Słuchajcie mam taką małą produkcję bluszczy w domu i mam pytanko. czy przyciąć te sadzonki aby sie rozkrzewiły czy poczekać z cięciem do wiosny jak je wsadzę do gruntu?
witam wszystkich serdecznie
mam ogromna prośbę o pomoc. poniżej zdjęcia moich serbow, sadzone w sierpniu w mieszance torf kwaśny + kompost+ziemia ogrodowa. 5 szt z 20 brązowieje od dołu. czy mogę teraz jeszcze coś z nimi zrobić aby je uratować?
wiem jest mata p. chwastom ale przy wszystkich 20 świerkach a brązowieje tylko kilka..
Aniu to zapory przeciw mojemu pupilkowi,nowe nasadzenia tak zagradzam,ale wczorj trosze pry ziemi okryłam je gałązkami swiekowymi,troche sie o nie boje bo pozno sdzone i nie zdażyły sie ukorzenic,coż aaa trzeba pamietac o podlewaniu ,miłego
Krysiu a czemu ten Peter z takimi patykami wokół?szykujesz go osłaniać na zimę tak?ja Cię bardzo proszę cokolwiek z nimi robisz pisz mi żebym tez to robiła bo ja zielona dupa jestem
ładnie, jedyny minus host to pustka na rabacie po zimie. ale z turzycami byłoby to samo. ciekawe które z tych roślin szybciej dają efekt po wiosennym odbiciu?
Renia czyli ładniej będzie z grabami?sesleria to jeden z pewniaków jaki bedzie w moim ogrodzie.rabata z rodkami ma 9 m szer
Kamila słyszałam już własnie od Danusi że nigry najdłużej trzymaja liście. dlatego myślałam ze do przed-ogródka który powinien najdłużej zdobić się nadają..
Ja lubię jednak kolor bordowy jako ożywiającą plamę w ogrodzie ... niebardzo widzi mi się na szpaler ... według mnie lepsze graby, buki, umbry ... z nimi pięknie komponują się bukszpany