Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "molinia"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:43, 04 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

trzcinnik to trzcnnik a molinia to trzęślica

no i masz..
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:42, 04 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

nie pryzwyczaje się do tego awatara trzycik to molinia prawda ? bo już zgłupiałam

trzcinnik to trzcnnik a molinia to trzęślica
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:41, 04 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
A trzcinników tam nie chcesz?

nie pryzwyczaje się do tego awatara trzycik to molinia prawda ? bo już zgłupiałam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:36, 04 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

to jest molinia Variegata tą samą mam pod lipą

Ok rozumiem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:35, 04 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ola to jest edith u Ciebie? Ale to juz jesien prawda.w sexonie ona zielona jest

to jest molinia Variegata tą samą mam pod lipą
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:34, 04 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
na drugim zdjęciu to raczej jakiś śmiałek albo jeszcze coś innego

na pierwszym to też nie molinia zobacz http://www.basaltite.it/chelsea-flower-garden-show-londra-gran-bretagna-arredo-giardino/

czyli co?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:28, 04 lut 2016

Do góry
na drugim zdjęciu to raczej jakiś śmiałek albo jeszcze coś innego

na pierwszym to też nie molinia zobacz http://www.basaltite.it/chelsea-flower-garden-show-londra-gran-bretagna-arredo-giardino/
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:25, 04 lut 2016

Do góry
i teraz co to za molinia?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:23, 04 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Jak ma być coś sztywnego to czemu nie red baron?
bo sztywna trawa była przed zakupem bylin i miała tam być tylko trawa...ale ten rok spóbuje z misz maszem i teraz molinia pasuje żeby furgała mgiełką nad kwiatami
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:21, 04 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

zawicle będą tam gdzie ciut mniej słońca...

tylko teraz tak myśle...tam jest dużo szałwii która ma te sterczące kłosy..może właśnie nie dawać na tył przetacznika bo tez taki kłosy ale przełamamć ten kształt...molinia i może nawet sam krwawnik, plus punktowo mak ozobny albo kosmosy te jasne

A jaki kolor szałwii?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:15, 04 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A zawilce

zawicle będą tam gdzie ciut mniej słońca...

tylko teraz tak myśle...tam jest dużo szałwii która ma te sterczące kłosy..może właśnie nie dawać na tył przetacznika bo tez taki kłosy ale przełamamć ten kształt...molinia i może nawet sam krwawnik, plus punktowo mak ozobny albo kosmosy te jasne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:13, 03 lut 2016

Do góry
A molinia edith dudszus?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:40, 02 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Ren, po prawej daj mniej tej molinii i rozchodnika- mnieszą plamę w głębi, na brzegu może już pojedź Amazon Mist.
Tujki coś za równo, ja bym dała bardziej 'rzucone'
Buksy- wg mnie tylko na brzegu, obok siebie, bo w molini zanurzone młode za małe, a duże za szerokie.
Jaką molinię?- zwykła molinia careulea, albo odmianę Variegata jeśli paski lubisz. Znalazłam jeszcze odmianę Heidezwerg, ale chyba jest mało dostępna

Aurea nana to chyba ze 3 razy malowałam bo też mi tak "za równo" wychodziło (ale wiem o co chodzi) AM ma zachodzić z rabaty szałwiowej a molinia bardziej w głębi ... łapię Buksy na brzegu ok Jutro zadzwonię do mojej pani bylinowej i zapytam o molinię Heidezwerg

Oby wyszło tak pięknie jak zostało zaprojektowane

Bardzo bardzo bardzo dziękuję Magnolio
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:18, 02 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Magnolio
A ta molinia nie będzie za wysoka w porównaniu z amazon mist i szałwią?
Wątpię czy jeszcze jedno drzewo tam się zmieści?
Naniosłam zmiany żeby była pewność, że wszystko rozumiem

zielone kulki - kule bukszpanowe
jasnozielone 4szt aurea nana
czerwone plamy po prawo - rozchodnik
reszta - molinia tylko jaka odmiana???

PS Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mi pomagasz

Ren, po prawej daj mniej tej molinii i rozchodnika- mnieszą plamę w głębi, na brzegu może już pojedź Amazon Mist.
Tujki coś za równo, ja bym dała bardziej 'rzucone'
Buksy- wg mnie tylko na brzegu, obok siebie, bo w molini zanurzone młode za małe, a duże za szerokie.
Jaką molinię?- zwykła molinia careulea, albo odmianę Variegata jeśli paski lubisz. Znalazłam jeszcze odmianę Heidezwerg, ale chyba jest mało dostępna
Pogubiłam się po drodze... 07:35, 02 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Może zmęczony jest budową, skoro tyle zrobił. Boi się, że jak da palec, to będziesz chciała całą rękę
Mój przez 3 lata po wprowadzeniu nie ruszył ręką, dopiero, jak już sobie odpoczął dobrze.
A teraz sam jakby czytał w mojej głowie, tylko trochę na opak. Więc trzeba mu pomóc.
W piątek chodził mi po głowie projekt mojego kącika wypoczynkowego przy garażu (w tym roku kładziemy tam dopiero blachę, potem tynkowanie, potem podjazd z kostki ... ), więc żeby nie zapomnieć, wzięłam kartkę i zaczęłam szkicować. Wkomponowałam tam dwie świdośliwy, które u Nawigatorki widziałam Nic e-Mowi nie mówiłam, chciałam poczekać na dobry moment.
W sobotę przyjechał do domu M. Chodzi od okna do okna i w niedzielę mówi:
Wiesz, tak sobie myślę ... nie wiem co ty na to .. ale ja bym oddzielił kącik wypoczynkowy od garażu tujami ( forum nie czyta, więc to byłą jedyna myśl, co mu do głowy przyszła )
Ja na to wyjęłam kartkę i mówię: Tuje nie, ale będą tam Gracilimusy, dwie świdośliwy (a co to - było pytanie e-Ma, więc w necie pokazałam) i molinia. I pokazałam projekt z resztą nasadzeń
I dodałam: A jak będziesz miał czas, to chciałabym taką pergolę:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388385871/
I jeszcze dodałam: I jeszcze mam takie róże w koszyku. Czekają na sponsora
M popatrzył, podumał i powiedział:
Na wszystko się zgadzam, ale najpierw blacha na dachu.

Ja wiem, ze może to być nawet za rok, ale mam zaklepane
O różach natomiast - zawołał dzieci i ogłosił zrzutę na róże na moje urodziny.
Sam się natomiast zabrał za wymiarowanie stoliczków nocnych do sypialni, które zrobi mi w prezencie (stare mają już 18 lat )

Tak więc Amelio, nie martw się, trafiłaś na zły moment. Trzymam kciuki
Iwonka to piękne jest co piszesz a i inspiracja pergoli fajna ja się może tez na swoją kiedyś doczekammyślę że może za dużo na raz chciałam i mi się chłop wystraszył
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:34, 01 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ale mnie wtedy u Ciebie nie bylo.
Swidosliwy i molinia jak u mnie troche

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:34, 01 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ja myślałam żeby molinia była i po prawej i po lewej, wtedy koło będzie jakby otoczone czymś jednym, więc wyeksponowane. Możesz po prawej dać tylko trochę tej molinii z rozchodnikami, i szybko to 'zgubić' Pomyśl czy nei podobałoby Ci się. Juz przy tujach powoli przechodzic w cos innego.
Czy zmieści się świdosliwa jeszcze jedna?- z fotki wydaje się że tak, ale Ty to sprawdć, popatrz na wprost jeszcze.

Magnolio
A ta molinia nie będzie za wysoka w porównaniu z amazon mist i szałwią?
Wątpię czy jeszcze jedno drzewo tam się zmieści?
Naniosłam zmiany żeby była pewność, że wszystko rozumiem

zielone kulki - kule bukszpanowe
jasnozielone 4szt aurea nana
czerwone plamy po prawo - rozchodnik
reszta - molinia tylko jaka odmiana???

PS Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mi pomagasz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:25, 01 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bo ty Asia zaraziłaś. U mnie też będzie molinia i świdośliwy. Wczoraj z M zaklepałam, gdy mi wyskoczył, że kącik wypoczynkowy od garażu tujami by wysłonił. Dzięki tym świdodśliwom miałam już gotową myśl
Więc tujom powiedziałam nie
Ale na razie mam to w głowie, narysowałam troszkę na kartce, bo na razie tam, gdzie to będzie jest jeszcze budowlano.

Haha fajnie.pewnie bedziecie mialy przede mna bo ja chyba nie tak szybko je kupie.
Ogródek Iwony 18:11, 01 lut 2016

Do góry
Opowiem wam zdarzenie weekendowe:

Ostatnio oglądałam sporo inspiracji z CHFS.
Bardzo spodobał mi się ten ogród:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388321263/
I takie proste pergole:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388250020/
Naoglądałam się u Nawigatorki i Reni inspiracji, naczytałam się o świdośliwie.

W piątek chodził mi po głowie projekt mojego kącika wypoczynkowego przy garażu (w tym roku kładziemy tam dopiero blachę, potem tynkowanie, potem podjazd z kostki ... nie wiem, kiedy ,,, ), więc żeby nie zapomnieć, wzięłam kartkę i zaczęłam szkicować. Wkomponowałam tam dwie świdośliwy, które u Nawigatorki widziałam Nic e-Mowi nie mówiłam, chciałam poczekać na dobry moment.
Wiesz, tak sobie myślę ... nie wiem co ty na to .. ale ja bym oddzielił kącik wypoczynkowy od garażu tujami ( forum nie czyta, więc to była jedyna myśl, co mu do głowy przyszła )
Ja na to wyjęłam kartkę i mówię: Tuje nie, ale będą tam Gracilimusy, dwie świdośliwy (a co to - było pytanie e-Ma, więc w necie pokazałam) i molinia. I pokazałam projekt z resztą nasadzeń

Ja wiem, ze może to być nawet za rok, ale mam zaklepane Projekt pewnie będzie jeszcze ewaluował, bodo końca nie umiem narysować tego, co mi się podoba i w taki właśnie sposób

W sprawie róż natomiast - zawołał dzieci i ogłosił zrzutę na róże na moje urodziny.
Sam się natomiast zabrał za wymiarowanie stoliczków nocnych do sypialni, które zrobi mi w prezencie (stare mają już 18 lat )
Dąb bielony dla odmiany. Tylko remont sypialni jeszcze poczeka. Młody chce się zamienić pokojami. Dostaniemy większy pokój z balkonem

Pogubiłam się po drodze... 17:40, 01 lut 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Aniu mój sobie na 100 procent poradzi cały dom wewnątrz wykończył, od wstawiania okien po końcowe malowanie, to z taka ścianką powinien sobie w kilka dni poradzić a może trzeba po ambicji pojeździć, że niby sobie nie poradzi, co?

Może zmęczony jest budową, skoro tyle zrobił. Boi się, że jak da palec, to będziesz chciała całą rękę
Mój przez 3 lata po wprowadzeniu nie ruszył ręką, dopiero, jak już sobie odpoczął dobrze.
A teraz sam jakby czytał w mojej głowie, tylko trochę na opak. Więc trzeba mu pomóc.
W piątek chodził mi po głowie projekt mojego kącika wypoczynkowego przy garażu (w tym roku kładziemy tam dopiero blachę, potem tynkowanie, potem podjazd z kostki ... ), więc żeby nie zapomnieć, wzięłam kartkę i zaczęłam szkicować. Wkomponowałam tam dwie świdośliwy, które u Nawigatorki widziałam Nic e-Mowi nie mówiłam, chciałam poczekać na dobry moment.
Wiesz, tak sobie myślę ... nie wiem co ty na to .. ale ja bym oddzielił kącik wypoczynkowy od garażu tujami ( forum nie czyta, więc to byłą jedyna myśl, co mu do głowy przyszła )

Ja wiem, ze może to być nawet za rok, ale mam zaklepane
O różach natomiast - zawołał dzieci i ogłosił zrzutę na róże na moje urodziny.

Tak więc Amelio, nie martw się, trafiłaś na zły moment. Trzymam kciuki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies