Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:38, 22 wrz 2014

Do góry
Joasiu, z różami będziesz robiła nową rabatkę, czy dosadzisz na te, które masz?
Pomysł na ogród 16:38, 22 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Skula, czy ty pamiętnik piszesz tak sam ze sobą? Bywam tu czasem i większość wpisów jest tylko twoich.
Bywasz na innych wątkach?
Czy ludziska wiedzą w ogóle, że istniejesz? Że masz taki ładny ogród? Pozdrawiam.

mam paru świetnych i starych znajomych
wiem , na czym polega tutaj bieganie po różnych wątkach
ale ja już od zawsze byłem troszkę inny
powiedzmy bardziej indywidualny

ale miło mi że doceniasz naszą pracą w ogrodzie , chociaż wiem że wiele jeszcze do zrobienia

z chęcią odwiedzę Twój ogród
no i zapraszam do siebie
Pomysł na ogród 16:34, 22 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jakie podłoże zaplanowałeś pod basen? Mam ten sam problem co roku.
W tym roku stał na czymś, co trawą można było nazwać przed, ale po już to nie wyglądało jak trawa. I jaki wymiar koła zostawiasz?

pod korą jest wypoziomowany teren i leży włóknina
na czas gdy będzie rozstawiany basen będzie ściągana kora
koło ma średnicę 3,80m
Zakątek z fioletową ławeczką 16:32, 22 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Troszkę jesiennie już się robi w moim zakątku

To jest irga? Bardzo lubię te czerwone korale jesienią.
Zakupy fajne poczyniłaś Doniu, zaczyna być kolorowo-kwiatowo.
Ogródek Iwony 16:27, 22 wrz 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

powoli powoli i ostateczna koncepcja tej przytarasowej rabatki wyklaruje się w głowie
ale widzę, że Danusia potraktowałą ją obwódką całościowo, bez oddzielania kwadrata przy świerku i reszty

Tak Małgosiu, ale i tak nie dam rady na raz kupić po całości tyle bukszpanów. Po drugie, robię podchody do M o ten wjazd. Bo jak z tym ruszymy, to dopiero będę wiedziała, jaka będzie linia końca tej rabaty: po łuku, czy proso, czy po skosie. Problem w tym, że linie proste muszę połączyć z łukami, bo inaczej nie będzie konsekwencji. Ale najważniejsze na ten moment jest to, jakie rośliny na tej rabacie wkomponować. Tak, aby kolorowo było i przez zimę nie było pusto.
Przy różach sadziłąm obwódkę z malutkich bukszpanów - sadzonek. To potrwa, zanim urosną, ale się ładnie przyjęły. Trzeba tylko czasu. I teraz: Czy łączyć obie obwódki? Muszę to przemyśleć. Może zrobię przerwę. Żurawki np. też mi nie leżą w zbyt długiej linii, na przodzie zmianę koloru oddzieliłam trawkami
edit: literówka
Pomysł na ogród 16:19, 22 wrz 2014

Do góry
Skula, czy ty pamiętnik piszesz tak sam ze sobą? Bywam tu czasem i większość wpisów jest tylko twoich.
Bywasz na innych wątkach?
Czy ludziska wiedzą w ogóle, że istniejesz? Że masz taki ładny ogród? Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 16:17, 22 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ten różowy wsadziłam tam, gdzie róże jeszcze dojdą, na razie brakowało mi tam koloru. Ale docelowo chciałabym, aby było go więcej i więcej. Taka duża plama. Lecę do ciebie jeszcze raz sprawdzić twojego. Raz go widziałam i pisałaś, że chcesz go przesadzić. Masz przy hortensjach, bardzo pasuje takie zestawienie

Z pewnością szybko będzie więcej, widzisz jak to się rozrasta
Ogródek Iwony 16:14, 22 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, wczoraj się tu działo, dziewczyny zaglądały i wszystko jak lawina poszło. Nawet M chciał na koniec rozwód brać
Ale propozycję Danusi na rabatkę bynajmniej mam, muszę tylko sobie to rozpisać, bo parę nasadzeń już poczyniłam i chciałabym, by została np. obwódka z przymiotna wkoło jodły. Bynajmniej na razie. Przecież wszystkiego od razu nie uda mi się kupić. A moje dwie tawuły wędrują z rabaty na rabatę w głąb ogrodu, znowu muszę je stamtąd zabrać, jeśli obwódka bukszpanowa miałaby zostać.
Wczoraj nawet do dziewczyn wszystkich, gdzie zawsze zaglądam, nie zdążyłam wpisów zostawić

powoli powoli i ostateczna koncepcja tej przytarasowej rabatki wyklaruje się w głowie
ale widzę, że Danusia potraktowałą ją obwódką całościowo, bez oddzielania kwadrata przy świerku i reszty

Ogród na glinie 16:09, 22 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Malgosiu, wczoraj byłam u ciebie, ale już nie miałam sił pisać.
Podobają mi się te kwitnące trawy. Ciągle myślałam o twojej rabatce z red baronem i cisami i właśnie ją pokazała. Tam dosadzisz hakone? Kupowałaś w szkółce, czy wysyłkowo? Bo u nas nie ma. A szukam w przystępnej cenie.
Lawenda pięknie się rozrosła. Mi też się porozrastała, ale zauważyłam, że im bardziej ma sucho, tym większe krzaczki. Przy jednej rośnie dalia i bardziej tam podlewałam, i krzaczek jest o połowę mniejszy od pozostałych
Małgosiu, w jakim pakiecie masz Domo +?
Gdzie można ten program oglądać?

Hakonechloa kupowałam gdzieś w sklepie. One tam już rosną, ale miałam jeszcze dzielone w doniczce i chcę dosadzić.
W opały podlewałam lawendę co drugi dzień, krótko, a inne rośliny na tej rabatce codziennie. Właśnie wiem że nie lubi mokro. Ale okaże się po jesieni i wiośnie czy grunt wystarczająco przepuszczalny przygotowaliśmy. Napewno idealny nie jest.

Ja mam chyba Cyfrę+, muszę męża zapytać, bo się nie znam.
Pomysł na ogród 15:57, 22 wrz 2014

Do góry
Skula napisał(a)
to czerwone koło to miejsce na basen
i tam żadnych roślin nie można sadzić

Jakie podłoże zaplanowałeś pod basen? Mam ten sam problem co roku.
W tym roku stał na czymś, co trawą można było nazwać przed, ale po już to nie wyglądało jak trawa. I jaki wymiar koła zostawiasz?
Ogród to życie 15:41, 22 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Aniu, twój rozchodnik ma chyba ciemniejsze listki. Jest śliczny. Może uda ci się go porozsadzać, aby był większą plamą ?
Pokaż zdjęcie całej rabatki z perspektywy
Ogródek Iwony 15:36, 22 wrz 2014

Do góry
Ten różowy wsadziłam tam, gdzie róże jeszcze dojdą, na razie brakowało mi tam koloru. Ale docelowo chciałabym, aby było go więcej i więcej. Taka duża plama. Lecę do ciebie jeszcze raz sprawdzić twojego. Raz go widziałam i pisałaś, że chcesz go przesadzić. Masz przy hortensjach, bardzo pasuje takie zestawienie
Ogród na glinie 15:04, 22 wrz 2014

Do góry
Malgosiu, wczoraj byłam u ciebie, ale już nie miałam sił pisać.
Podobają mi się te kwitnące trawy. Ciągle myślałam o twojej rabatce z red baronem i cisami i właśnie ją pokazała. Tam dosadzisz hakone? Kupowałaś w szkółce, czy wysyłkowo? Bo u nas nie ma. A szukam w przystępnej cenie.
Lawenda pięknie się rozrosła. Mi też się porozrastała, ale zauważyłam, że im bardziej ma sucho, tym większe krzaczki. Przy jednej rośnie dalia i bardziej tam podlewałam, i krzaczek jest o połowę mniejszy od pozostałych
Małgosiu, w jakim pakiecie masz Domo +?
Gdzie można ten program oglądać?
Ogródek Iwony 14:58, 22 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dla Ani (Modra Sowa) wstawiam moje rozchodniki:
te dostałam w środku lata od sąsiadki, M na taczce przewoził i dzieliłam na 3 części, z tych się gałązki dwie złamały, włożyłam do wody, do wazonu - mają kolor brudnego różu, ale mi się podobają:

Potem kupiłam w szkółce 3 sadzonki po 4 zł

A tu posadziłam rozchodniki, co w wazonie wypuściły korzonki:

Iwonko, ten jaśniejszy też mam a różowy.. fju, fju... ładny
Jak gęsto posadziłaś? Widziałaś jak i gigant wyrósł z tego mojego na froncie?
Ogród to życie 14:58, 22 wrz 2014

Do góry
Aniu, pytałaś się o rochodniki, zdjęcia moich pokazałam u mnie
Ogródek Iwony 14:38, 22 wrz 2014

Do góry
Dla Ani (Modra Sowa) wstawiam moje rozchodniki:
te dostałam w środku lata od sąsiadki, M na taczce przewoził i dzieliłam na 3 części, z tych się gałązki dwie złamały, włożyłam do wody, do wazonu - mają kolor brudnego różu, ale mi się podobają:

Potem kupiłam w szkółce 3 sadzonki po 4 zł

A tu posadziłam rozchodniki, co w wazonie wypuściły korzonki:
Ogródek Iwony 14:28, 22 wrz 2014

Do góry
Małgosiu, wczoraj się tu działo, dziewczyny zaglądały i wszystko jak lawina poszło. Nawet M chciał na koniec rozwód brać
Ale propozycję Danusi na rabatkę bynajmniej mam, muszę tylko sobie to rozpisać, bo parę nasadzeń już poczyniłam i chciałabym, by została np. obwódka z przymiotna wkoło jodły. Bynajmniej na razie. Przecież wszystkiego od razu nie uda mi się kupić. A moje dwie tawuły wędrują z rabaty na rabatę w głąb ogrodu, znowu muszę je stamtąd zabrać, jeśli obwódka bukszpanowa miałaby zostać.
Wczoraj nawet do dziewczyn wszystkich, gdzie zawsze zaglądam, nie zdążyłam wpisów zostawić
Kosolkowa Pasja 13:13, 22 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, juz sie zgubilam. Wstawilas w koncu fotki po wsadzeniu roslinek ?

Tak, ale zdjęcia mnie nie zadowalaja nic na nich nie widac.
Ogródek Iwony 13:12, 22 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Olu, ty i tak rekordy w watku swoim bobilas wszystkie. Bylam u ciebie, a tam tyle do czytania znowu

no Twój wątek też nieźle leci, nie nadążam
Kosolkowa Pasja 13:05, 22 wrz 2014

Do góry
Krakus napisał(a)

i rozchodników

A ja sie w tym roku zakochalam, jak zobaczylam ich caly lan w jednym miejscu. Piekna plame koloru dawaly.
W zeszlym roku byly mi obojetne. Wazne, aby plama byla w jednym kolorze i gatunku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies