Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:47, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Znowu Cię załamię, 6,5 zł za 90 l worek z dowozem i rozładunkiem gratis i jeszcze 10 woreczków dorzucili za free do zamówienia
Wczoraj rozsypałam 10 worków, trafiała się jakieś grubsze kawałki czy gałązki, ale ogólnie jestem zadowolona.
Jak panowie rozładowywali trochę zasięgnęłam języka o tej korze. Ponoć większość marketów i szkółek zaopatruje się w korę z okolic Kielc, tylko opisy worków się różnią no i cena

Taki układ to mi się podoba, z chęcią ograniczyłabym się do smakowania nalewek, ale mój mąż w kuchni czuje się całkowicie zagubiony - po 9 latach małżeństwa już się z tym pogodziłam, ale pomarzyć zawsze miło.

Teraz to już totalna porażka !! zdzierstwo w tych moich CO !...nie kupię więc takiej drogiej kory...będę szukać czegoś tańszego...
Tu ma być ogród :) 10:46, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki Kasiu, za rok powinno być znacznie lepiej na tej rabacie
Teraz muszę z pół metra od trawy zostawić bez kory, bo mąż jeszcze kopie pod nawadnianie trawnika.
A myślę, żeby kiedyś dodać tam ciemierniki białe lub zielone i może stipę?

A jeśli chcesz jechać na giełdę i w miarę na spokojnie wszystko pooglądać to jedź między 6:00 a 7:00 rano (niezależnie w jaki dzień), bo o godzinie 8:00 to już wielu sprzedawców się pakuje, szczególnie jak są takie temperatury jak dziś.
Jutro też możesz się wybrać, tylko kupujących jest więcej, bo wiadomo, w tygodniu (wtorek, czwartek) mniejszy tłok bo ludzie w pracy.

Dzięki za info. Muszę się kiedyś wybrać
Ciemierniki i stipa fajny pomysł Białe mi brzydko zzieleniały.
Tu ma być ogród :) 10:36, 17 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Ale cudna ta rabata, już ją sobie wyobrażam w przyszłym roku
O której trzeba być w czwartki na tej giełdzie?

Dzięki Kasiu, za rok powinno być znacznie lepiej na tej rabacie
Teraz muszę z pół metra od trawy zostawić bez kory, bo mąż jeszcze kopie pod nawadnianie trawnika.
A myślę, żeby kiedyś dodać tam ciemierniki białe lub zielone i może stipę?

A jeśli chcesz jechać na giełdę i w miarę na spokojnie wszystko pooglądać to jedź między 6:00 a 7:00 rano (niezależnie w jaki dzień), bo o godzinie 8:00 to już wielu sprzedawców się pakuje, szczególnie jak są takie temperatury jak dziś.
Jutro też możesz się wybrać, tylko kupujących jest więcej, bo wiadomo, w tygodniu (wtorek, czwartek) mniejszy tłok bo ludzie w pracy.
Tu ma być ogród :) 10:28, 17 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Super nasadzenia Edyto. I juz kora Ale jak mogę doradzić, to odsun jezowki od róży, bo jak teraz tego nie zrobisz to będziesz musiała za rok.

Tak wczoraj myślałam, czy jeszcze ich dalej nie dać, tak zrobię, bo na razie tylko 2 przęsła obsadzone.
Brakuje mi tych traw, chyba jednak za berberysem Goldalita w przyszłym roku upcham miskanta ML, jak swoje kępy porozdzielam.
Mam nadzieję, że szczerze piszesz, bo wiem, że ten róz to nie Twoje klimaty.
Ale jak róża obsypie się białymi kwiatami to myślę, że fajnie wyjdzie.
Tu ma być ogród :) 10:25, 17 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Nalewki to mój eM robi On robi a ja smakuję jakiś podział musi być

A rabaty wyglądają Ci pięknie! jednak korę na rabatach lubię. Pojechałam wczoraj po korę do siebie i ceny od 14 zł do 18 zł za 80 litrów ! A Ty po ile płaciłaś?

Znowu Cię załamię, 6,5 zł za 90 l worek z dowozem i rozładunkiem gratis i jeszcze 10 woreczków dorzucili za free do zamówienia
Wczoraj rozsypałam 10 worków, trafiała się jakieś grubsze kawałki czy gałązki, ale ogólnie jestem zadowolona.
Jak panowie rozładowywali trochę zasięgnęłam języka o tej korze. Ponoć większość marketów i szkółek zaopatruje się w korę z okolic Kielc, tylko opisy worków się różnią no i cena

Taki układ to mi się podoba, z chęcią ograniczyłabym się do smakowania nalewek, ale mój mąż w kuchni czuje się całkowicie zagubiony - po 9 latach małżeństwa już się z tym pogodziłam, ale pomarzyć zawsze miło.
Tu ma być ogród :) 10:12, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Najdroższe jakie widziałam były po 8 zł tylko, że trzeba brać całe opakowanie, najmniej 8 szt., a w szkółkach 12 - 15 zł te pełne odmiany.

No dramat jakiś z tymi cenami takie opakowanie- 8 sztuk- wcale nie byłoby za duże
Tu ma być ogród :) 10:10, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jeszcze nigdy nalewek nie robiłam, ale kiedyś na pewno się nauczę i będę produkować, bo uwielbiam pigwówkę, malinówkę i wiśniówkę.
A dżemiki u nas schodzą, porzeczkowy akurat dodaję do ciast.

Nalewki to mój eM robi On robi a ja smakuję jakiś podział musi być

A rabaty wyglądają Ci pięknie! jednak korę na rabatach lubię. Pojechałam wczoraj po korę do siebie i ceny od 14 zł do 18 zł za 80 litrów ! A Ty po ile płaciłaś?
Tu ma być ogród :) 10:09, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pokażę Wam kawałeczek rabaty przy ogrodzeniu, bo przed wyjazdem za wiele już nie podziałam.

Ale cudna ta rabata, już ją sobie wyobrażam w przyszłym roku
O której trzeba być w czwartki na tej giełdzie?
Tu ma być ogród :) 10:01, 17 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

No to padłam rzeczywiście ! w takim razie czemu w tych CO sprzedają tak drogo? U mnie to nawet po 19, 50 zł Szkoda, że to tak daleko do tej Twojej giełdy...

Najdroższe jakie widziałam były po 8 zł tylko, że trzeba brać całe opakowanie, najmniej 8 szt., a w szkółkach 12 - 15 zł te pełne odmiany.
Tu ma być ogród :) 09:57, 17 lip 2015

Do góry
I zawilce Wirbelwind z miskantami Morning Light:

Tu ma być ogród :) 09:57, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Obie odmiany fajne, też mam takie miejsce gdzie wysokie też będą mi pasować.
A te swoje miniaturki kupowałam po 5 zł za sztukę

No to padłam rzeczywiście ! w takim razie czemu w tych CO sprzedają tak drogo? U mnie to nawet po 19, 50 zł Szkoda, że to tak daleko do tej Twojej giełdy...
Tu ma być ogród :) 09:54, 17 lip 2015

Do góry
Pokażę Wam kawałeczek rabaty przy ogrodzeniu, bo przed wyjazdem za wiele już nie podziałam.

Tu ma być ogród :) 09:49, 17 lip 2015

Do góry
masz racje, będą róże różowe, no ale w tym roku na kwitnienie nie ma szans.
Właśnie dziś czekam na kuriera, który przywiezie 4 Eden Rose.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:43, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja swoje bukszpany w obwódkach wczoraj w końcu pocięłam.
Ale z efektu nie jestem zadowolona, bo to pierwsze strzyżenie - one były nierówne, niekształtne, tyle że wysokość wyrównałam, ale na taki efekt jak mi się marzy to pewnie ze 2 lata trzeba będzie czekać.
Miałam jakieś 150 szt. do oblecenia, aż mi się odcisk zrobił na palcu od trzymania nożyc, dziś boli jak nie wiem.
na ładny efakt równiuteńki trzeba niestety poczekać, ciężko zrobić ładną obwódkę od raz. Fakt da się ale trzeba mieć mega wypasione buksy
Tu ma być ogród :) 09:25, 17 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tu jest
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=222

o dziękuję, jak zawsze jesteś na posterunku
Ale tak szczerze, to chyba ten tatarak lepiej wygląda w szarej donicy - jeszcze istotne jest tło na jakim te donice są ustawione.
Ja tą swoją Vertigo i tak dam do tych donic, tylko, że dorzucę coś limonkowego i kwitnącego i powinno wyjść ok.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:22, 17 lip 2015

Do góry
ja swoje bukszpany w obwódkach wczoraj w końcu pocięłam.
Ale z efektu nie jestem zadowolona, bo to pierwsze strzyżenie - one były nierówne, niekształtne, tyle że wysokość wyrównałam, ale na taki efekt jak mi się marzy to pewnie ze 2 lata trzeba będzie czekać.
Miałam jakieś 150 szt. do oblecenia, aż mi się odcisk zrobił na palcu od trzymania nożyc, dziś boli jak nie wiem.
Tu ma być ogród :) 09:19, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no właśnie, muszę sobie odszukać, chyba, że zrobisz świeżutkie fotki ?

Tu jest
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=222
Czasem słońce czasem deszcz 09:18, 17 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Wyglądają jak na zdjęciu więc chyba nie jest źle, u mnie jest glina i gruba warstwa kory więc raczej sucho nie mają, myślę że powinnaś jak najszybciej wysadzić je do gruntu

Masz rację, ociągam się, bo w to miejsce co mają iść nie mam wszystkich roślin i wiem, że jak posadzę, to za jakiś czas będę je pewnie przesuwać - ale to chyba i tak lepsze od trzymania ich w doniczkach.
Tu ma być ogród :) 09:13, 17 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U mnie jest vertigo w ciemnej donicy

no właśnie, muszę sobie odszukać, chyba, że zrobisz świeżutkie fotki ?
Tu ma być ogród :) 09:11, 17 lip 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Jasne.
Zażelowałem truskawki, a teraz morele w syropie robię z dodatkiem cynamonu, goździków i odrobiny wanilii. Truskawki kupowałem, a morele mam swoje.

Waldek, zaintrygowałeś mnie tym przepisem, morelki też mam u rodziców więc napisz jak się robi ten syropik?

A w ogóle to jestem pełna podziwu, mężczyzna robiący domowe przetwory? - ja jeszcze takiego nie spotkałam w swoim 35 letnim życiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies