Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:32, 17 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Hej, Paulinko Widzę, że Irenka nadal edukuje Cię z drastycznych cięć w ogrodzie Po wiśni przyszedł czas na hortensje Muszę zerknąć, czy już puszczają pąki, bo to w sumie już czas na cięcie się zbliża.

Marta ale masz pamięć
W tamtym roku jak do jajka podchodziłam do tego cięcia, co oczywiście było wielkim błędem...Teraz nie będzie żadnych sentymentów i od wiosny zaczynam ostrą przecinkę O przepraszam, zaczynam już w następnym tygodniu czyli od przedwiośnia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:27, 17 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Tak mężulek zrobił mi wszystko bezobsługowo
Barwa ciepła tylko mocniejsze 3,5 W

Ola Buziak wielki za żarówkę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:05, 17 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

I jeszcze masz czujnik zmierzchu

Ola a jaki masz kolor światła? Białe, mleczne? Ciepły, zimny?

Tak mężulek zrobił mi wszystko bezobsługowo
Barwa ciepła tylko mocniejsze 3,5 W
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:00, 17 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko lecisz jak burza w tym roku z tymi pracami...Muszę od kolejnego poniedziałku ostro ruszyć w ogrodzie bo wszystkie dziewczyny wrocławskie już po cięciu traw...

Dzięki wielkie za schemat cięcia

Polinko, ja raczej tylko paluchem, rany muszą się wygoić mój mężus działa, a ja lekkie ..listki itd
u mnie tylko rozplenica Litlle Bunny została, ona jest dosc wrazliwa na mróz i późno rusza, ale jest cudna, polecam
dasz radę, wytniesz po mistrzowsku

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:59, 17 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Witam zgubę!

Heloł

polinka napisał(a)
Dolny Śląsk cały wiosenny Ja też już nogami tupię w oczekiwaniu na wolny następny tydzień

Uuuu, cały tydzień - to podziałasz Ja tylko weekend niestety.

Krys napisał(a)

Agnieszka czym dokładnie pryskałas i co? pozdrawiam

Krysiu, robiłam oprysk Catane 800EC na wszystkie iglaki i inne zimozielone (bukszpany).
Widziałam kuchnię na fb - super!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:50, 17 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
też je mam lubię i polecam

I jeszcze masz czujnik zmierzchu

Ola a jaki masz kolor światła? Białe, mleczne? Ciepły, zimny?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:48, 17 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
robią szał te reflektorki na O

Tanie i sprawdzone to trzeba brać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:29, 17 lut 2015

Do góry
http://www.swiatlo-lampy.pl/bush-3401-reflektorek-ogrodowy.html

I cały schemat

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3976-minimalizm-z-odrobina-romantycznosci?page=271
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:24, 17 lut 2015

Do góry
Widzę, że powróciłaś na normalne tory U mnie wczorajszy dzień to koszmar, dzisiaj słońce zaświeciło i jakoś tak lżej na duszy...

Stwierdzam, że chyba lepiej nigdzie nie wyjeżdzać i siedzieć w domu...nawet po krótkim relaksującym urlopie o wiele ciężej wrócić do codzienności niż po powrocie ze zwykłego domowego weekendu

Wniosek z tego taki, że wakacyjny urlop zamierzam spędzić w ogrodzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:08, 17 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)

To jest tak proste, prawda?
Nie bój się, wytnij wszytsko co drobne, wiotkie, nijakie, otrzymasz taki krzew, jaki chcesz ja środek wyżej puszczam, coby z daleka podziwiać...gdybym nie cięła radykalnie, miałyby po 3 m, teraz tak 2do 2,5
Moje juz paki puszczaja, a twoje?

No właśnie nie wiem co tam w ogrodzie Na weekend pojechaliśmy do Karpacza a teraz od rana do wieczora praca...ale jak dzisiaj wrócę to z latarką zrobię obchód

U mnie w tym roku musi być zastosowany Twój sposób cięcia ponieważ trawy zza hortek przesadzam i limki zostają same z bukszpanem ( pamiętasz środkową rabatkę?). Tył hortensji ma być wyższy i kwiaty ładnie stopniowo mają schodzić w dół
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:01, 17 lut 2015

Do góry
O i Bieszczady latem...Same przyjemne wspomnienia Do tego jeszcze jakby tak urlop był przez całe lato...

Napisałaś o świecach a ja sobie przypomniałam, że reflektorki do ogrodu muszę zamówić Tylko teraz przypomnieć sobie u kogo ja widziałam te lampy???? Juzia albo Aga...idę szukać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:59, 17 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko, chyba myślami Cię ściągnęłam

Już teraz wiem jak sie zabrac za cięcie Dzięki za instrukcję

To jest tak proste, prawda?
Nie bój się, wytnij wszytsko co drobne, wiotkie, nijakie, otrzymasz taki krzew, jaki chcesz ja środek wyżej puszczam, coby z daleka podziwiać...gdybym nie cięła radykalnie, miałyby po 3 m, teraz tak 2do 2,5
Moje juz paki puszczaja, a twoje?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:56, 17 lut 2015

Do góry
Hanuś, cudne róże i to z witaminą C
Zbysiu, iwonaal, Polinka, Grażyna, dzięki za zyczenia, wszystkie

Mira....dużo zmian robiłam, chyba za szybko i duzo i zaintensywnie i ciut zdrówko zastrajkowało na razie luty tylko do oglądania, choc mimochodem jakies liście zbieram i skubię naparstnice, ale nie chce przesadzic, jak to ja potrafię, ale swędza łapki, oj swędzą
mimo braku rewolucji i tak duzo będzie się dziać w ogrodzie i w końcu zobaczę, to co w ubiegłym roku zmieniałam, kazdy rok inny, bo rosliny dorosleją
to goździki od ciebie, sa niemal wszedzie i w tym roku zakwitną

niewątpliwie oznaka wiosny, sa nowe przyrosty na głogowniku Red Robin, ach ten ich kolor...oczywiście będę ciąć powtórnie, w celu zagęszczenia, piękna zimozielona roslina, u mnie 3 rok

Mysza...ale fajny nick, dzieki za wizytę, zapraszam stale, chyba już będę znowu aktywna nadrobie u siebie, a potem u innych

małgorzta_s.....Gosiu dzięki wiosna daje siły, prawie juz w kondycji jestem

Mala_Mi....ależ cudna składanka, mam wrażenie, że to wieki temu

Pszczelarnia....akurat tylko to mi pomogło i nie tylko mnie, to nie kit mankament jest, drogi...

iwonaal...nawet w najtrudniejszych momentach uśmiech jest, ot, taka natura
a to głogownik na pniu tez odmiana Red Robin

Epodlas....Bożenko, wiem że trudno sie oprzeć zmianom, ale u mnie stale brak czasu był, więc musze to w czasie rozłozyć, ten rok tylko cięcie, pilęgnacja i rozmnażanie dzięki za zyczonka
oj z tymi kostrzewami będzie pracyi skubanie naparstnic..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:40, 17 lut 2015

Do góry
Irenko lecisz jak burza w tym roku z tymi pracami...Muszę od kolejnego poniedziałku ostro ruszyć w ogrodzie bo wszystkie dziewczyny wrocławskie już po cięciu traw...

Dzięki wielkie za schemat cięcia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:38, 17 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

i jeszcze za wieczorami w ogrodzie z winkiem i ogniskiem...

No to mnie teraz załatwiłas...mam przed oczami wspomnienie lata: koc rozłozony na naszym "tarasie" z palet euro, lampiony ze swiecami, lezenie na plecach i patrzenie na gwiazdy....a że na mojej wsi nie ma latarni to gwiazd jest znacznie wiecej niż gdziekolwiek indziej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:34, 17 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

No leżenie na kanapie dosłownie to fakt tylko wieczorem ale chodzi o zmasakrowanie się az pot bedzie leciał i twarz bedzie palic od zgrzania, czyli jako dodatek do tańczenia, czytania, brumania, rysowania, latania na kazde zawołanie prania itp itd

buzkia

Tak,tak wiem o co chodzi Też już za tym tęsknię...przyjemne zmęczenie z uśmiechem od ucha do ucha, sadzenie roslinek i zastanawianie się czy w tym miejscu a może 5 cm w prawo albo w lewo... i jeszcze za wieczorami w ogrodzie z winkiem i ogniskiem...

Kasiek jeszcze tylko troszkę i wszystkie te nasze marzenia staną się rzeczywistością
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:23, 17 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiek przy dzieciaczkach leżysz na kanapie? Oj coś nie chce mi się wierzyć

Karkonosze przyjemne na takie lekkie umordowanie się Nie moge na razie w ogrodzie to muszę wymyślać inne formy umartwiania swojego ciała

No leżenie na kanapie dosłownie to fakt tylko wieczorem ale chodzi o zmasakrowanie się az pot bedzie leciał i twarz bedzie palic od zgrzania, czyli jako dodatek do tańczenia, czytania, brumania, rysowania, latania na kazde zawołanie prania itp itd

buzkia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:19, 17 lut 2015

Do góry
Dolny Śląsk cały wiosenny Ja też już nogami tupię w oczekiwaniu na wolny następny tydzień
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:15, 17 lut 2015

Do góry
Kasiek przy dzieciaczkach leżysz na kanapie? Oj coś nie chce mi się wierzyć

Karkonosze przyjemne na takie lekkie umordowanie się Nie moge na razie w ogrodzie to muszę wymyślać inne formy umartwiania swojego ciała

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:11, 17 lut 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ładna ta rabata, co z nią jest nie tak, dlaczego chcesz zmienić?

Mirella wszystkie rabaty przejdą w tym roku rewolucję to i wrzosowisko nie może być takie same

Na poważnie to rabatę z wrzosami muszę podwyższyć i posadzić tylko dwa kolory wrzosów w mniejszym zagęszczeniu bo wrzośce się rozpanoszyły i jest ścisk. Wyleci też kostrzewa a przyjdzie inna trawa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies