kwitną goździki. Widać nóżkę mojego nowego bza koralowego . I cieszę się, że te berberysy tak się zagęściły
lubię ten bodziszek. Znalazłam siewki i posadziłam na rabatce pod gruszą
mój ukochany bez koralowy Sutherland Gold. Dobrze, że ten jeden mi został (z tej odmiany )
z tym Plumosa Aurea może też się polubimy? Kupiłam bez większego przekonania, bo o jedyny na pniu jakiego znalazłam. Nie chciało mi się czekać aż wyprowadzę kolejny krzew na drzewko i poszłam na łatwiznę W dodatku przyszedł mocno połamany. Listki młode są cudne .
Dziękuję u Kapiasa byłam we wtorek ale derenie nie rzuciły mi się w oczy to niestety nie pomogę,oni nie mają sprzedaży on line
Tu masz aktualne fotki cisa jak teraz wyglądają w dwóch różnych miejscach
Ewa, czy rozpoznajesz co to jest?
Przywiozłam z Czarnogóry rok temu, rosła sobie w górach, pachnie trochę miętą trochę oregano, jeszcze nie kwitła.
Czy to jakaś mięta czy może calamintha którą mi polecałaś?
Cieszę się, że mamy podobne oko
Ogród już mam dojrzały i jestem zadowolona z ogrodu, nie muszę
latać po ogrodzie żeby rewolucjonizować i rujnować
dotychczasowe nasadzenia, bo coś nie gra.
Jestem zadowolona z kształtu rabat
i doboru roślin jedyne do zmian są trawy, które wymagają odmłodzenia.
Dzień dobry. od lat przeglądam to forum wiele razy znalazłam odpowiedzi na swoje pytania dzięki postom, które tutaj są- niestety tym razem nie udało mi się rozwiązać zagadki co dolega mojemu bukowi od jakiegoś tygodnia na jednej z gałęzi zwiędły mu niektóre liście- nie uschły. dodam że przez ostatnie 2 tygodnie regularnie pada w moim regionie- czasami, aż za bardzo, ale czy to mogło by być przyczyną takich liści? i to na jednej gałęzi? wczoraj na buku znalazłam 3 gąsienice zielone i jajeczka jaskrawo zielone pod listami- chyba to motyle, przejrzałam dokładnie drzewo nie ma już żadnej sztuki bardzo proszę o pomoc co mu dolega? dziękuje z góry