Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Moja codzienność - ogród Oli 22:28, 07 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Nie wiem co napisać... strzał w 100 z liniami
Jest obłędnie i gratuluję perfekcyjnego ogrodu.
Przed limkami masz ice dancy?

Dziękuję pięknie to na razie pół ogrodu
Przed limkami to Amazon Mist uwielbiam ją
Moja codzienność - ogród Oli 22:26, 07 wrz 2014

Do góry
Nie wiem co napisać... strzał w 100 z liniami
Jest obłędnie i gratuluję perfekcyjnego ogrodu.
Przed limkami masz ice dancy?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:00, 07 wrz 2014

Do góry
Mam problem... Myślałam, że w tym roku już nic nie będę robić w ogrodzie, jednak przechowalnik nie daje mi spokoju i co spojrzę w tamtą stronę to uciekam do domu

To właśnie przechowalnik do pilnej rewolucji

Plan mam następujący
1.Smaragd z środka rabaty do wyprowadzki
2. ML pójdzie do wrzosów
3. Liliowce też do wyprowadzki

Chcę tutaj zostawić:
Budleję, którą dam na sam tył, przed smaragdy, tam gdzie teraz jest ML.
Przed budleją dwie róże Chopin
A przed różami przetacznik

Nie mogę wymyślić najniższego piętra Może ice dancy w nawiązaniu do rabaty limkowej posadzone w taką L jak jest kostka????

Tutaj cała ta rabata.

Pomożecie?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:44, 07 wrz 2014

Do góry
Małgosiu cieszę się bardzo, że będziemy mogły się spotkać Ja również liczę na pogodę bo inaczej ciężko będzie namówić mojego eMa
Moja codzienność - ogród Oli 08:21, 05 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
To co grzebiemy dzisiaj w ziemi?

Madżen ma chyba dzisiaj wolne, że o tej porze na forum?
Moja codzienność - ogród Oli 08:06, 05 wrz 2014

Do góry
I u mnie Ale w pracy to nawet nie odczuję tego ciepła Na szczęście jeszcze 3 dni i wooolne
Macham dziewczyny
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:12, 04 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
jesienne improwizacje mnie się podobają

Dziękuję bardzo. Lubię wrzosy ale niestety dzięki nim czuć już jesień.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:06, 04 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Poli, widzę teraz, że Twoje Limki są wyższe od moich SD, więc i problem z pokładaniem większy... Szkoda, bo takie piękne są u Ciebie.

Jesienne akcenty już masz , też muszę pomyśleć.

Jagoda, na wiosnę zrobię tak jak pisałam u Ciebie i wtedy będę oceniać efekty hortek. Jakiś sposób musi być na to aby one stały bo np. u Irenki są pięknie sztywne
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 18:24, 03 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oby tylko pogoda dopisała. Rok temu było pięknie słonecznie!

Musi dopisać bo inaczej mój eM. nie będzie chciał jechać
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:09, 03 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
I ja się będę rozglądać za tym hydrokomplexem
Ciekawi mnie ten placyk z obwódką bukszpanową.

Witaj Polinko!
Nie mogę wkleic fotek z moich prac ostatnich bo nie mam kompa.
Moze jutro przyniose fotki na pendraku i wrzuce w pracy na mój watek.
Hydrokomplex kupowałam tylko w necie, nie ma go w normalnej sprzedazy.
Pozdrawiam!
Moja "przyziemna" :) pasja 21:12, 02 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Jagoda u mnie nic nowego, brak mi energii i weny na ogród
Hortki przytnę bardzo ostro na wiosnę i będę obserwować jak się będą zachowywać w następnym sezonie. Nie ukrywam, że nerw mnie bierze jak są takie oklapnięte i na razie nie planuję kolejnych.

To samo kiedyś napisałam u malkul, że na razie wstrzymuję plany z hortkami w roli głównej . Może rzeczywiście w następnym sezonie się wzmocnią, ale jednak te kwiaty są tak duże, że raczej nie liczę na brak problemu z pokładaniem.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:29, 02 wrz 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Może być?

A gdzie ty masz takie niebieskie kamyki???????
hanka_andrus napisał(a)
Przepis malinowy z %% u mnie w wątku.

Ślinka mi poleciała gdy przeczytałam

Luki napisał(a)
Ja się przychodze poskarżyć Marzenko to wszystko Twoja wina, ja nigdy tyle cebulowych nie zamówiłem, fakt nie są to zawrotne ilości, ale w setkach jeszcze mi się nie zdarzyło... teraz to z upychania chyba dostane profesure

Hi hi profesurę to ma AnaArt Ty zasługujesz na razie na doktorat, za rok może dorobisz sie habilitacji
Dzisiaj dodtarla przesyłka z Benex, nawet jeszcze nie otworzyłam ...

Jagodaa napisał(a)
Przyznam się, ze najpierw poszukałam pomalowanej elewacji. U Ciebie poszukiwania zawsze dłużej trwają, szczególnie po przerwie . Bardzo ładny efekt. Podobałby mi się taki akcent u mnie.

Graby na przedpłociu boskie... strasznie też lubię Twoje zawilce, nawet w zeszłym roku byłam bliska zakupu.

Jagoda graby coś marne w tym roku.. Zawilce kupuj i powtykaj w Twoje piekne miskanty.
Sonka napisał(a)

Jagoda koniecznie kup, warto, koniec lata ożywiają, to silne byliny.

Zdecydowanie popieram. Polecam zawilce + miskanty
an_tre napisał(a)
a może most powietrzny priorytetem

Chyba tak zrobimy bo mogłyby się już ukorzeniać Dam znać

Pszczelarnia napisał(a)
Chcesz kopać żółte liliowce? Daj znać, jeśli tak, przylecę. Robi się gęsto na wstędze.
Chwasty nie mają szans w przyszłości .

Geometria Twojego bylinowego ogrodu - godna pochwały. I te szachowe rabaty!

Ewa wykopie zatem, wsadzę w doniczkę i dam cynk. W weekedn posadzę na ich miejsce trytomę to dam znać. Chwastom mówimy nie!

anna_studio napisał(a)

Fajne masz te korale...
Pozdrawiam

Cmokam cieplutko
eee_taam napisał(a)
z tymi rózami to rzeczywiście choroba zamówiłam kolejne 7szt bo jak patrze na moje rabaty to brakuje mi w nich zycia a róze daja swiatełko do póżnej jesieni nawet.

u mnie tez leje ne tak drastycznie jak u ciebie , rzeka przed domem..wywołuje dreszcz

Róże kwitną u mnie do silnych mrozów i za to je kocham. Nawet jeżówki tak długo nie dają rady. Aby jednak był efekt musi być ich dużo i zdrowe.. Ja na szczęście nie mam schizy na widok rzeczki, nigdy dzieki. Bogu nie byłam zalana...ale mozna mieć na taki widok traume... Tak sobie pomyslałam o zalanych domach.....

makkasia napisał(a)
Madżen róże z trawami to jest to
macham

Kasiu zdecydowanie tak. Musi być duuuuużo trawek skoro będzie duuuużo różyczek
polinka napisał(a)
Widzę, że szaleństwo różane i cebulowe na całego Zazdroszczę energii, zapału i wyobrażni przestrzennej.

Co ile dni dawać nawóz do bambusów?

Skoro bambusy żółkna to nawet dwa razy w tygodniu daj im papu. Teraz powinny się zazielenić. Moje zagłodzine, ususzone i wypalone słońcem zrobiły się ładne. Co tydzień daję im florovit bo to żarłoczne bestie. Czasami dam im coś kwaśnego gdyż rzekomo to lubią....

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Grzyba to trzeba do koszyka wrzucić i za następnym się rozglądać
Saluti!

Podgrzybka to ja dzisiaj jadłam na obiad a jutro w ogrodzie muszę zaatakować... Bo 72 godziny nieprzerwanego deszczu to plaga grzybów na liściach...

jazzy napisał(a)
Witaj deszczowo niestety
Podziwiam niezwykle skrzętnie skatalogowane Piny, noż z podziwu wyjść nie moge do tej pory Abstrahując, że same Piny świetne! Utonęłam
Pozdro
ps. Hihi, wszyscy się zachwycają ogrodem Twym, a ja tu o Pinach
edit: piny piny piny

Będziemy pinowac zimą, oj będziemy. Katalogi to efekt ubiegłorocznej przerwy w sezonie Wczoraj pinowałam trawy i róże. Nic nie ma inspiracji!!!
Czasami bywam poukładana...aby potem wszystko potargać... Taka natura.... Taki ogrod.... Dobrze, że zajmuje się marketingiem a nie jestem ksiegową aktywa z pasywami by mi się nigdy nie zgadzały...

Milka napisał(a)
Marzenko, potop widziałam, u nas jak u ciebie, leje, kanalizacja nie nadąża z odbiorem wody, wszystko podlane, ale szczerze..czekam na obiecywana pogodę...na slub tez nam przykropiło, ale ochroniliśmy pannę młodą
ogród prezentuje się wspaniale, laurowiśnie podziwiam, ze też tak bujają

Irenko u nas nie leje... Siąpi od dwóch dni. Wnerwia mnie ta pogoda, prace stoją, energii brak!!!
U BusyBee w ogródku... 18:32, 02 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Przy miskantach może ciemno bordowe żurawki? Widzę z tyłu chyba śliwę wiśniową, byłoby kolorystyczne nawiązanie

Nie wiem o którym zdjęciu mówisz...??? W tyle, za rabatą do zmiany? To jest perukowiec...O to miejsce chodzi?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 17:38, 02 wrz 2014

Do góry
Może jakieś widoki ogrodowe pokażesz??? Zakątek z brzozą proszę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:35, 02 wrz 2014

Do góry
Śliczny bukiecik. Przypomniałam sobie swoje róże z frezjami W kościele ten zapach pomógł mi przetrwać tą nerwówkę
U BusyBee w ogródku... 17:31, 02 wrz 2014

Do góry
Przy miskantach może ciemno bordowe żurawki? Widzę z tyłu chyba śliwę wiśniową, byłoby kolorystyczne nawiązanie
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 17:29, 02 wrz 2014

Do góry
Dzięki Waldek, czyli jeszcze muszę miesiąc poczekać na rewolucję Cierpliwości uczę się przez całe życie
U BusyBee w ogródku... 17:05, 02 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu może dasz zdjęcia tej rabaty teraz jak już wyrzuciłaś część roślin? I dobrze byłoby zobaczyć z dalszej perspektywy ten kawałek ogrodu
Miskanty na wiosnę ścinasz, nie będzie Cię denerwowała ta dziura, która po nich zostanie? Moim zdaniem tam powinno być jakieś zielone tło ale ciężko tak doradzić jak nie widzimy większej części ogrodu

Zaraz wrzucę jakieś zdjęcia...

edit: ups- padł mi aparat- potrwa chwilę.....
U BusyBee w ogródku... 17:02, 02 wrz 2014

Do góry
Kasiu może dasz zdjęcia tej rabaty teraz jak już wyrzuciłaś część roślin? I dobrze byłoby zobaczyć z dalszej perspektywy ten kawałek ogrodu
Miskanty na wiosnę ścinasz, nie będzie Cię denerwowała ta dziura, która po nich zostanie? Moim zdaniem tam powinno być jakieś zielone tło ale ciężko tak doradzić jak nie widzimy większej części ogrodu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:52, 02 wrz 2014

Do góry
Porządek choć wizualny ( jak to mówi Marta ) musi być, w bałaganie się męczę

Idę spojrzeć na Twoją rabatkę i może dorzucę swoje pięć groszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies