aaaaa dzisiaj w 'Biedronce; widziałam cebule tulipanów - paczka po 2,90 i 3,90, czosnki chyba po 2,90. takie same w ogrodniczym były po 8zł !!!!! Jutro zrobie najazd na biedronkę
Krokusy od zawsze baaardzo kojarzą mi się z wiosną, pamietam że zawsze na spacerach jak zobaczyła u kogoś w ogródku krokusy to przystawałam i pokazywałam dzieciom ze wiosna idzie, teraz gdy mam ogród nie wyobrażam sobie by tych cudownych zwiastunów wiosny u mnie zabrakło. Będą posadzone w duuuuużej ilości. Jestem tak skonstruowana że zimą cierpie... uwielbiam wiosnę i lato
Jakiś czas temu pokazywałam zdjęcie żurawek przed strzyżeniem
miałam wstawić zdjęcia dla porównania po i ostrzygłam je tydzień temu, ale zdjęcia zrobiłam dzisiaj
a i przez tydzień pojawiło się kilka nowych kwiatów
Trawa rozpanoszyla się nie tam gdzie trzeba....
postanowiłam z nią powalczyć ale mojemu pomocnikowi niekoniecznie się to podobało...
pobiegał na czworakach i właśnie padł.... idę zatem walczyć z trawką
Przyszły eko bordy i dokonczyłam rabatę z wrzosami. Było już późno i zdjęcia niezbyt mi wyszły. Tak sobie pomontowałam
a potem wysypałam korą
Obsadziłam również na nowo donicę, ale zdjęcia będą jutro
muszę odszczekać ... pojechałam dzisiaj do ogrodniczego po kwiaty jesienne do donic przy domu, wchodzę i co widzę? trzy wielkie ekspozytory z różnistymi cebulami. Nie mialam zbytnio czasu na wbieranie, ale zerknełam i widziałam że są takie jak chcę. Po niedzieli jadę wybierać