Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podmiejski ogródek 07:25, 28 cze 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
ech, ZP to dobry punkt spotkań Ja zawsze mam na liście coś do kupienia Ale jak już jestem na miejscu, to jestem w amoku i się gubię na maxa

Na śmiałki u Johanki się zapatrzyłaś ?

Johanka ma ładne, ale nie
Skusiłam się, jak je zobaczyłam na żywo, rosnące na rabacie wejściowej
Za to, dla odmiany, odstawiłam inną roślinę, po tym jak zobaczyłam, jaka ona wielka rośnie. Uciekła mi w tej chwili nazwa. Kwitnie na niebiesko, wcześnie, nasienniki grzechodzą, ma ładne liście - rany, skleroza nie boli...:/.

Za to wzięłam rutewkę elin
U April rośnie pod samo niebo, może i u mnie będzie chciała

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:11, 28 cze 2019

Do góry
Dzikie oregano jest magnetem na motyle

Niesmialo pierwszy pak sie otworzyl- Virgin.

Dziwne te paki skabiosy bialej

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 06:44, 28 cze 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Zaczynam lubić połączenie fioletu i chłodnej zieleni

Jest piękne takie połączenie
Ogród Małej Mi 2017 06:27, 28 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tak samo wyszło

A to mam jeszcze w doniczce, ma rzekomo zimować. jakaś nowa odmiana miniaturowego floksa.. kupiłam jedno dla testu. bo śliczny

Uwielbiam tego floksa, niestety dwa razy mi wypadł, może złe stanowisko wybrałam. On jest z siewu i już u mnie nie do dostania. Pilnuj by przetrwał zimę
Ogród Małej Mi 2017 06:08, 28 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

U mnie też jest jednoroczna, nie zimuje. Siewki przenoszę do szklarni i tam sobie rosną do wiosny W gruncie niestety nie zimuje.. a jak przezimuje to beznadziejna jest.
Twoje liliowce wymiatają.. po prostu obłęd .. szok i rewelka.. moje to popierdułki, niestety liliowce w krzakach słabo kwitną

W wojslawicach nie byłam ale ciagle pamietam te z Bolestraszyc
A u mnie tez, jak za duzo cienia to mało kwiatów
Ze względu na liściowy bałagan kupuje tylko wersje mini
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 06:00, 28 cze 2019

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 05:58, 28 cze 2019

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 05:57, 28 cze 2019

Do góry
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 05:56, 28 cze 2019

Do góry
Upalne lato, daje się we znaki, maj zimny i deszczowy a czerwiec daje popalić. Sucho......
Za drzwiami do ogrodu... 02:35, 28 cze 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Aniu, te puchate ,niebieskie kulki to ?
Za drzwiami do ogrodu... 02:10, 28 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No proszę nawet storczyki same ci się wysiewają.

Wychodzi na to że to faktycznie storczyk-ogrodowy-kruszczyk szerokolistny?
A w romantycznym- maki samosiejki

Za drzwiami do ogrodu... 02:05, 28 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Aniu, a to nie jakiś storczyk Ci wyrósł?
Jaka pogoda dziś za drzwiami?

Tak sprawdziłam ...to chyba kruszczyk szerokolistny
Dorotko dziś, a raczej już wczoraj...rano zagrzmiało,ciut popadało,przyjemnie się ochłodziło ,a w ciągu dnia wiało...i trzaskało drzwiami Słoneczko już nie tak palące...Podczas obchodu stwierdziłam, że podczas mojej ostatnio większej nieobecności w ogrodzie w moich rabatach zamieszkały w najlepsze gady,płazy ,ptaki i ssaki w nadmiernej ilości Jakiś ropuch skacze sobie w lawendzie ,czyjeś koty czają się za każdym rogiem.Ptaki powysypywały korę z rabat na trawę w poszukiwaniu robactwa i spacerują ze zwisającymi z dzioba dżdżownicami,nic sobie nie robiąc z mojej i kociej obecności ...szczególnie jeden (szpak chyba ,bo czarny z pomarańczowym dziobem).Dodatkowo coś ryje mi w rabacie na całej długości węża kroplujacego....a propos węża to dziś przestraszył mnie pokaźnej długości zaskroniec ...pobiegłam po aparat...ale skrył się w berberysowych kulkach i dalej zniknął w gąszczu bylin.Poza tym wkoło bzyczy i motyle ganiają się w kocimiętce i lawendzie... Nie wspomnę już o rozpuście na koprze
Za drzwiami do ogrodu... 01:31, 28 cze 2019

Do góry
alis napisał(a)
Ale żałuję, że mnie nie było w Twoim cudownym, pięknym i romantycznym ogrodzie Chociaż fotkami oczy nacieszyłam. Pozdrawiam Aniu

Fotek dziewczyny narobiły full,sama chętnie oglądam.Mam nadzieje że kiedyś będziesz miała okazje porównać je z rzeczywistością
Za drzwiami do ogrodu... 01:23, 28 cze 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pięknie jest u Ciebie w ogródku.
Pashmina powala! Kiedyś będzie i u mnie
bukieciki piękne.

Fajnie, że zaglądaszto mobilizuje do napisania choć słówko w tym moim niedoczasie ostatnim
Pashmina mnie miło zaskoczyła w tym roku i ciągle zachwyca.
Za drzwiami do ogrodu... 01:16, 28 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Patrzę na twój ogród i nie mogę przestać. Cudowny, romantyczny. Bardzo, bardzo mi się podoba.

Można ogladać do woli
Ja niestety mam ogromne tyły w oglądaniu innych ogródków,może na urlopie nadrobię,bo teraz to nawet na oglądanie swojego nie mam czasu
Za drzwiami do ogrodu... 01:11, 28 cze 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Super spotkanie w pięknym ogrodzie. Ławeczka pasuje idealnie do Twojego romantycznego ogrodu. Nie mogę przestać się zachwycać widoczkami u Ciebie. Buziaki!

Danusiu bardzo mi miło Cieszę się że zaglądasz!
A takie spotkania są wyjątkowe!
Za drzwiami do ogrodu... 00:49, 28 cze 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Aniu, piękne te Twoje róże. I Ty w nich cudnie wyglądasz.
A która to New Down? ja kupiłam w tym roku kilka New Down i Utersener Klosterrose i posadziłam przy płocie. Czy mogłabyś mi podpowiedzieć co robisz ze swoimi, że tak pięknie rosną? Może bym u siebie zastosowała?

Idę dalej oglądać Wasze spotkanie.
Pozdrawiam.

Basiu, New Dawn to ta na pergoli .Tam rosną dwie ,po jednej na stronęWłaśnie wsadzam w nią nos na zdjęciu które cytowałaś

Ja swoim różyczkom przugotowuję duży dołek w który daje na spód obornik( mam koński przekompostowany) mieszając go z rodzimą glebą i zamiast wybranej gleby( u mnie piachu )daję kompost pomieszany z czarną ziemią+trochę gliny( np. taką kupioną w woreczku w granulkach .Jesienią dodatkowo wszędzie podsypałam mączka bazaltową.Na zimę kopczyk z kompostu.Rabaty na wiosną dodatkowo dostały niewielką warstewkę podłoża popieczarkowego.Mam nawadnianie kropelkowe i rabaty wysypane korą najdrobniejszą.Myśle że to wszystko w sumie wpływa na dobry wzrost róż.W większości są to młode róże i mam nadzieje że dalej będą rosły dobrze .A w pierwszy sezon nie były powalające,więc daj czas i swoim różom
Ogród Małej Mi 2017 23:46, 27 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Tak sobie myślę, że chyba każda bylina dobrze wygląda w towarzystwie stipy jak jest sama i nie ma konkurencji innych.
Szkoda, że u mnie stipa rosnąć nie chce

U mnie też jest jednoroczna, nie zimuje. Siewki przenoszę do szklarni i tam sobie rosną do wiosny W gruncie niestety nie zimuje.. a jak przezimuje to beznadziejna jest.
Twoje liliowce wymiatają.. po prostu obłęd .. szok i rewelka.. moje to popierdułki, niestety liliowce w krzakach słabo kwitną

Ogród Małej Mi 2017 23:40, 27 cze 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Smutno gdy zwierzątka chorują, na dodatek nie da się ich do lekarza zaprowadzić

Trojeść ładniejsza pomarańczowa, potwierdzam. Na dodatek różowa szybko w kość dostała w te upały

W samo sedno .. .. podziękował..

Ogród w Klein Kottorz 23:40, 27 cze 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies