Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:46, 31 mar 2016

Do góry
Co do hortek, zawsze mówiłam że te najdalsze gałęzie mam ucięte nad 3-4 oczkiem kolejne nad 2-3 oczkiem i te najbliższe frontu rabaty nad 2. Dzięki temu właśnie one sa całe zabudowane kwiatem. Jeszcze w drugim sezonie potrzebowały podpór po deszczu, od dwóch lat niczym ich nie podpieram ani nie podwiązuje, sa sztywne i się nie pokładają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:43, 31 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
zależy jakie sadzonki kupisz, ja sadziłam na oko około 4-5 sztuk, z czasem przycinałam moczyłam w ukorzeniaczu i dawałam pomiędzy, bardzo szybko robi sie dywanik
i od razu wsadzałaś w grunt
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:41, 31 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
no to się chyba skuszę

a ile na początek trzeba by sadzonek tak np na 1 m
zależy jakie sadzonki kupisz, ja sadziłam na oko około 4-5 sztuk, z czasem przycinałam moczyłam w ukorzeniaczu i dawałam pomiędzy, bardzo szybko robi sie dywanik
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:16, 31 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
ja bardzo lubię runiankę, teraz obsadzam nią (porobiłam kilkanaście sadzonek) wolną ziemie pod RH, według mnie jest bezproblemowa, ładnie i szybko przyrasta i tworzy wdzięczny kobierzec. Wbrew pozorom może rosnąć w każdych warunkach, potrzebuje tylko wody.
no to się chyba skuszę

a ile na początek trzeba by sadzonek tak np na 1 m
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:11, 31 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
ja bardzo lubię runiankę, teraz obsadzam nią (porobiłam kilkanaście sadzonek) wolną ziemie pod RH, według mnie jest bezproblemowa, ładnie i szybko przyrasta i tworzy wdzięczny kobierzec. Wbrew pozorom może rosnąć w każdych warunkach, potrzebuje tylko wody.

potwierdzam i zadarnia że po dwóch latach nie ma potrzeby pielenia. tez ją lubie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:10, 31 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
super to wyglada
zastanawiałam się własnie nad runianką czy kupować i wsadzać czy nie - ale wygląda na to, że warto
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:07, 31 mar 2016

Do góry
marzena_perkowska napisał(a)
Zaraz z rumianku wyjdą tulipany ? Piękna wiosna.
w runiance nie mam tulipanów, są obok i ciągną się poprzez bergenie i carexy, jak przekwitną w ich miejscu będą begonie. W innym miejscu gdzie sa krokusy pickwick będą szafirki, gdzie indziej po przekwitnięciu tulipanów pojawią się funkie i trawy , a w innym lilie... tak jak powiedziałam powyżej potrzeba miejsca/jego brak sprawia że trzeba kominować by mieć różne kwiaty na różne pory roku w tym samym miejscu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:04, 31 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
krokusy w runiance to dzieło sztuki, powinnaś to zestawienie opatentować
bez przesady jak to mówią potrzeba matką wynalazku, a ze ja mam miejsca mało to sobie muszę kombinować gdzie upchnąć moje chciejstwa i wychodzą czasami takie zestawienia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:02, 31 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

dopiero mnie oświeciło jak patrze na te zdjcia...że runianka nie rośnie Ci w tych kamykach...pewnie nie lubi rosnąc w kamykach a u mnie właśnie nie chce rosnąc coś bo jest w kamykach
kamyki są 'odgrodzone' ekobordem, ale niech Cię nie zmyli fakt nie rośnięcia runianki w kamykach, ja ja tam mocno ograniczam, bardzo często wyrywam i wycinam odnogi które wyłażą w kamieniach...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:02, 31 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

dopiero mnie oświeciło jak patrze na te zdjcia...że runianka nie rośnie Ci w tych kamykach...pewnie nie lubi rosnąc w kamykach a u mnie właśnie nie chce rosnąc coś bo jest w kamykach
kamyki są 'odgrodzone' ekobordem, ale niech Cię nie zmyli fakt nie rośnięcia runianki w kamykach, ja ja tam mocno ograniczam, bardzo często wyrywam i wycinam odnogi które wyłażą w kamieniach...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:00, 31 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
no dotarła i do ciebie wiosna ale ja i tak czekam na tulipy u ciebie
krokusy cieszą bo są pierwsze, wyczekane, dają nadzieję. Zobaczymy jak się tulipany popiszą w tym roku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:59, 31 mar 2016

Do góry
MAD napisał(a)
I zaczyna się wiosenny spektakl u Ciebie. Zasiadam do podziwiania.
zobaczymy jak będzie dalej i co zakwitnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:57, 31 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Śliczne lany krokusowe,prawdziwe pola.

Zdżiwilo mńie Twoje wysokie cięcie hortensji.
dlaczego? Przecież ja zawsze pokazywałam krzaki po cięciu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:57, 31 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cudowne krokusy. Ten łan fioletowych ... wzdycham. Jaka to odmiana?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1068968/original.jpg

Czy one się łatwo mnożą?
nie pamiętam, kupowane w benexie, z drugiej strony domu mam takie kremowe i tych praktycznie wcale nie widać w tej chwili bo są z tych mniejszych i kolor tak się nie rzuca w oczy dodatkowo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:23, 31 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
przecież to zestawienie jest u mnie od 3 sezonów, jak nie 4

nie mam zdjęć na tym komputerze z 2012 i 2013
tutaj 2014

i 2015

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:57, 31 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
taaak delegacja to dobry moment... sprawdzone

Qurcze na razie to ja mam delegacje i grabów nie zamowię do pracy bo na palecie przyjadą..... 10 szt!
Musze coś wymyslić!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:25, 30 mar 2016

Do góry
to fakt, że jak przytniesz nad 2 oczkiem (sorki ale nad pierwszym bym nie próbowala nawet) to Ci się zagęści, ja tne różnie jak kszak widzę i w zależności jaki efekt chce uzyskać.

Jak chcesz zrób mi fotke kszaka z jakimś jednolitym tłem z tyłu choćby kartonem jak tak patrzyłam to on taki bidny ten kszak nie jest
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:09, 30 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
ciężko tak na podstawie zdjęcia pokazać w którym miejscu ciachnąć, ja zawsze robie na tzw 'oko'Nigdy nie przycinałam nad 1 oczkiem, moja hortensję sa raczej wysokie. Jak przytnę to postaram się wstawic zdjęcia u siebie. Może będzie cos widać

edit:
zerknij do mnie wkleiłam zdjęcie z 2014 i 2015

Ooo zbawczyni ... już lecę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:06, 30 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
czasami przycinam runiankę, która mi wychyla się poza 'ramy' i robię z niej nowe sadzonki, ale generalnie nie ma potrzeby jej przycinania.

Ana moja jest młoda, wyhodowana z sadzonek od Krys i tak sobie pomyślałam, ze jak ją podetnę to bardziej się zagęści
Rododendronowy ogród II. 22:21, 30 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
ja już wszystkie posadziłam, dwie orientalne miały juz bardzo długie kły z pojedynczymi liśćmi

Ja orientalnych nie kupowałam , jeden martagon miał złamany kiełek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies