To nie był przemyślany zakup tylko spontan ... zobaczyłam kolory i wyobraziłam sobie, że fajnie by pasowały do limek A żurawki też dosadzam tylko mi pasuje bardziej do tego zestawu marmolade ... zresztą taka mam
Ja dopiero wczoraj zastosowałam pierwszy raz magiczną siłę ... zobaczymy Jesli chodzi o trawnik to zabieram jakieś 70/80 cm żeby rabata była szeroka na 1,5m a nie na 80cm Bez jakichś większych szaleństw
Ja mam limki w dwóch miejscach: w jednym są dosłownie na patelni od 10tej do 18tej a na drugiej rabacie jest lepiej bo tam mają półcień
Chodzi mi ostatnio po głowie aby posadzić tym pierwszym tulipanowca, który dałby cień ... ale tam nie ma za dużo miejsca, mogę odsunąć drzewo (idę z mierzyć) maksymalnie 2,30m od okapu. Co o tym myślisz?
Beatko koleżanka radziła zasilić jeszcze teraz i tak zrobiłam ... mam nadzieję, że w przyszłym roku będą lepiej rosły
Trawnik też mi się podoba ... ale trochę go jeszcze ubędzie bo cały czas powiększam rabaty aby docelowo rośliny miały wystarczająco miejsca
Wymaga dziś koszenia ... czyli nie co 7 jak zakładałam a co 5 dni ... i czeka go, zgodnie z zaleceniami, nawożenie mikrovitem, jednak ten środek jest już podobno wycofany z produkcji i zastąpiony nawozem micro plus ... już go mam i zamierzam zaaplikować trawce dziś wieczorem
Nawet nie musiałaś czekać do przyszłego roku, a już Cię hortensje pozytywnie zaskoczyły
Przypalone listki i tak pójdą do wymiany, więc nie ma się co nimi przejmować. Ważne, ze roślinka w dobrej kondycji
Bożenka z hortensjowego podawała, ze sierpień (chyba nawet połowa) to ostateczny termin na nawożenie hortek... Więc moze już ich tak nie rozpieszczaj tą dobrocią