Marta ja jeden miałam jakiś sprzed kilku dni a dwa nowe zamówiłam z allegro i powiem ci że cena 35 zł a domki solidne drewniane z opcją czyszczenia bo to bardzo ważne aby system gniazdo wyrzucić po wykluciu się młodych i z dostawa gratis , wydaje mi się że te ceramiczne bardziej jako ozdoba bo tak jak czytałam te drewniane jednak coś takiego
Solidny stół do szklarni cieszy bardziej niż nowy mebel w domu
Wszystkie wiosenne siewki i parę gratów będą mieć teraz miejsce
Sezon wystartował na dobre.
W ten weekend udało mi się wreszcie przyciąć róże. Większość z nich bardzo dobrze przetrwała tę zimę. Jedynie z dwiema różami na pniu będę musiała się pożegnać i jedną wielkokwiatową musiałam bardzo mocno przyciąć. Elfe jeszcze do końca nie wiem jak sobie poradziła. Muszę ją poobserwować, bo słabo puszcza pączki.
Jak co roku jest susza, ostatnie opady to był śnieg w lutym. Nie padało cały marzec i połowę kwietnia a w prognozach też nie widać deszczu. Moje piaski coraz bardzie wysychają niestety.
Na razie jedyne oznaki wiosny to kwitnące przylaszczki, derenie jadalne i niektóre jagody kamczackie. Reszta towarzystwa czeka w pąkach lub pod ziemią na deszcze i cieplejsze dni. I ja czekam wraz z nimi
Bardzo je lubię, chociaż nie sieją się mi, a chciałabym bardzo, w sumie teraz nie wiem, bo może ja za dokładnie plewię, jedną siewkę znalazłam, taka tyci a kwitnie jednym kwiatuszkiem