i bylinowa z dalszego planu, zawsze mnie ciekawią u innych pełne kadry rabat, a nie same zbliżenia, więc też pokazuję - może ktoś ciekawy chociaz na tym moim zdjęciu to jednak nie za wiele widać, hahaha, taki ze mnie fotograf
Ula nie przesadzaj hortensje kosmate są jak najbardziej fajniejsze i przyjaźniejsze bardziej od ogrodowych
patrz takie kamienne serce dostałam od właściela składu budowlanego za zniszczony przez jego kierowcę trawnik
Iwona .....a już myślałam ,że mam ogród skończony to wina ema -on się uparł ,że po co ta działka stoi odłogiem i tak trzeba co jakiś czas kosić ,a tu wszystko ściśnięte ….poza tym uparł się na wiatę -tu miejsca brak ,więc jedynie na tamtej działce da się zrobić
a z tymi nadprzyrodzonymi siłami ,to tak nie do końca ….w domu bałagan ,obiadu brak ,bo matka kopie
dziś skończyłam wybieranie kamyczków -jak kopciuszek na kolanach ….gorąco było jak nie wiem co -dobrze ,że jutro do pracy ...bo powoli mam dość tych ogrodowych remontów
chyba skuszę się na ten mały kawałek na trawę z rolki
em obiecał dorobić obrzeże ,bo tylko poukładałam na ziemi
kupę roboty mi doszło ,ale pomału ...na razie muszę odpocząć -w takich temperaturach nie da się pracować
Mam nadzieję, że faktycznie taki jest tajemniczy choć trochę
Ewa oczko może nie mieć pompy takie bez rybek jest samo wystarczalne, ale filtr i pompa jest wskazana właśnie przy oczku z rybkami i przy kaskadzie gdzie są dwa oczka i obieg wody jest zamkięty i woda z dołu leci do góry, ale jeśli chodzi o moć takiej pompy to Ci nie doradzę , bo ja się na tym nie znam, to zależy od wielkości oczka, ale samo napowietrzanie i czyszczenie to w granicach nim 100zł
Przyfociłam ławeczki na ogniskowej W weekend je skręcaliśmy i olejowaliśmy. Dzisiaj jeszcze raz zaolejowałam. Mogą się wydawać felerne ze względu na te sęki i skrzelowe drewno, ale mi się ten jesion podoba i uważam, że te niedoskonałości mają swoją urodę eM chce coś tam szpachlować, ale chyba mu nie pozwolę
PS. Kamyki to zbyt niebieskie na tych zdjęciach - w rzeczywistości nie są aż takie intensywne, pewnie nie umiem jakiegoś filtra w aparacie ustawić
Aganiu moje ciemierniki z Jasionki w donicy tylko pozowały do zdjęcia jak pokazywałam jakie kupiłam i zaraz poszły do gruntu W ogrodzie na razie stawiam na kwitnace,nie licząc dwóch rabatek przed domem
Ewa, weekend obsuwy w czytaniu i już nie nadążam w Twoim wątku, prawie przegapiłam fotorelację zdjęcia robisz przecudnej urody - zawsze będzie nam ich mało A kwiat powyżej mnie zauroczył, cóż to takiego?
Soczyście jest Mireczko, codziennie dolewa, miło, że z przyjemnością go odbierasz
Ja mam kalinę japońską Tomentosum na niej nie siadają mszyce..pomponowe miewają, ale w tym roku obyło się bez mszyc