myslałam Kasiu o miskancie malepartusie bo mi sie podoba ale on jak każdy miskant lubi wilgotne podloze. poza tym tak sie tutaj na forum zorientowałam że miskanty pózniej startuja, to taka ich cecha dlatego z wysokich traw myslę o trzcinnikach i prosie
jak wpisałam na zszp.pl turzyca w zaawansowanych gleby suche to wyskoczyły mi dwie Carex comans 'Bronze Form' i Carex comans 'Frosted Curls' na brzeg rabaty chyba spoko
tu z forum dowiedziałam sie o:
wydmuchrzyca piaskowa wys.80-100cm
piaskownica zwyczajna wys. do metra gdy kwitnie ale ekspansywna
proso rózgowate rózne gat
trzcinniki tu uwielbiany Karl f. lub overdam
palczatka miotlasta 1 m wys
miłka okazała 40cm wys
perłówka orzęsiona 25cm wys z kwiatostanem ponad 60cm
kostrzewa sina
ostnice
to takie moje typy na suche, słoneczne miejsce. teraz tylko je ładnie skomponować.
Aniu, dziękuję za zaproszenie, ale 5 grudnia akurat mam imieniny u teściowej, Barbara. Chyba byłaby obrażona, gdybym nie przybyła
Podziwiam ilość kompostu Dzięki Tobie dowiedziałam się, że w Łodzi jest kompostownia Mój M często jeździ do Łodzi, to może go namówię, żeby mi choć trochę przywiózł
A no i Twoje rabaty - jak dla mnie ogromne. Jesteś pewna, że ten przedogródek cały ma być rabatą?
Na początku nic widac nie bedzie ale po jakimś czasie zaczna chorowac , liscie jasne i opuszczone bedą a rh długo się regenerują wiec lepiej zadbac o dobre posadzenie.
juz musze uciekac ale wieczorkiem napisze swoje propozycje. zależy mi na trawach na pełne slońce i raczej wytrzymałych na susze abym nie musiała sie stresowac jak wyjade na urlop.