Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

U BusyBee w ogródku... 16:02, 22 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Nie masz jeszcze kompostownika?

Mam Polinko, ale tylko jednokomorowy- jest wprawdzie ładny i duży, ale kiedy powstawał kilka lat temu uważałam, że 2 lub nawet 3 to fanaberia po prostu...
....Taki to się niestety średnio sprawdza...można z niego wprawdzie wyjąć dowolne listewki - także te z dołu, żeby wydłubać kompost ze spodu, ale wiadomo, że trochę się wyjmie, a reszta się zapada pod naporem z góry...Tej wiosny zdjęłam widłami część z góry, aż dostałam się do dobrego kompostu...a potem resztę z powrotem- głupiego robota po prostu.....
U BusyBee w ogródku... 12:20, 22 paź 2014

Do góry
Nie masz jeszcze kompostownika?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:37, 21 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Prognozy z 20.10 już nieaktualne Weekend zimny, noce w czwartek i piątek -2,-3 Bambusy dadzą radę czy wstawić do domu?

Nie wiem jakie masz bambusy ale do -5 powinny wytrzymac. Moje opryskam na noc rosą, to je ochroni. Jeśli jednak obawiasz się o nie to chociaż przykryj je agro. Moje bambusy wjadą do domu chyba dopiero po wszystkich świetych
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:24, 21 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Irenko, kwitnące rozplenice uwielbiam Na razie nie mam ale na wiosnę i u mnie zawitają

Mnie też się podobają rozplenice...nie mam jeszcze takich z ciemnymi szczoteczkami... nawet nie wiem które to......bo moje Hameln i Little Bunny to nie mają ciemnych...

.....a Twoje gracki to rzeczywiście dorodne- dobrze im u Ciebie
Z miskantów chciałabym jeszcze Variegatusa i Addagio- na żywo baaaardzo piękne som
U BusyBee w ogródku... 20:14, 21 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Macham ciepło Coraz zimniej ma być Piątek do 7 st.

Oj słabizna Polinko z taką pogodą ale cóż...nie trzeba się martwić, tylko grzańca sobie zrobić i nie wnikać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:18, 21 paź 2014

Do góry
aage napisał(a)
Zaznaczam i wracam do czytania.
Zapukam tu znowu jak przeczytam od deski do deski
Pozdrawiam

Agnieszko witam w moim małym ogrodzie
Od deski do deski nie ma sensu czytać, dużo paplaniny o pierdołkach Przeleć pismo obrazkowe i będziesz w temacie

Macham ciepło
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:16, 21 paź 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Tą Twoją rabatkę buksowo-Ice dencową itd cały czas mam przed oczami, nawet nieświadomie a może i świadomie swoje w tym połączeniu porozsadzałam.

Gracki zaczęły u mnie kwitnąć gdzieś w połowie sierpnia!!! Normalne to chyba nie jest???

Dzięki za rady odnośnie drzewek

Pozdrawiam...

Aga, miałam już jakiś czas temu pytać się Ciebie czy pod grabami dałaś buksy z ice dancami?
Ja też tutaj u kogoś zachwyciłam się takim połączeniem i zrobiłam kopiuj wklej

Za rady nie ma co dziękować ja Tobie dziękuję za Iwonkę Toszkową,która często u Ciebie bywa i mądrze radzi, i taki laik jak ja może z tych rad korzystać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:08, 21 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Mnie się podobają kwitnące........ bardzo!!!
i zaskoczyły mnie zebrinusy, kwitną w tym roku na potęgę
a kwiaty Molinii i rozplenic, to bajka, jak nie lubić, jak kwitną

Irenko, kwitnące rozplenice uwielbiam Na razie nie mam ale na wiosnę i u mnie zawitają
Minimalizm z odrobiną romantyczności 13:37, 21 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aga pamiętaj teraz o podlewaniu grabów i umbr, Irenka mi tłumaczyła, że codziennie przez dwa tygodnie solidnie trzeba podlać.

Surfinie masz rewelacyjne, nie mogę wyjść z podziwu, że takie ładne jeszcze są

Dzięki, postaram się zadbać o nie
codziennie, jak nie będzie padać wleję im po konewce wody,
oby nie przedobrzyć tylko...
Minimalizm z odrobiną romantyczności 13:23, 21 paź 2014

Do góry
Aga pamiętaj teraz o podlewaniu grabów i umbr, Irenka mi tłumaczyła, że codziennie przez dwa tygodnie solidnie trzeba podlać.

Surfinie masz rewelacyjne, nie mogę wyjść z podziwu, że takie ładne jeszcze są
U BusyBee w ogródku... 13:14, 21 paź 2014

Do góry
Macham ciepło Coraz zimniej ma być Piątek do 7 st.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:11, 21 paź 2014

Do góry
Prognozy z 20.10 już nieaktualne Weekend zimny, noce w czwartek i piątek -2,-3 Bambusy dadzą radę czy wstawić do domu?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:04, 21 paź 2014

Do góry
I rabatka hortkowo-trawkowo-bukszpanowa

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:01, 21 paź 2014

Do góry
Kwitnące gracki

Nie wiem czy mi się podobają kwitnące trawy... Mieszane mam uczucia
Kwitnące proso uwielbiam ale reszta traw jak dla mnie nie musi pokazywać swoich kwiatostanów Na razie je zostawiam, stanowią niespotykaną atrakcję
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:13, 20 paź 2014

Do góry
Dzieki wielkie za życzenia imieninowe
Aganiu - klonik piekny, dzieki
Bogdziu - motyl na "marcinku" - dziek - moze i ja za rok takiech widoków sie doczekam dzieki "marcinkom" od ciebie
Karolina, Polinka- wielkie dzieki za panmięć o mnie i życzenia....

Wekend spędziłam że tak powiem cmentarnie(porządki) i imprezowo(imieniny) i az wstyd sie przyznać, że nie miałam nawet chwilki czasu żeby iśc do ogrodu....póki co więc ogród oglądam rano przed pracą.....przez szybkę.....a po pracy to juz na ogół robi sie szaro i wcześnie ciemno....

Do posadzenia zostało mi jeszcze troche cebulowych - nie wiem kiedy to zrobię ???!!! Poza tym ogólne porządki na rabatach tez by sie przydały.

Komputer domowy znów mi odmówił współpracy...oj czeka mnie chyba jakis nowy wydatek w związku z tym.....niestety....oby nie teraz....zobaczymy co na to mój pan informatyk zaprzyjaźniony powie.....
Póki co więc ukradkiem zaglądam na forum korzystając z gościnności nie mojego kompa

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:47, 19 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj eM dzwoni do mnie do pracy i mówi, że coś dziwnego dzieje się z trawami. Myślę sobie- no ładnie, tydzień temu przesadzałam i padły. eM zaczął opisywać objawy a ja w śmiech
Po pracy rozświetliłam trawy światłami auta i podziwiałam kwitnące gracki

Wszystkim odpoczywającym życzę słonecznej niedzieli, a pracującym szybko upływających godzin i mało stresującej pracy.

Ale numer...!! Też chętnie zobaczę Twoje gracki
Ogród z łezką 11:04, 19 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu trzymam kciuki za Twoje buksiki. Wycieczki szkoleniowej zazdraszczam, pochodziłabym sobie po górkach i dolinkach a eMa coś nie mogę ostatnio namówić na trekkingowy weekend

Też bym chciała, żeby się wybrały...na razie marne bardzo są. Wiosną się okaże. Miałam ruszać całą tą salonową rabatę, ze względu na chorujące buksiki nie ruszam. Może i dobrze...weny brak

Bardzo urokliwie tam było, tylko żaden uczestnik tej wycieczki odpowiednich butów nie posiadał...bardzo uważnie chodziliśmy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:44, 19 paź 2014

Do góry
Wczoraj eM dzwoni do mnie do pracy i mówi, że coś dziwnego dzieje się z trawami. Myślę sobie- no ładnie, tydzień temu przesadzałam i padły. eM zaczął opisywać objawy a ja w śmiech
Po pracy rozświetliłam trawy światłami auta i podziwiałam kwitnące gracki

Wszystkim odpoczywającym życzę słonecznej niedzieli, a pracującym szybko upływających godzin i mało stresującej pracy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:37, 19 paź 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)
polinka napisała:

Z tym, że ja teraz jestem codziennie tylko na ,,Ogrodowisku". U Danusi jest mi dobrze, nadajemy na podobnych falach i nie mam zamiaru nigdzie stąd się ruszać. Wszystkie swoje posty wraz z poglądowymi fotkami dotyczące zdrowych ogrodów zamieszczam w wątkach z poradami ogrodniczymi.
Pozdrawiam.

Waldku cieszę się bardzo, że jesteś już na Ogrodowisku i że do mnie zawitałeś Ja dopiero zaczynam przygodę z naturalną uprawą ogrodu i liczę na cenne wskazówki
Wątek z ekologiczną uprawą ogrodu powoli zaczynam czytać jak i Twoje posty.

Zastanawiam się jak zastosować rosahumus w moim ogrodzie? Planuję podlać konewką cały ogród( nie tylko rośliny) ale wszędzie mam korę. Wydaje mi się, że ona wchłonie cały rosahumus i nic nie dojdzie do gleby A może się mylę?

Czytałam o oprysku wszystkich roślin i drzew wodą utlenioną z deszczówką. Czy teraz jest odpowiednia pora na taki zabieg?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:29, 19 paź 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)

Ania, z informacji na opakowaniu wynikało, że to bardzo wydajne

Też czytałam, że wydajny Będę lać w tym tygodniu to zdam relację
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies