Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 20:53, 03 cze 2019

Do góry
szałwia się pokłada

i bylinowa z dalszego planu, zawsze mnie ciekawią u innych pełne kadry rabat, a nie same zbliżenia, więc też pokazuję - może ktoś ciekawy chociaz na tym moim zdjęciu to jednak nie za wiele widać, hahaha, taki ze mnie fotograf

Moja działka na Dębowym Lesie 20:50, 03 cze 2019

Do góry
marba napisał(a)

Fajny ten dzban.

Dziękuję Basiu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:47, 03 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Masz kilka tych rodgersji, ja tylko jedną hortensja omszała jest piękna tylko nie na moje warunki. U Ciebie chętnie zerknę jak będzie kwitła.

Ula nie przesadzaj hortensje kosmate są jak najbardziej fajniejsze i przyjaźniejsze bardziej od ogrodowych
patrz takie kamienne serce dostałam od właściela składu budowlanego za zniszczony przez jego kierowcę trawnik
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 20:46, 03 cze 2019

Do góry
dzisiejszy ogródek bylinowa w tle przed tujami sąsiada

Ogród z wilkiem zamkn. 20:46, 03 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Teraz to u ciebie areału do obrobienia bardzo dużo. Dobrze, że zdecydowaliście się na połączenie działek i zdjęcie płotu. Ale fajnie. Zazdroszczę przestrzeni na chciejstwa. Ilości pracy do zrobienia już nie , ale dacie radę. Ja to czasami patrząc na zmiany u ciebie to myślę, że ty nadprzyrodzone siły masz. Normalnie Superogrodniczka

Iwona .....a już myślałam ,że mam ogród skończony to wina ema -on się uparł ,że po co ta działka stoi odłogiem i tak trzeba co jakiś czas kosić ,a tu wszystko ściśnięte ….poza tym uparł się na wiatę -tu miejsca brak ,więc jedynie na tamtej działce da się zrobić

a z tymi nadprzyrodzonymi siłami ,to tak nie do końca ….w domu bałagan ,obiadu brak ,bo matka kopie

dziś skończyłam wybieranie kamyczków -jak kopciuszek na kolanach ….gorąco było jak nie wiem co -dobrze ,że jutro do pracy ...bo powoli mam dość tych ogrodowych remontów

chyba skuszę się na ten mały kawałek na trawę z rolki

em obiecał dorobić obrzeże ,bo tylko poukładałam na ziemi

kupę roboty mi doszło ,ale pomału ...na razie muszę odpocząć -w takich temperaturach nie da się pracować

Wśród brzóz i dębów 20:46, 03 cze 2019

Do góry
marba napisał(a)
[b]

Widok na jar z jednego końca,

I z drugiego:

Skarpy pokrywają rozrastające się z roku na rok kolorowe kobierce.

Bardzo urokliwy ten twój jar.
I kobierce bardzo ładne.Bardzo
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:43, 03 cze 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Agatko, wiesz, że lubię twój ogród, jest taki ... tajemniczy.

Masz oczka wodne i chcę Cię zapytać, czy masz zainstalowane systemy czyszczące wodę, czy muszą sobie radzić same ? A masz wodospad, żeby woda się napowietrzała ?

Pozdrawiam i życzę słonecznej niedzieli

Mam nadzieję, że faktycznie taki jest tajemniczy choć trochę

Ewa oczko może nie mieć pompy takie bez rybek jest samo wystarczalne, ale filtr i pompa jest wskazana właśnie przy oczku z rybkami i przy kaskadzie gdzie są dwa oczka i obieg wody jest zamkięty i woda z dołu leci do góry, ale jeśli chodzi o moć takiej pompy to Ci nie doradzę , bo ja się na tym nie znam, to zależy od wielkości oczka, ale samo napowietrzanie i czyszczenie to w granicach nim 100zł
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 20:42, 03 cze 2019

Do góry
Przyfociłam ławeczki na ogniskowej W weekend je skręcaliśmy i olejowaliśmy. Dzisiaj jeszcze raz zaolejowałam. Mogą się wydawać felerne ze względu na te sęki i skrzelowe drewno, ale mi się ten jesion podoba i uważam, że te niedoskonałości mają swoją urodę eM chce coś tam szpachlować, ale chyba mu nie pozwolę

PS. Kamyki to zbyt niebieskie na tych zdjęciach - w rzeczywistości nie są aż takie intensywne, pewnie nie umiem jakiegoś filtra w aparacie ustawić

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 20:41, 03 cze 2019

Do góry
Poppy napisał(a)
I jeszcze przyklad zieleni miejskiej, Greenwich. Trudne warunki, od 6 lat testuja i zmieniaja, jedynie stipa jest jaki staly element.

Ostrogowiec normalnie jest najpopularniejszą rośliną tego roku - co wątek, to wszędzie jego fotki widzę

Fajne porównanie Edenki i Palais Royal. Nie mam tej drugiej, a byłam ciekawa jej koloru.
Za drzwiami do ogrodu... 20:37, 03 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Kwiciecisty ogród zawsze miło się ogląda, masz bardzo efektowne orliki
te w różowym kolorku, czy ciemierniki wysadziłaś z donic do gruntu,
wiesz moje nadal w donicy i ładne są

Aganiu moje ciemierniki z Jasionki w donicy tylko pozowały do zdjęcia jak pokazywałam jakie kupiłam i zaraz poszły do gruntu W ogrodzie na razie stawiam na kwitnace,nie licząc dwóch rabatek przed domem
Życie w wiejskim ogrodzie 20:37, 03 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Przemku, czy Ty nie masz problemu z mrówkami w donicach? U mnie w każdej jest mrowisko, rośliny nie dają rady A mrówki mają w nosie granulki, które im sypię, jeszcze żadnego mrowiska nie udało mi się dzięki nim zlikwidować. Zaczynają mnie wkurzać i zastanawiam się nad jakąś inną metodą walki z nimi.

Nie mam problemu z mrówkami w ogrodzie a tym bardziej w donicach. U mnie jest tylko jedna a do tego bardzo leniwa

Moja działka na Dębowym Lesie 20:37, 03 cze 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

Podobają mi się iryski. Muszę u siebie zasadzić. Kiedyś miałam ale się zagubiły, w tym roku tylko jeden się przebija.

Iryski w ubieglym roku przesadziłam.I nawet ładnie wszystkie kwitną.
Moje azalki
Japonska

azalia Feuerwerk
azalia Cecile
azalia Golden Sunset

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:35, 03 cze 2019

Do góry
Piotr_ napisał(a)
U cb kwitnąco i jak zawsze miła atmosfera panuje idę podeptać u cb

Wiesz miło jest, ale za malo kwitnąco ciekawa jestem czy coś wypatrzyłeś....zieleni to jest pełno

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:32, 03 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Ewa, weekend obsuwy w czytaniu i już nie nadążam w Twoim wątku, prawie przegapiłam fotorelację zdjęcia robisz przecudnej urody - zawsze będzie nam ich mało A kwiat powyżej mnie zauroczył, cóż to takiego?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:32, 03 cze 2019

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Piękne zdjęcia, a jakie rośliny ...

Dziękuję, chociaż fotograf ze mnie marny, ale próbuję

Życie w wiejskim ogrodzie 20:30, 03 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Przemku nie wiem już jakie komplementy pisać -przepięknie ,ślicznie itp. itd.

a... i odgapiam bezczelnie donice -znowu kilka sztuk nabyłam

pomysł wodny też świetny

Madziu jesteś zawsze taka szczodra z tymi komplementami, czuję się rozpieszczony
Widziałem Twoje donice, ten przechylony dzban wpadł mi w oko

Mój taras, tu odpoczywam po pracy otulony ogrodem.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:30, 03 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Agatko z przyjemnością oglądnęłam fotki cudownie u Ciebie

Dziękuję
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:27, 03 cze 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Agatko, Twój ogród w deszczu zachwyca, soczysta zieleń, klony, młode przyrosty iglaków.
Czy Ty masz kalinę japońską kilimanjaro, bo tak mi się wydaje.
Zastanawiam się nad nią, ale boję się czy ją lubią mszyce, miałam kiedyś tę pomponiastą i musiałam wykopać taka była mszycami zaatakowana, opryski nic nie pomagały.

Soczyście jest Mireczko, codziennie dolewa, miło, że z przyjemnością go odbierasz
Ja mam kalinę japońską Tomentosum na niej nie siadają mszyce..pomponowe miewają, ale w tym roku obyło się bez mszyc

Ogród do odnowy 20:26, 03 cze 2019

Do góry
zestawienia kolorystyczne

makadamia napisał(a)

W zestawie żółty irysek z brązową tojeścią

a tu siwe kamienie na próbę w zastępstwie sinej hosty, której jeszcze nie mam ...

a to jeszcze inaczej ale kolorystyka podobna

Życie w wiejskim ogrodzie 20:24, 03 cze 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Udało się i to bardzo. Świetny efekt.

Eksperymentuję z roślinami wodnymi, zielony jestem jak trawa na wiosnę w temacie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies