Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn.
Nie zaszkodzi jeśli dobrze podlejesz trawnik mocnym strumieniem, aby nawóz rozpuścił się i dotarł do korzeni. Jeśli go tak zostawisz to zaszkodzi.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn.
Jeśli nawóz to już tylko jesienny - Florovit jesienny do trawników.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn.
Najpierw go dobrze nawodnij, a potem dopiero jesienny nawóz. do trawników.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn.
Zrobiłeś błąd z tym odchwaszczaczem. Trzeba było szukać odpowiedniego nawozu, teraz to nie wiadomo co doradzić, podlewaj intensywnie, może mu się poprawi. Pewnie za mało i nawozu i wody.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn.
Powiem, że płyn do ust może zawierać coś co zwalcza algiInformacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn.
Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn.
Bardzo dobry sposób jeśli nie mamy wyczucia w ręku lub specjalnego siewnika.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn.
Jeśli po uruchomieniu nawodnienia zobaczysz nierozpuszczone granulki, to dolej ręcznie polewaj. Granulki muszą zniknąć.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn.
Możesz, ale trzeba go dobrze rozpuścić polewając wodą z węża. Prysznic musi być na tyle silny, żeby granulki się rozpuściły. Możesz także zastosować Magiczną Siłę do trawnika - interwencyjny, rozpuszczając w nieco mniejszym stężeniu i polewając konewką z sitkiem, wtedy szybciej zadziała.Czym mogłabym nawozić trawnik, który ma zaledwie 4 tygodnie? Nie rośnie , ma dopiero około 3-4cm i bardzo jasny kolor. Czy Hydrocompleks NPK 12-11-18 będzie odpowiedni i nie spali tak młodego trawnika? Czytałam, że Danusia go stosuje, ale nie wiem czy w moim przpadku też mogę go zastosować?