runianką w słońcu również się nie martw ..... u mnie jest na słoneczku i czuje się dobrze .... puściła nowe pędy nawet .... będzie dobrze !!!
Również mam takie nasadzenia .... dwie jodełki podsadzone runianką i żywopłocikiem z żurawki Pozdrawiam
Nowo posadzone jodełki i bukszpany na pniu chciałam podsadzić runianką,
właśnie przeczytałam że ona tylko do cienia/półcienia, a tam słońce kurcze a już widziałam tam runiankową polankę...
a nie patrzcie na miskanty bo one tam tylko tymczasowo stoją, będą koło stawiku
Ewa chyba jak zefirek chciałabym zrobić wszystko tu i teraz ale życie sprowadza mnie na ziemię...bo czwórka dzieci do czegoś zobowiązuje... a że najmlodszy niespecjalnie daje mi cokolwiek zrobić to robię wtedy kiedy mam dla niego opiekę. Dzisiaj chciałam jechać do szkółki po wrzośce, zapakowałam szkraby do auta, podjechałam dwa kilometry i zawrócilam bo młody tak wył że aż się zanosił... trudno pojadę jutro
Ana_art to masz podobny chłód jak u mnie Danusiu są foldery ,ale zwykle nie pamiętam w ,którym szukać kiedy na przemian z mężem zaczynamy je tytułować ))
Widzę ,że kompozycja świetnie się ma ,a te co siane przegrały z Danusią ))))))
Oj Madziu bo czas tak szybko leci... pare dni tem obchodziłam 15 rocznicę, a wydaje so\ię jakby to bylo wczoraj Jeden z moich chłopców też maszeruje do pierwszej klasy . Przesylam calusy dla Was obojga
W sierpniu wkłada się np.narcyze ,czosnki, szachownice i inne cebulki ,które dość wcześnie wychodzą
Jednak ja doskonale wiem ,że narcyze ,czosnki ,tulipany ,szafirki można wkładać do końca października ,a nawet i dalej .Po pierwsze cebule i tak muszą przemarznąć ! Po drugie ma to jeszcze taki plus,że istnieje mniejsze ryzyko zjedzenia cebul przez norniki czy nornice.Narcyzów i czosnków gryzonie tak nie kochają ,a tulipany jak wspomniał Sebasian ,a ja wyjaśniłam czemu można wkładać przed zamarznięciem gleby
Tak tak - ja raz nawet sadziłem w grudniu, a na następny dzień spadł śnieg...
Trzeba gdzieś na przełomie 9/10, bo jeśli jesień będzie ciepła to mogą wcześnie wyjść i może je zamrozić, ba - nawet zdążą zakwitnąć jak je teraz posadzisz