Witaj, piękny masz ogród, ale zastanawiałam się nad trawami - są przepiękne, ale czy z przezimowaniem nie ma problemów? Pytam bo właśnie chciałabym w u siebie w ogrodzie wprowadzić nasadzenia z traw, ale mam wątpliwości co do przezimowania.
Witaj Przemku - trafiłam do ciebie poszukując wisterii i ta mnie zadziwiła wielkością pąków kwiatowych i ich ilością. Czy mógłbyś podpowiedzieć mi ile ma lat? Kiedy ciąłeś po raz pierwszy bo widzę, że tu też profesjonalne przycięta. Czy przemarzała na początku? I jak ją pielęgnujesz oprócz cięcia? Właśnie znalazłam na wątku, że może to być odmiana Macrobotrys. Absolutnie pięknie wygląda w wersji kwitnącej u ciebie. Czekam na tegoroczne kwiaty
I drugie pytanie - ile razy w roku podcinasz tuje formowane? Są pięknie zagęszczone a ja się tak z moimi 2 całymi sztukami cykam i chyba źle robię.
Ogród cudny, masz rękę do cięcia i do kompozycji. Nie będę tu oryginalna
Pozdrawiam
Witam. Przepiękny ogród...nie mogę się napatrzeć. Dla mnie najładniejszy na Ogrodowisku Co to za roślinka na ostatnim zdjęciu, mam na myśli różowe kwiatki? Pozdrawiam Renata
Gardenarium dziękuję za przeniesienie i przepraszam za kłopot.
ele2001 dziękuję za zainteresowanie i sugestię.. Zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem.. Tylko co z tymi "rozlazłymi".. ? Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?