Szare donice betonowe sa z roznych żródeł. Duze z Obi a małe z giełdy i centrum ogrodniczego. Te małe maja fajniejsza fakturę. Docelowo wszystkie białe zastapię betonowymi ale to kosztowna zmiana. Szukaj moze sa teraz przecenione.
Witam Cię Aniu u siebie
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba Właściwie nie mam zdjęć ogodu z dalszej perspektywy bo w sumie takie najlepiej wychodzą robione z góry ... a prawdę mówiąc jeszcze nigdy takiego nie robiłam
Kupiłam sobie ostatnio 5 sztuk zawilców Honorine Jobert. Niestety niewiele po nich zostało przez przymrozki ... ale spodziewam się pięknych kwiatów w przyszłym sezonie na rabacie świerkowej
A jakie trawy do nich dosadziłaś?
Są zdjęcia?
Aniu
Ale się dla mnie napisałaś
Jesteś nieoceniona
Widać, że pisze ogrodniczka z wielkim doświadczeniem
Takie mądrości mi tu piszesz, że teraz to już na pewno podejmę decyzję
Najbardziej trafia do mnie pomysł z zawilcami, jeżówkami i jarzmiankami.
Należałoby tylko zastanowić się w jaki pójść kolor
Mam do Ciebie pytanie w kwestii jeżówek - niejednokrotnie słyszałam, że te zwykłe jeżówki są żywotniejsze niż te odmianowe. Czy też masz takie wrażenie? Bardzo podobają mi się białe u sylwii i różowe zielonej Twoja propozycja też do mnie trafia
Proponujesz mi też zawilce na wiosnę - bardzo ładne są zważywszy, że ich nie mam jeszcze w ogrodzie jest duże prawdopodobieństwo, że się na nie skuszę
Rutewka też mnie zauroczyła - jak znajdę u siebie (ciężko było ją u mnie dostać w tym sezonie) to posadzę w przyszłym na rabacie ze świerkami
Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję
Jesteś kochana
Buziaki