Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Front domu i nie tylko 19:23, 22 mar 2017

Do góry
ewak napisał(a)
Czy hortensje bukietowe i ogrodowe można mieszac na rabacie a Jezowki chciałam posadzic przed hortensjami limelight czy będzie dobrze ? Oto jest pytanie ?? I kiedy moxna je sadzic teraz czy czekać aż bèdzie cieplej ?

Moim zdaniem bukietowe z ogrodowymi nie będą dobrze wyglądały. Obie są królowymi rabat, a królowe nie dzielą się władzą z nikim, nawet z inną królową

Jeżówki przed limkami można, tylko czy nie lepsze np. trawy?

Zobacz - piórkówka przed hortensjami. Wprawdzie to chyba Anabelle, ale wyglądać będzie podobnie.

wiosna:
https://pl.pinterest.com/pin/421227371383626614/

Lato:
https://pl.pinterest.com/pin/421227371383626620/

Jesień:
https://pl.pinterest.com/pin/421227371383626628/

Oczywiście może być też jakiś zimozielony carex.

Bo projektując te wejściowe rabaty musisz pamiętać, że powinny ładnie wyglądać także zimą. Dlatego pomyśl także o roślinach zimozielonych.
A te, które tu masz obecnie - przesadź gdzieś, masz dużo miejsca w ogrodzie.

A i jeszcze jedno - ciągle twój wątek jest w "Powitaniach". Napisz do Danusi, żeby go przeniosła do ""projektowania ogrodów".
Tam więcej osób do ciebie zajrzy, tak myślę.
Przerwa na kawę... 21:33, 19 mar 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Z przykrych rzeczy - róża Tess of the Umberville nie przeżyła. Rozkopałam ją. Rozpadła mi się w rękach. Trudno. Reszta żyje, sporo przemarzło do kopczyków.

Z milszych rzeczy - mam już na jej miejsce coś nowego

I to jest właściwe podejście, ogrodniczko-różomaniaczko! Uszy do góry, nie będziemy się przejmować małymi przykrosciami przyrody, o nie! Wsadzimy nowe róże, a moze nawet dwie!
Przerwa na kawę... 20:12, 19 mar 2017

Do góry
Jolanka - brawo ty! Ja na komputerze mam posegregowane zdjęcia z opisami i subiektywnym odczuciem o danej odmianie.

Jola - gdyby nie twoja choinka to bym nawet nie pomyślała, że można szukać takich cudów

Z przykrych rzeczy - róża Tess of the Umberville nie przeżyła. Rozkopałam ją. Rozpadła mi się w rękach. Trudno. Reszta żyje, sporo przemarzło do kopczyków.

Z milszych rzeczy - mam już na jej miejsce coś nowego
Front domu i nie tylko 13:47, 19 mar 2017

Do góry
Hey Tess świerk conica i tuja z 3 kulkami by została w planach było aby zachowac symetrie ale jsk wyjdzie w realu zobaczymy ja nie mam wyobraźni przestrzennej musze coś zobaczyć dotknzc to uwierzę jest wzrokwowcem zamiar goyowac obiad to siedzę u Ciebie i czytam jdkie miałaś rozterki z ta rabata przy gurtce ale wyszła rewelacja dxiękuje za odpowiedz ps 1naslonecznienie od wczesnego rana do ok 14-15 ps 2 chciałam usunąć to tuje ( nie znam ) nazwy po prawej stronie czy 2 hortensje i 2 trawy to nie za mało
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:59, 18 mar 2017

Do góry
Tess napisał(a)

O, wielkie dzięki za pokazanie jak ciąć silvery. Moje są w całkiem dobrym stanie. To też ciąć?

Tess, z tym pytaniem to proszę do Toszki Nigdy nie miałam ładnych carexów po zimie to nie wiem...
Front domu i nie tylko 17:09, 18 mar 2017

Do góry
ewak napisał(a)

O, przepadłaś na długo, ale pod nieobecność wiele się zmieniło.
Darń usunęłaś. Świetnie.

Dlaczego chcesz świerki conica sadzić od strontu? Ładne są. jeśli nie zaatakują ich przędziorki. chcesz mieć stożki, tak?

Zauważyłam że masz na obu rabatach to samo, co teoretycznie powinno wprowadzać symetrię, ale nie wprowadza. Moim zdaniem. Czy dobrze zrozumiałam, że tuję z trzwema kulkami chcesz stąd zabrać?

Jaka to wystawa (słońce w jakich godzinach).
W Gąszczu u Tess 15:29, 18 mar 2017

Do góry
Witam Tess chciałam się przywitać po długiej nieobecności ogród piękny właśniejestem w trakcie jego przeglądania skacze między początkiem stron a końcem napewno podsune mojemu M. Pomysł na donice. Jak sytuacja z kotkiem mam 2 więc wiem przez co przechodzisz
Enklawa w mieście 20:01, 16 mar 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Ja bym nie podcinała teraz. Cięcie pobudza do wzrostu, a to nie jest teraz korzystne zarówno dla nowych przyrostów (jak przyjdzie przymrozek to je zmrozi i tak będziesz musiała ściąć) ani też dla korzeni - bo jak roślina energię skieruje na wzrost, to wolniej i słabiej się korzeni.

Dziękuję Tess, jesteś skarbnicą wiedzy!!!!
Intuicyjnie zostawiłam, bo też mi się wydawało, że wcześnie.

Malutki pod lasem 20:00, 16 mar 2017

Do góry
Asiu, mam taką nadzieję, że będzie super

Ewa, dobra, to jakoś tak je ustawię

Kasiu, pewnie, że fajne Będzie kwitła

Iwonka
, nie mam siły na robale ekologicznie, w ruch idzie cięższa oręż, sąsiadka też ma i będzie coś działać. Jak tylko będzie cieplej pryskam.
A co do kulek, to one nie podsadzone będą chyba łyso wyglądać. To czym? Żurawki?

Tess, no ja już nie wiem czym je podsadzić? Normalnie im dalej w las, tym ciemniej
Malutki pod lasem 19:56, 16 mar 2017

Do góry
Buksy też niedotykalskie? Bo że cisy, to już sie przekonałam na własnej skórze
Enklawa w mieście 19:45, 16 mar 2017

Do góry
skarabeusz napisał(a)
Posadziłam bukszpanki i nie pamiętam czy już je równać, czy czekać. Podpowie ktoś?

Ja bym nie podcinała teraz. Cięcie pobudza do wzrostu, a to nie jest teraz korzystne zarówno dla nowych przyrostów (jak przyjdzie przymrozek to je zmrozi i tak będziesz musiała ściąć) ani też dla korzeni - bo jak roślina energię skieruje na wzrost, to wolniej i słabiej się korzeni.
U Matki... 19:42, 16 mar 2017

Do góry
Co tam, jak tam?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:37, 16 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Rok temu miałam 8 szt. krokusów. Sebek zapowiedział, że w tym roku będzie 16 szt. Dzisiaj po wycięciu Silver Sceptre ukazało się ciut więcej

O, wielkie dzięki za pokazanie jak ciąć silvery. Moje są w całkiem dobrym stanie. To też ciąć?
Mus owocowy w miejskiej dżungli 07:16, 16 mar 2017

Do góry
Tess- tak mam małą lawendę. Posadziłam z tych małych egzemplarzy jesienią obwódkę (bez większego przemyślenia, bo kupiłam je do wsadzenia do doniczki). Niczym nie zabezpieczyłam i widać, że wszystko przeżyło i przetrwało. Nie mam jednak przekonania czy chce by tam została.

Marysia- z mieszkaniem w blokach z widokiem na Park Bródnowski też miałam epizod
W Gąszczu u Tess 21:53, 15 mar 2017

Do góry
Też pozdrawiam Tess i apeluję: sadźmy drzewa, bo u mnie smog był straszny, że okna otworzyć ni jak.
pa pa
Ogród w lesie 21:05, 14 mar 2017

Do góry
Czyli - nowy problem?
Nic nie pokażesz z nowinek? Ani, ani?
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:42, 14 mar 2017

Do góry

Urocze są. Wsadź tego maluszka, bo mi serce krwawi.

Mus owocowy w miejskiej dżungli 19:38, 14 mar 2017

Do góry
Czy w tulipanach masz malutkie egzemplarze lawendy?
"Niezdecydowana ogrodniczka" 19:36, 14 mar 2017

Do góry
Marzeno, czy już wiosna?
Mus owocowy w miejskiej dżungli 19:39, 13 mar 2017

Do góry
Mary napisał(a)
Witaj Marzeno,

Zobaczyłam w wątku Tess nieznaną mi jeszcze Warszawiankę, więc postanowiłam zajrzeć.
Już doczytałam, że nie tylko Warszawa, ale nawet północno-wschodnia Warszawa.

Pozdrawiam

Witaj Marysia
To znaczy, że gdzieś niedaleko masz swój ogród?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies