Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogródek Iwony 19:55, 02 mar 2015

Do góry
eda napisał(a)
Iwonka macham pocieszyłaś mnie z lawendą poczekam trochę jak wszystko ruszy i ocenię sytuację wzrostową

Eda, ja nawet nie wiem czy to lawenda. zachciało mi się ziemi kompostowej i teraz się zastanawiam, co mi rośnie Żeby to było podobne do lawendy chociaż. muszę poczekać na następne listki

beata_m napisał(a)
Iwonko wow ale masz bogactw u siebie, powiedz mi proszę czy trzymasz je wszystkie w domy czy też w garażu w chłodniejszej temperaturze, ja dopiero zabieram się za sianie werbeny? ale potem gdzie z nią na parapet do pokoju np?! do słoneczka?!

Beatko, południowe okno, ciepło i wilgotno i dużo światła. Roślinki, których termin siewu na opakowaniu oznakowany jest na marzec, czekają na wysianie. Niczego nie przyspieszam. nie wiem, ile będę potrzebowała parapetów na wszystkie moje nasionka

ryska napisał(a)
Fajnie Ci się zazieleniło, stipa imponująca Moja werbena powoli wypuszcza listki właściwe i w końcu widać, że to ona pozdrawiam

Moja też dostaje drugie listki. Ale nadal widzę, ze następne jeszcze kiełkują.

polinka napisał(a)
Iwonko to mnie zaskoczyłaś swoją produkcją roślinną Jestem pod wrażeniem Będzie u Ciebie w tym roku spektakl trawowy. Fajnie te kiełki stipy wyglądają.

E-Muś powiedział, że z tego Ogrodowiska chociaż taki pożytek, że roślinki sobie sama produkuję Nie lubi, gdy czas poświęcam na forum i go "zaniedbuję". Jak nie zaglądam do kompa, to znowu się pyta, co dziewczyny napisały
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:24, 02 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Gosia z której strony Wielkopolski jesteś?

Polinko Luboń się wita
Masz ochotę wjechać po bratki to zapraszam na kawkę
Mała Eleczka 17:29, 02 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U Myszy bratki, u Ciebie tupiki, ja też już chcę takie kwiotki! Na razie od rana wybieram doniczki bo co z tego, że będę miała kwiatuchy jak nie będzie do czego ich posadzić

Doniczka też ważna rzecz Masz jakieś typy już ?
Mała Eleczka 16:22, 02 mar 2015

Do góry
U Myszy bratki, u Ciebie tupiki, ja też już chcę takie kwiotki! Na razie od rana wybieram doniczki bo co z tego, że będę miała kwiatuchy jak nie będzie do czego ich posadzić
Ogród niby nowoczesny ale... 16:20, 02 mar 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Buziacki zdrowa jesteś ?

Jak przyjmujesz jeszcze głosy za cienkimi czy grubymi deseczkami to ja zdecydowanie jestem za cienkimi .

Zdrowa...to pojęcie względne ale jest ok

Madzenka napisał(a)
Odstęp - 1/2 szerokości listwy

Fajnie by wygladało ale myślę, że wtedy gałązki od sasiada by mnie "atakaowały" za często i musiałabym latać z sekatorem...

polinka napisał(a)
Modrzewie wszystkie wyrzucasz??? I jednak dałaś się przekonać na graby? Będą fastigiaty?

Za grabami byłam od dawna...na modrzewie szukam chętnych

Gabrysia_ napisał(a)
Doczytałam o eksmisji modrzewi i dobrze,bo to straszne śmieciuchy są,jeden taki olbrzym od sąsiada mi życie strasznie umila!
Deseczki obojętnie jakie wybierzesz i tak będzie super
Buziam poniedziałkowo

Moje modrzewie są szczepione i nie śmiecą aż tak bardzo jak te duże wolno rosnące

Buziaki
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:19, 02 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Miłam jechać jutro, ale nie wytrzymałam.
Co prawda są mniejsze niż miałam w minionym roku, ale i tak się skusiłam

Wow Ale masz już fajnie...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:09, 02 mar 2015

Do góry
Tylko naprawdę musi być mocny i najlepiej aby miał dużą rurę ssącą
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:03, 02 mar 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Dzieci chore siedzę w domu. Można by powiedzieć, że są plusy i minusy

Aga, to już nie zazdroszczę Zdrówka dla dzieciaczków. Koszmar ile dzieci, dorosłych jest chorych...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:02, 02 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

To nic, że nie mają strony, ani sprzedaży w sieci, wybiorę się osobiście na zakupy. Czy to jest gdzieś w naszych okolicach.....?

Mirella napiszę na pw.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:50, 02 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Aga, zazdroszczę tej kawy na tarasie

Dzieci chore siedzę w domu. Można by powiedzieć, że są plusy i minusy
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:47, 02 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ale masz fajnie z tymi bratkami...ja zbroję się w cierpliwość

Miłam jechać jutro, ale nie wytrzymałam.
Co prawda są mniejsze niż miałam w minionym roku, ale i tak się skusiłam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:26, 02 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
W tym roku jeśli prognozy się nie zmianią to prawdopodobnie pod koniec marca, początek kwietnia. Trzeba obserwować kiedy obudzą się po zimie i możemy opryskiwać

Odkurzacza nie polecę bo mam jeden przemysłowy i niestety nie sprawdził się do smaragdów.

Aha... czyli Pinivit do oprysku? OK A za odkurzaczem rozejrzę się na Allegro. Dziękuję Polinko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:24, 02 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Jeśli dobrze pamiętam to evergold. Producenta chyba nie ma sensu podawać bo to mała, rodzinna szkółka bez strony i sprzedaży w sieci.

To nic, że nie mają strony, ani sprzedaży w sieci, wybiorę się osobiście na zakupy. Czy to jest gdzieś w naszych okolicach.....?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:13, 02 mar 2015

Do góry
W tym roku jeśli prognozy się nie zmianią to prawdopodobnie pod koniec marca, początek kwietnia. Trzeba obserwować kiedy obudzą się po zimie i możemy opryskiwać

Odkurzacza nie polecę bo mam jeden przemysłowy i niestety nie sprawdził się do smaragdów.
Ogródek Iwony 15:04, 02 mar 2015

Do góry
Iwonko to mnie zaskoczyłaś swoją produkcją roślinną Jestem pod wrażeniem Będzie u Ciebie w tym roku spektakl trawowy. Fajnie te kiełki stipy wyglądają.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:02, 02 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie smaragdy podobnie wyglądały. Trzeba je czyścić min. 2razy do roku. Można sobie uprościć jeśli mamy odkurzacz przemysłowy albo ogrodowy i wtedy ładnie je odkurzyć. Jeśli nie posiadamy takiego sprzętu, polecam rozłożyć jakąś folię, szmatę naokoło rośliny i gałązka po gałązce ręcznie czyścić. To wszystko suche, brązowe ładnie zlatuje
Z każdym kolejnym czyszczeniem jest coraz mniej tych uschniętych gałązek. Czyszczę od 3 lat trzy razy w roku i wiem jaka to przykra robota.

Co do nawozu to polecam pinivit w płynie do prysków

Dziękuję za rady
O takim odkurzaczu myślałam. Możesz polecić sprawdzoną markę? Szczerze, to myślałam, że wystarczy raz w roku takie czyszczenie zrobić a tu masz...
A Pinivit kiedy najwcześniej?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:00, 02 mar 2015

Do góry
Małgosiu trzymam kciuki za Twój wewnętrzy spokój i życzę dużo siły
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 14:58, 02 mar 2015

Do góry
Ale masz fajnie z tymi bratkami...ja zbroję się w cierpliwość
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:53, 02 mar 2015

Do góry
Do jutra bo pewnie za 8 min. kończysz pracę?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:50, 02 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie też i nawet ładne są nadal
Czekam na bratki

U Ciebie też jeszcze brak bratków? Pocieszam się, że jeszcze tylko tydzień, dwa czekania i zrobi się prawdziwie wiosennie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies