Witam, ogród podglądam Pięknie
Natomiast, co do trawy w żwirku jest wg. mnie jeden najlepszy sposób.
Odgarnąć żwirek, wyjąć łopatką ziemię z trawą ( nowa trawa jest mała i ma płytki system korzeniowy dlatego wystarczy zgarnąć łopatką tylko część wierzchnią - wyjdzie z korzonkami), dosypać na górę świeżej ziemi, ubić, posypać wczeniej odgarniętym żwirkiem. Cała procedura nie bawiłam się w pryskanie, zrobiłam tak i jest ok. Metoda tania, szybka i skuteczna
A dla Gosi - Malkul zdjęcia z trawichą w żwirku. Przed:
Aby wyczyścić żwirek wzięłam takie pazurki (jak na zdjęciu), przegrabiłam nimi żwirek. Potem trawę już łatwo było wyrwać - była już lekko podważona tymi pazurkami. Co prawda, żwirek trochę zabrudzony na zdjęciu, ale na koniec podlałam go wodą z konewki i był czyściutki Bez chemii i raz, dwa
Kasia zapomniałam podziękowac za inspirkiProjekty Oli W. znam w sumie dobrze ale jakoś zapomniałam
oblukałam jednak zatonęłam w tych od jazzy, coś mnie na romantyczność wzięło w córki pokoju
Jazzy no wiesz!!
ten link mni pochlonął na dobre. mam tu wszystko czego mi brakowało bynajmniej dla mnłodej
z młodym gorzej bo to jednak juz skzoła i musi być to z głową. jak coś jeszcze masz w zanadrzu to poproszę