Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:29, 04 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Pogoda u nas wymarzona, słońce świeci, piękna jesień Prognozy pogody bardzo obiecujące, po za czwartkiem na który zapowiadają deszcz, reszta dni ciepła i słoneczna

Plan na dziś:
Powiązać trawy, obciąć liście liliowcą, trawa do skoszenia, donicowe na kompostonik, liście pozbierać, cebulowe wsadzić, porządek w warzywniku i przerzucić kompostownik
Zapowiada się miłe popołudnie

Ale ci zazdroszcze, jak ja wracam to zaraz sie ciemno robi....a taka ładna pogoda za oknem jak siedze w pracy.....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:26, 04 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Irenko, rozplenice będą pomiędzy brzozami a brzozy będą przy miejscu wypoczynkowym, do tego lustro, rozchodniki i oświetlenie ogrodu Wiosenne prace już zaplanowane, teraz tylko czekać na wiosnę

Ale sie będzie działo.....
Zakątek z fioletową ławeczką 15:06, 04 lis 2014

Do góry
O rany, jak ja tu patrzyłam? Nie widziałam powiadomień?
Fotek stroików nie mam Nie było czasu... Praktycznie na bieżąco schodziły, zwłaszcza z żywych kwiatów. A teraz mam już wolne

Ewka już mam wolne, ale w ogrodzie nic jeszcze nie podziałałam wczoraj sprzątałam w domu i cały dzień mi zleciał. A dziś mąż ma imieninki i raczej nie wyjdę do ogrodu

Polinka no właśnie, każde 5 minut spania jest u mnie w cenie ja uwielbiam długo spać

Danusiu fotek nie mam nie było nawet za bardzo czasu.

Bogusiupozdrawiam cieplutko

Małgosiu u nas w miarę ciepło Ostróżki mi kwitną, brzoza przebarwiła się pięknie na bordowo, róża ma zamiar jeszcze kwitnąć Tylko liści dużo leży

Iwonko fotek ni mamoże na święta coś pocykam

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:11, 04 lis 2014

Do góry
Pogoda u nas wymarzona, słońce świeci, piękna jesień Prognozy pogody bardzo obiecujące, po za czwartkiem na który zapowiadają deszcz, reszta dni ciepła i słoneczna

Plan na dziś:
Powiązać trawy, obciąć liście liliowcą, trawa do skoszenia, donicowe na kompostonik, liście pozbierać, cebulowe wsadzić, porządek w warzywniku i przerzucić kompostownik
Zapowiada się miłe popołudnie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:00, 04 lis 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Tym bardziej że to dla niego jak dotychczas wielka frajda i to on mnie do tego namawia już od września

ojej już???

Warto podtrzymywać tradycję a jeszcze jak młody sam się do tego garnie to tym bardziej mama musi czas wyszukać Piękne są takie chwile a póżniej wspomnienia...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:58, 04 lis 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Anioły na jakiś konkurs?
W zeszłym roku młody zrobił wysokiego na 54 cm nie mogłam do piekarnika diabelstwa zmieścić .... ..... ale konkurs wygrał.
Mało tego babeczki z ośrodka kultury bez zaglądania w "metkę" wiedziały, że to on jest autorem... bo anioła zrobił na swoje podobieństwo

nowy przepis chętnie wypróbuję wrzuć u mnie...

Aga to niezły działacz społeczny a, że uzdolniona bardzo to pewnie nie jeden konkurs już wygrała

Anioł 54 cm o twarzy chłopca to pewnie oryginał sam w sobie Zostawiłaś na pamiątkę?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:51, 04 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Gdzie planujesz sadzić te rozplenice?

Irenko, rozplenice będą pomiędzy brzozami a brzozy będą przy miejscu wypoczynkowym, do tego lustro, rozchodniki i oświetlenie ogrodu Wiosenne prace już zaplanowane, teraz tylko czekać na wiosnę
U BusyBee w ogródku... 13:50, 04 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Nie mam róż .....

Nie wiem dlaczego ale mam przeczucie ze nic nie zmarznie ....

Podobne mam odczucia chociaż psiak u mnie drugi raz zmienia sierść z letniej na zimową...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:47, 04 lis 2014

Do góry
Irenko jestem pod wrażeniem pomysłu z fajerwerkami... ciekawie i od serca.
Zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla mamy
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:47, 04 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Wiesz może czy ktoś sprzedaje sosnę przed świętami na choinkę? Wymyśliłam sobie zamiast świerka

zapytam w nadleśnictwie
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:42, 04 lis 2014

Do góry
Wiesz może czy ktoś sprzedaje sosnę przed świętami na choinkę? Wymyśliłam sobie zamiast świerka
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:41, 04 lis 2014

Do góry
Gratki, gratki Jest pierwsza 100
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:40, 04 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)

I tego trzeba się trzymać Listopad przeleci a grudzień to już przyjemniejszy miesiąc, dla mnie najgorszy styczeń i luty...ale damy radę

Tak tak
Pozdrawiam Polinko !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:39, 04 lis 2014

Do góry
Marzen, dobrze wyczytałam, że wybierasz się do Agi po gałązki świrkowe?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:38, 04 lis 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Oby tak było Bożenko, póki co jest ciepło i miło, tylko wczesnie ciemno sie robi ale na pogode nie ma co narzekać, październik przeleciał, a był ciepły, listopad zaczął sie fajnie, zapowiedzi też nie sa złe na najliższe dni, potem tylko trche szarugi i już świeta......a poza tym kazdy dzien przybliża nas do wiosny !

I tego trzeba się trzymać Listopad przeleci a grudzień to już przyjemniejszy miesiąc, dla mnie najgorszy styczeń i luty...ale damy radę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:35, 04 lis 2014

Do góry
Ana u Ciebie nawet jesień pikna i lubię powiązane trawy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:05, 02 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Podkład mam gotowy, resztę co miesiąc zmieniam

Pamiętam pieczenie pierników z mamą. Wszystkie dzieciaki z sąsiedztwa się schodziły, nawet chłopaki mieli radochę Warto takie tradycje podtrzymywać,w przyszłości synek będzie miał przyjemne wspomnienia

Tym bardziej że to dla niego jak dotychczas wielka frajda i to on mnie do tego namawia już od września

polinka napisał(a)

Niech tylko minie ten mało przyjemny weekend...to będziemy myślami coraz bliżej Świąt. Czytam tu i tam, że ogrodowiczanie zaczynają planować dekoracje Bożonarodzeniowe

ojej już???
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:59, 02 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Nie lubię halloween Dla mnie to smutne dni...

Ale masz u mnie minusa... Z gazety się dowiaduję takich rzeczy???? Będę trzymać kciuki

też jestem przeciwna zapożyczaniu tej tradycji...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:46, 31 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Piękne zdjęcia ogrodu...Przyjemna energia dla oczu Rozplenicami pozachwycałam się i oczu od nich oderwać nie mogę... Dobrze, że jeszcze tylko 5 miesięcy i do mnie zawitają

Uściski Irenko

Dzięki szukałam dla Marzenki drzew, to patrzyłam , jak się zmienia, ale kiedyś miałam mix
ciekawa jestem, gdzie posadzisz
cmokam

a ja czekam na ich kwiaty, ale czad będzie, pełno pąków
Moja "przyziemna" :) pasja 12:49, 30 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Gracki ładnie kwitną choć nie wiem czy je lubię w takim momencie
Umbry mnie zachwyciły tą piękną zielenią a skrzyń zazdraszczam, u mnie brak miejsca...

Na początku mnie to kwitnienie wnerwiało, ale teraz polubiłam te wiechy, pasują do jesieni .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies