Wydaje mi się, że ta przestrzeń do wypełnienia krzewami i roślinami zadarniającymi mogłaby wyglądać tak ( zaznaczona na fioletowo).szerokość działki 40m. Strona południowa.
Super fotki Wojtku, dzięki.
Mahonia tak jak napisała Sylwia jest dość wrażliwa na niskie temperatury, zwłaszcza młode sadzonki.
Moją zabezpieczałam przez pierwsze cztery lata, teraz radzi sobie sama, ale rośnie w zacisznym miejscu.
Jeśli chodzi o lot, to pierwszy zawsze wiąże się obawami, ale z każdym kolejnym będziesz umiał dostrzegać przyjemności.
Teraz mam kolejna rozkminke. Maz bedzie murowal wedzarnie z piecem chlebowym i dzieki temu udalo mi sie wynegicjowac kolejna rabate, pod katalpa, raczej zacieniona. Myslalam o posadzeniu paproci, moze żurawek. Doradzicie cos?
Dziękuje dziewczyny. Biegam z telefonem, robię zdjęcia i zastanawiam się jak mogłyby przebiegać rabaty. Coś mi się tam klaruje. Na razie wkleję kolejne zdjęcia.
Łodygi oczywiście zostały ścięte, a całość dobrze okryta, ze względu na rozmiar rośliny zużyłem 11 worków kory, na to agrowloknina 10-12 warstw i całość przykryta plandeką żeby nie zamoklo. Od początku tak zabezpieczam, póki co sprawdza się. W każdej bulwie są już liście,w niektórych już "szyszki" rosną