
Omorica aurea super wygląda takie żółte przyrosty bardzo cieszą, wiem bo mam świerka maigold, który ma podobne przyrosty na wiosnę.
Aniu mogłabyś napisać jakie masz odmiany żurawek, śliczne są niesamowicie.
najwięcej mam
Georgia peach - głównie dlatego że najłatwiej było ją dostać ale muszę przyznać że ona pięknie wygląda początek i koniec sezonu
Southern Comfort
Berry Smoothie
Caramell
Delte dawn - to sadziłam dopiero we wrześniu
palace Purple
tutaj widać trzy odmiany carmell, south i berry
o tak przyrosty są cudne, niestety moje foty tego nie oddają... szkoda tylko że tak krótko jest zjawiskowo, bo potem wygląda normalnie a droższa od picea omorniki chyba trzykrotnie....zaraza. Ubiegłej zimy trochę ją u mnie przymrozilo ale się wzieła i odrosła
KasiaWB u Danusi pytała o picea omornika aurea. Dzisiaj przy okazji szukania fot jaśminowca znalazałam lepsze fotki porównacze
Dwie po lewej to picea omornika aurea nana, po prawej picea omornika
i w pojedynkę
picea omornika aurea
Hej Madzenka, fajne te dzbanuszki z Lidla. W zeszlym roku kupilam podobne w LM i niestety nic z mojego pedzenia nie wyszlo A Twoje krokusiki juz maja kielki. Pewnie moje przeterminowane jakies byly
Czaruj wiosne, tylko postaraj sie deczko bardziej bo poki co: