Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 17:50, 11 paź 2019

Do góry
...i grzybki "jak malowane"...
Zielony zakątek z Antonówką 17:48, 11 paź 2019

Do góry
Nowe nabytki : we czwartek dokupiłam hosty trzy jednakowe - 'Golden Waffles' po niecałe 7zł. a dzisiaj trawki:

-pierwsza sztuk 1, pójdzie za bordową krzewuszkę
-druga sztuk 2, będzie rosła za obiedką
W cieniu - zacieniona 17:44, 11 paź 2019

Do góry
Wysoko,na skarpie jest Z.,
Życie w wiejskim ogrodzie 17:41, 11 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że masz teraz dużo różnych miejsc do posiedzenia, masz czas przysiąść na nich?

Sylwia rzadko siedzę na tych ławkach, raczej je kolekcjonuję. Stoły służą do wyeksponowania doniczek z sezonowymi roślinami. Najczęściej zdarza mi się latem wyciągnąć na leżakach.

Przerwa na kawę... 17:41, 11 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Dla Kasi_CS

To Jubelee Celebration - kwiaty w dół. Małe młode listki. Po rozwinięciu pokazuje środek.

Iwonko, a Twoja to nie przypadkiem Royal Jubilee? Bo Jubilee Celebration na zdjęciach wydaje się nieco bardziej brzoskiwniowa w swoim różu.
Zielony zakątek z Antonówką 17:39, 11 paź 2019

Do góry
Aniu anpi, mam w końcu dla Ciebie fotki listków tej paprotki

Listki różniste: pojedyncze, rozwidlone, pokręcone i pierzaste na końcówkach
W cieniu - zacieniona 17:34, 11 paź 2019

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 17:30, 11 paź 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
O jacie Twój ogród jak zawsze zachwyca

przepiekne masz ozdobiony ogród - bosko to wyglada

a jesień w ogrodzie bezcenna

po prostu cudowności - poza tym przepieknie robisz zdjęcia i uchwycasz wszystko, bardzo mi sie podoba , ale w takim ogrodzie to tylko proforma - wszystko zachwyca

W ramach podziękowania za tyle dobroci jesienne bratki dla Ciebie ...

W cieniu - zacieniona 17:27, 11 paź 2019

Do góry
Jesień nad jeziorem.
Życie w wiejskim ogrodzie 17:20, 11 paź 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Musiałam dziś jeszcze wrócić do Twoich zdjęć. Przepiękne masz ozdoby jesienne, zwłaszcza te dynie i chryzantemki Ogrodem warzywnym jestem nieustannie zachwycona. Za każdym razem i o każdej porze robi na mnie wielkie wrażenie. Bardzo jestem ciekawa, co namalujesz na tej czystej karcie. Nie wierzą, że długo będziesz z tym zwlekał

Ewo, nie mam jeszcze planów na nową część. Obecnie rosną tam jedynie świerki z którymi coś musiałem zrobić bo przeżyły zimę na zewnątrz w donicach czego się nie spodziewałem. Być może przez zimę urodzi się jakiś plan, czas pokaże ...

Życie w wiejskim ogrodzie 17:11, 11 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Przemek ....Jak zawsze pięknie u Ciebie z przyjemnością obrazki obejrzałam
masz idealnie

Dziękuję Madziu

Życie w wiejskim ogrodzie 17:02, 11 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przemo dynie podobno jadalne wszystkie tylko w tych ozdobnych nie ma miąższu do jedzenia, one głównie ze skóry i pestek sąobrazki cudne zapodajesz

Dobrze Sylwia piszesz, te małe, ozdobne prawie wcale nie mają miąższu. Najwięcej można wykorzystać do konsumpcji w dyniach piżmowych, u nich gniazdo nasienne jest symboliczne.

Życie w wiejskim ogrodzie 16:45, 11 paź 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)

U nas jest dokładnie to samo. Niby są jakieś szkółki ale jak cos jest fajnego to od razu cena masakrycznie wysoka. Całą wiosnę szukałam rozplenicy Rubrum i nigdzie nie dostałam. A to przecież żaden rarytas.

Niestety Basiu tak to już jest, jak coś ładne i nietuzinkowe to swoją cenę ma. Polecam aukcje internetowe, ciekawe przedmioty można nabyć w rozsądnej cenie.

U nas też był problem z dostępnością Rubrum, udało mi się kupić w jednym sklepie, sadzonki rozeszły się jak świeże bułeczki.

Życie w wiejskim ogrodzie 16:38, 11 paź 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)

W ubiegłym roku już postanowiłam zainteresować się daliami, żeby traktować je jak jednoroczne. Uwierzysz, że u nas nie ma tak ładnych odmian? Bardzo z tym ciężko w stacjonarnych sklepach, a nie będę zamawiać przez internet sezonowych roślin.

Te donice też masz prześliczne. To druga moja bolączka. U nas nie ma sklepów z dekoracjami ogrodniczymi. Byłam na południu Polski i widziałam Wasze sklepy ogrodnicze. Nasze są daleko w tyle.

Ewo bardzo duży wybór dalii jest wczesną wiosną w marketach, większość moich kłączy pochodzi np. z OBI. Rarytasów może tam jakiś nie ma ale zawsze można coś ciekawego upolować.

Na targi/bazarki nie jeździsz ? Ja mam w okolicy taki gdzie zjeżdżają się handlarze, takie mydło i powidło ale parę stoisk z roślinami jest. Te moje karłowe dalie kupowałem właśnie tam, co najlepsze od pana co w obecnej edycji Rolnika szuka żony

Mam takie szczęście że w mojej szkółce gdzie robię zakupy właścicielka prowadzi dział z ciekawymi dodatkami do ogrodu i domu. Perełki można tam znaleźć, nie zawsze dla mnie ale oczy można nacieszyć.

Życie w wiejskim ogrodzie 16:24, 11 paź 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Przemku będziesz zbierał nasiona tej rudej rudbekii? bo jeśli tak to ja byłabym bardzo chętna.

Basiu te rudbekie nie powtarzają cech matecznych niestety. Jeśli bardzo chcesz wyślę Ci sadzonkę, pisz na pw.

Życie w wiejskim ogrodzie 16:21, 11 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Perfekcja, dodatki, wszystko zachwyca, nieustannie podziwiam

Irenko dziękuję za słowa uznania i odwiedziny. Macham jesiennie

Życie w wiejskim ogrodzie 15:43, 11 paź 2019

Do góry
mira napisał(a)
Tylko jedna fotka z warzywnika - uwielbiam tam zaglądać - u mnie nie ogarnięte a dzisiejszy wiatr poradział sobie z całym ogrodem

Ty masz już chryzantemy - jak zwykle na czas albo przed czasem

pozdrawiam

Mireczko warzywnik coraz mniej atrakcyjny. Dalie po przymrozku zostały wykopane i posegregowane, w piwniczce czekają na następny sezon. Szkoda że jedna noc skróciła ich kwitnienie bo obecnie dość ciepło ale co zrobić ... taka natura.

Zmiany również nastąpiły w donicach. Obecnie mam jedynie trawy i chryzantemy, bardzo lubię ten zestaw.

Ogród warzywny i zbiory ...

Życie w wiejskim ogrodzie 15:37, 11 paź 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
A wiosna jeszcze szybciej, tylko zimę musimy przetrzymać.

Haniu ja wiosnę czuję już w grudniu za sprawą sadzonych cebulek do donic. Najgorszy styczeń bo długi a pod koniec lutego ruszam do ogrodu i kanty już robię bo później inne sprawy wymagają mojej uwagi.

Jedna z wiosennych donic dla Ciebie

Życie w wiejskim ogrodzie 15:31, 11 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Przemo wkurzasz mnie strasznie wiesz..? jak tak można.. ogród Idealny

ps.lato będzie za 265dni (sprawdziłam)

Jesteś niesamowita do lata mi niespiesznie. Liczę na złotą jesień, dziś całkiem znośnie tylko głowę chce urwać.

Trawy dziś szalały na wietrze ...

Życie w wiejskim ogrodzie 15:20, 11 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Uwielbiam oglądać zdjęcia z twojego ogrodu. Przepiękne kompozycje. Dopracowane szczegóły. Warzywnik - bajka.

Dziękuję Iwonko za miłe słowa i namiary na corten

W ogrodzie czuć już mocno jesień, rośliny powoli przygotowują się do spoczynku, kolorów nie brakuje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies