Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 19:37, 27 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ja doszłam do wniosku, że za mało mam roślin, które są jesienią żółte, wszystko jakoś na czerwono, brązowo mi się przebarwia. Jedynie hakone All Gold świeci seledynowo

A u mnie z kolei odwrotni, żółtego aż nadto. Niemalże z każdej strony rosną stare brzozy, żółty po oczach daje. To teraz dosadzam właśnie w czerwieniach i pomarańczach. Powolutku zaczyna się robić troszeczkę kolorowo u mnie jesienią, ale jeszcze parę lat pewnie trzeba poczekać. Sukcesywnie będą pojawiać się jakieś nowe nasadzenia. Ale i tak już jest lepiej. Kiedyś w październiku to już niemal smutek i nostalgia, a teraz już troszkę coś się dzieje.

Jakieś opóźnione floksy, teraz stoją w wazonie. Już trochę marnawe, ale...

LeŚnicZaNka 19:27, 27 paź 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Kasiu, chcesz mi powiedzieć, że któraś z Twoich róż taki obłęd kwitnienia serwuje?! Nooo mega czad!

A rabata już po obsadzeniu robi wrażenie, bo tyle róż przyprawia mnie o palpitacje serca toz to więcej róż za jednym zamachem niż mam w całym ogródku
Ogród bez reguł 19:27, 27 paź 2019

Do góry
galgAsia
[img size=320x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/195/1953626/original.JPG[/img]
fajny taki "lampion" - jak z popiołem? Nie wypada?

A tak w ogóle to jesień mamy, jakiś odpoczynek by się przydał

Jarząbki fajne. Ja w końcu Skyfall zadołowałam
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:50, 27 paź 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Aniu wszystko zależy od zdjęcia, to jest z dzisiejszego spaceru, Babcia pełną gębą. Pesel swoje wie

Dorotko miło cię widzieć i to w takiej urokliwej , jesiennej szacie
Za drzwiami do ogrodu... 18:48, 27 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Aniu, jak byś pojechała z nami do Ryk i do Danusi,na pewno skusiłabyś się jeszcze na jakieś trawy w tym sezonie!
Ja u siebie wciskam trawy ,gdzie możliwe,ale pewnie będę je musiała często dzielić ,by nie pochłonęły reszty.Chyba że nie polubią mnie,a raczej mojej ziemi i będą wolno rosły.
A owies spodobał mi się u Anitki

To moje nowe miskanty:

Pewnie, tak, pewnie tak.
Ale siła wyższa u mnie była.
Ale za to popodziwiam twoje t pięknie rosnące trawy u ciebie .I w główce notuje jakie to piękności są.
Nowe nabytki bardzo ładne.
Oj coraz bardziej trawiasto u ciebie się robi
A ja widząc ten owies u sąsiadki też mi bardzo spodobał.
Ale ja już w tym roku basta.żadnych nowych roślin.
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:43, 27 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)
koraliki na winniku
w nowym sezonie czekam na konkretne kwitnienie miskanta Herman Mussel i Kleine Fontane

hakone Beni Kaze

Śliczne koraliki.
Mam tą hakone Beni Kaze- jedną .ale mam.Bardzo wziewna i bardzo ładna
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:41, 27 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)
miłorzęby coraz bardziej złote

cudny, złociutki, żółciutki
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 18:40, 27 paź 2019

Do góry
Ogród z rzeźbą 18:35, 27 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Aniu Kwarteciku a ja w tym roku nie wsadziłam ANI JEDNEJ cebuli! Odpuściłam już, rabaty rozbebrane, bardziej mi zależało na obrobieniu jako tako tego mojego dołu z ubiegłego roku. Jeszcze trochę pracy muszę w niego włożyć, ale już na wiosnę będzie sadzonko.
A z fotkami, to proooszę Cię, ja dzisiaj jeszcze raz obejrzałam sobie z Twojego i Izy ogrodu, no u Was to jest co oglądać

Z pogodą to już raczej niestety będzie kiepsko. Zimnoooo ma być w tym tygodniu. U nas właśnie pada deszcz, co akurat cieszy, tzn. mam nadzieję, że na działce też popada. Czyli te pączki na fotergilli to kwiatowe?

Pięknie

Zdjęcia mówią więcej niż słowa mogą wyrazić
Ogród bez reguł 18:35, 27 paź 2019

Do góry
Yes, yes, yes!!! Przestało padać trochę po 14 No to poleciałam. Dołożyłam ziemi. Przekopałam. Dołożyłam kompostu, ziemi liściowej, obornika jak puch . Przekopałam. I na wyścigi z czasem sadziłam - bo zaraz ciemno, a w domu zakwas - wędrowniczek wyłazi ze słoika

Posadziłam dwa jarząbki w odstępie 1,5m - po konsultacji z Anulką . Trzeciego pewno zadołuję, bo in tractu zmieniła mi się trochę koncepcja . Otóż - na drugim zdjęciu widać murek z pustaków. Posłuchałam eM-a (który podobno mówi mi o tym od 2 lat ) i postanowiłam murek zlikwidować. I trzeci jarząbek pójdzie w tamtą stronę.
Cd. nasadzeń jutro - chyba zabiorę tym razem czołówkę - od lewa do prawa ma iść żylistek, kalina angielska, świdośliwa Balerina. Potem cd. kopania i odgruzowywania.
A zdjęcia to już z lampą robiłam
Ptasi gaj 18:34, 27 paź 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam będę trochę później teraz podlewam tuje bo lepiej teraz jak 22 w cieniu niż za tydzień brrr. Jest wietrznie,ale.wietrznie

Ela .
Bardzo dziękuję
To zdjęcie to 2 lata do przodu moją rabata
Zamiast buków mam dęby kol5mnowe Pillar.
Ale jestem Ci wdzięczna

Czy masz jeszcze coś tam posadzone ?
Ptasi gaj 18:33, 27 paź 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Liści sporo bo brzozowe najdłużej utrzymujące się na drzewie i mąkę więc trzeba kilka razy w miejsce przegrania aby je zebrać. Na szczęście eM wsiada na traktorek i zbiera ja tylko wygrabia blisko drzew.

Klon obleciał prawie w 98 proc. Metasekwoje igły żółkna wlasciwie przebarwiają się na pomarańczowo i opadaja

Miluś nie jestem mistrzem fotografii cykam tak jak widzę.

Elu pokazałaś nam przepiękne kolorki jesieni.
Ale ta żurawka najbardziej mnie zachwyca.
Cuudna odmiana
W cieniu - zacieniona 18:14, 27 paź 2019

Do góry
bogumila napisał(a)
Od kilku dni codziennie mgła...

Nie wiem co cytować masz tak pięknie, i kwiaty jeszcze kwitną, kanie i ja lubię sikora śliczna, u mnie takich nie ma, są same z żółtymi brzuszkami
Ogród z wilkiem zamkn. 18:07, 27 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

taką jesień uwielbiam ,ale to ostatnie dni ładnej pogody podobno ...już od przyszłego tygodnia u nas deszcze wrrr ….zrobi się szaro buro i ponuro

dzisiejszy poranek był niesamowity

Unikatowe foty...można się gapuć bez końca
Mój ogrodowy pamiętnik 18:05, 27 paź 2019

Do góry
Czy rozchodniki teraz powinny wypuszczać? Jakieś 20 cm od głównej rośliny .

Ogród z wilkiem zamkn. 17:59, 27 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

dzisiejszy poranek był niesamowity
o wow, ale klimat...

U mnie już padało, wczoraj było ładnie.
Mój ogrodowy pamiętnik 17:51, 27 paź 2019

Do góry
Kulki bukszpanowe jakoś przeżyły nalot ćmy. Ale pryskałam jak tylko zobaczyłam pierwsze sztuki.

Niewiele już liści na drzewach. Zaczyna się powoli ten najgorszy w roku czas. Brrrr...

c
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:42, 27 paź 2019

Do góry
bogumila napisał(a)
Acant ma jeszcze takie pąki?Jest niezawodny,długo i ciekawie kwitnie...jego rodzeństwo zakwitło później,ale też cieszy.Myślę,że jak nie zmarznie to zdąży wykwitnąć.Robisz suszki,spróbuj może go podsuszyć,będzie wyglądał ciekawie.

tak wygląda teraz, fotki z dziś Cztery przekwitłe kwiatostany sczerniały i je wycięłam, nie pomyślałam wcześniej o zasuszeniu, może to zrobię z tymi co pozostały, bo i tak zmarnieją, od popołudnia pada i zimno.

Mój ogrodowy pamiętnik 17:40, 27 paź 2019

Do góry
Chyba trochę przesadziłam ale u nas był cały weekend piękny i nie miałam serca zdjęć nie robić .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies