Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 11:45, 01 gru 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Zajrzę sobie wieczorkiem na tę stronę

zajrzyj, to była moja główna inspiracja przy urządzaniu domu. ideabook założyłam wrzucałam tam ulubione fotki a potem przeglądałam tłumacząc panom od wykończenia o co mi chodzi. za darmo możesz podejrzeć projekty profesjonalnych architektów wnętrz a prawda jest taka ze fachowcy od wykończeń rzadko kiedy maja pomysły na czasie.
Ogród z pergolą 11:02, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
a wracając do tematu choinki to zależy mi właśnie na takiej w donicy aby potem do ogrodu wsadzić. pytaliśmy narazie w ogrodach zofii to pani nas zapewniała ze sie przyjmie bo kopane maszynowo. niewiem o co chodzi ale mam nadzieję że jak tylko tydzień będzie w domu to da radę.

ja sie malo znam na swierkch...

a co do choinki to ja juz mam 3 2x koreanka 1x jodla kalifornijska
kupione jako sadzonki do wsadzenia a nie jako "choinki" przyjely sie bezproblemowo
Kamienny ogród patykiem malowany 11:00, 01 gru 2015

Do góry
dzieki Sylwia choć na tych fotkach ten swierk wyglada mi na srebrny a on jest o wiele wiekszy i szerszy niż serbski
Ania dobrze ujęła Twój ogród, taki tajemniczy...pieknie masz
Ogród z pergolą 10:58, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
a wracając do tematu choinki to zależy mi właśnie na takiej w donicy aby potem do ogrodu wsadzić. pytaliśmy narazie w ogrodach zofii to pani nas zapewniała ze sie przyjmie bo kopane maszynowo. niewiem o co chodzi ale mam nadzieję że jak tylko tydzień będzie w domu to da radę.

A masz miejsce w ogrodzie na taką choinkę?
Jeśli posadziłaś świerk serbski w takich odległościach jak dziewczyny na O. to będzie ok ... przecież to ma być żywopłot, który nawet możesz ciąć
Ogród z pergolą 10:55, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
płyty drewniane na scianach widziałam, myślałam zrobic je u nas w przedpokoju ale narazie szkoda mi zasłaniać scian bo przeciez nówki sztuki
panele 3d baaardzo fajne a jeśli w innych pomieszczeniach jest beż to może też beżowe chyba ze chcesz w sypialni zupełnie inną kolorystykę. ja mam wszedzie biało a w sypialni szaro z naturalną cegłą. ja też polecam fototapety, u nas są dwie i po prostu czad. zobaczcie to
zajrzyj też na homebook.pl

Zajrzę sobie wieczorkiem na tę stronę
Ogród z pergolą 10:55, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
no właśnie ja czytałam ze co 2 m to max a co 1,5 jak u mnie gdy chce się zeby sie stykały na szpaler
Kasya zajrzyj jak możesz do ogrodu sylwii bo mi sie wydaje że ona ma srebrne, ale może ja sie nie znam...

Jeden jest serbski a drugi srebrny - srebrny ma 4m na dole, a serbski 3m.

1m od siatki to jak dla mnie w każdym wypadku jest za mało
Ogród z pergolą 10:48, 01 gru 2015

Do góry
no właśnie ja czytałam ze co 2 m to max a co 1,5 jak u mnie gdy chce się zeby sie stykały na szpaler
Kasya zajrzyj jak możesz do ogrodu sylwii bo mi sie wydaje że ona ma srebrne, ale może ja sie nie znam...
Ogród z pergolą 10:46, 01 gru 2015

Do góry
Ogród z pergolą 10:33, 01 gru 2015

Do góry
oooo dzieki Sywia już lecę
posadziłam tak jak zalecali na forum
Ogród niby nowoczesny ale... 10:31, 01 gru 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Aniu...sorki, że tyle musiałaś czekać na odpowiedz....to jałowiec golden carpet

dziekuję ja też szczekam na fotki
Ogród z pergolą 10:12, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
A teraz mam kolejną prośbę. chodzi mi o przedogródek z lewej strony, na przeciwko tego z rodkami.długa 18m szer 7m

przy siatce posadzone serby metr od ogrodzenia a przy kostce tuje danica 0,5m od kostki i co 1,5m. teraz rośnie tam trawa ale docelowo chciałbym mieć wszystko w korze czyli raczej sporo nasadzeń.tutaj słońce jest cały czas, jak urosną serby to popołudniu zacienią.
może jakaś burza mózgów?

Witam Cię Aniu, przeczytałam Twój wątek i pospacerowałam po Twoim ogrodzie.
Nie powinnam się wymądrzać, bo też jestem tu nowa, ale mogę Ci z własnego doświadczenia coś podpowiedzieć odnośnie świerków.
Moim zdaniem są posadzone za blisko siatki i za gęsto. Mam już duże okazy i specjalnie poszłam do ogrodu przyjrzeć im się.
Moje mają już około 15 lat - rozpiętość gałęzi na dole to 4m, posadzone są od siebie w odległości 4,5m i stykaja się gałęziami.
Według mnie nie wiele miejsca Ci pozostanie na tej rabacie jak one urosną, a czas leci szybko....

Jak chcesz to zajrzyj do mnie wkleiłam zdjęcia specjalnie dla Ciebie
Ogród z pergolą 09:56, 01 gru 2015

Do góry
płyty drewniane na scianach widziałam, myślałam zrobic je u nas w przedpokoju ale narazie szkoda mi zasłaniać scian bo przeciez nówki sztuki
panele 3d baaardzo fajne a jeśli w innych pomieszczeniach jest beż to może też beżowe chyba ze chcesz w sypialni zupełnie inną kolorystykę. ja mam wszedzie biało a w sypialni szaro z naturalną cegłą. ja też polecam fototapety, u nas są dwie i po prostu czad. zobaczcie to
Ogród niby nowoczesny ale... 08:19, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
Magda pięknie masz co rośnie płożącego tam z prawej strony zdjęcia?

Aniu...sorki, że tyle musiałaś czekać na odpowiedz....to jałowiec golden carpet
Ogród z pergolą 21:25, 30 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

tak na szybciutko odpisuje bo mi mala dzisiaj miauczy cały dzień, spryciula na raczkach chce byc cały czas
jesli chodzi o sypialnię to wedlug mnie beton jest za zimny w odbiorze, ja polecam cegłę. mam w sypialni i jest bardzo urokliwa a też industrialna jesli na takim efekcie Ci zależy.
dekoracji świątecznych jeszcze nie mam, wiem ze tu na forum szaleje hand made ale ja nie mam czasu niestety...ale Wasze wianki, gwiazdki i rudolfy podziwiam szczerze
narazie szukamy choinki bo planujemy 2,5m i dość ciężko zdobyć taka żywą...

Ach te dzieci ... no ale Twoja jeszcze taka malutka jak tu nie ulec?
Mówisz, że beton nie bardzo Ci się widzi do sypialni ... pewnie masz ... tym bardziej, ze nie jest to duże pomieszczenie... a biała cegła urocza tylko eMowi się nie widzi ... no i nie wiem czy pasowałoby jeśli w salonie i korytarzu mam beżowy kamień?
Jeśli chodzi o choinkę to przez dziesięć lat mieliśmy zawsze żywą choinkę i to taką 2,50m (kupowana kilka dni przed Wigilią ... nie na żadne zamówienie, zwykły świerk, ale zawsze dość gęsta)... ale Ty pewnie szukasz w donicy?

PS Wybierasz się w sobotę do Ciepłuchy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:00, 30 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
piękny wianek, ogrodowisko kreuje trendy

novodworski ma piekne lampy i cenowo bardzo ok

Dzięki Aniu

Jakiś czas temu przeglądałam ich ofertę i ... było sporo ciekawych propozycji
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:51, 30 lis 2015

Do góry
novodworski ma piekne lampy i cenowo bardzo ok
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:48, 30 lis 2015

Do góry
piękny wianek, ogrodowisko kreuje trendy
W oflisowym ogrodzie 19:42, 30 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)

Ja też

no fajnie, lubię takie watki gdzie widzę buzię autora bo jestem wzrokowcem i szybciej kojarzę ogród ja ostatnio tez walczyłam o świerki, oby mi się udało..
pozdrawiam serdecznie
Ogród z pergolą 19:38, 30 lis 2015

Do góry
przypomniałaś mi o tym ogrodzie, oglądałam go już z dwa razy ale teraz gdy widzę tyle rzeczy które mogłabym wykorzystać w swoim to jednak obejrzę go jeszcze raz z notesem
Ogród z pergolą 14:12, 30 lis 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Jak sie liczy to grosze wychodzą....tylko nie wiem skąd te rachunki 300pln/miesiąc

no właśnie..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies