Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 14:01, 19 paź 2018

Do góry
Witam, proszę o pomoc w rozpoznaniu choroby. Rośliny robią się matowe, całe brązowieją i usychają. Choroba szybko rozprzestrzenia się na pozostałe thuje. Czy można temu jakość zaradzić?
Moja ostoja 13:31, 19 paź 2018

Do góry
Jablonki w sadzie są w tym roku niesamowite.
Owoc z lipcowego kwiatu:

Trzecie kwitnienie już bez szans:
Ptasi gaj 13:15, 19 paź 2018

Do góry
adkawi napisał(a)
Piekna Elu dziekuje za odp..To zapisuje ja na liste zakupow

Moge zrobic liste z fotami roz ktore sa warte zakupu wielokwiatowych.
Musisz kupowac z atestem ADR lub innym wtedy beda zdrowe.

Dla mnje np super roza jest sunny skay deszcze nie straszne kwitnie az do mrozow mam ja na innym nosniku.
Nastepna roza biala przepiekna Maria Brixen

Kiedyś będzie tu ogród 12:51, 19 paź 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu śliczne zdjęcia robisz. Masz wspaniały dar obserwowania przyrody.
Dziękuję Gosiu, cieszę się że inni tak to widzą.

Mala_Mi napisał(a)

Zobacz Aneczko, rosną...

Kiedyś będzie tu ogród 12:49, 19 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale u ciebie bajkowe widoki

Mam nadzieję Kasiu, że to bajka o brzydkim kaczątku i z tych moich zgliszczy wyłoni się kiedyś piękny ogród.

anabuko1 napisał(a)
Fantastyczne magiczne zdjęcia

Dziękuję Aniu. Kocham te chwile o wschodzie słońca, najlepiej z kawką w ręku.

ElzbietaFranka napisał(a)
I jak tu nie siedzieć i nie podgladać. Można siedzieć i siedzieć i się nie nudzić. Zabki przybyły z roślinami czy już wcześniej w ogrodzie były.
Aniu jeszcze ryby musisz wpuścić wcale nie ma z nimi kłopotu, jedynie rozmnażają się na potęgę.
Ale jak się już zadomowią to będą cię poznawały po głosie z daleka będą płynąc. Aniu musisz mieć filtr od wiosny bo trzeba aby woda miała wymianę.
Jeszcze raz pieknie.
Dlatego siedzę Elu i obserwuję. Filtr i pompa w planach. Narazie ze względów finansowych są poza moim zasięgiem.

W temacie obserwacji okiennych.

Taką kupeczkę miałam wczoraj na widoku...

Ależ miał radochę z kąpieli na sucho. Z tej perspektywy nie widać, ale tam jest szeroki pas spod glebogryzarki, bo zaczęliśmy szykować pod trawnik w sadku.

Próba cichego otworzenia oka, w celu wyraźniejszych zdjęć, nie wyszła. Czujna gadzina.

Zrezygnowałam a gość spokojnie wylegiwał się dalej...

Aż zgłodniał... dobrze że winogronko blisko...
Z Pszenicznej ... 12:39, 19 paź 2018

Do góry
AgataP napisał(a)
Na koniec datura, dziś Mama policzyła jej kwiatki - 68 szt
Wieczorem pachnie obłędnie na pół podwórka

Pachnie ??
Sumaki cudne są jesienią
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:31, 19 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Tulipanowiec załapał się na sesje fotograficzną - nowy kolorek trzeba uwiecznić.

[img size=360x48j0]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/175/1751098/original.JPG[/img]

Aha żywopłot bukowy. .. fajnie wygląda dzięki za info.
Te widoczki są śliczne.
W ogóle ostatnio ta jesień nas rozpieszcza piękną słoneczna pogoda.
Oby jak najdłużej
Za drzwiami do ogrodu... 12:25, 19 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Rozplenica Moudry coś nie wypusiła kotków!?

Piękne wciąż jesienne widoczki Aniu

Twoje hortki jeszcze kolory trzymają .
Moje podbrazowialy już
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 12:22, 19 paź 2018

Do góry
bql3 napisał(a)
Ewa,

Podest ten wykonał mi to stolarz na zamówienie bo nie miałem czasu się z tym bawić - dał on deski o grubości 4 cm a od spodu są kantówki jako poprzeczki aby wszystko trzymało się razem, no a potem wyciął kształt okręgu. I tak powstał podest pod jacuzzi/spa - oczywiście pod podestem jest ziemia wyrównana do poziomu a następnie eko-bord aby nadać kształt okręgu na ziemi i zarazem wykonać odcięcie trawnika. No a w środek do okręgu wsypujesz grys lub kamień - ja zaś dałem otoczaki.
I tak powstała mi przytulna miejscówka w ogrodzie z podwójnym przeznaczeniem która latem pełni funkcję ONSEN/SPA - zaś zimą jest w tym miejscu palenisko

poniżej fotki pokazują wersję z sezonu letniego :

pozdrawiam
Jan

Bardzo Ci dziękuję za instruktarz, wszystko wiem, czyli konstrukcja z kantówek i na to przybite dechy, wszsytko na podbudowie z grysu/kamieni.
Moje miejsce na ziemi -początek 12:11, 19 paź 2018

Do góry

Takie dzieło
Ptasi gaj 12:07, 19 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mam Ashley pierwszy rok od właściwie czerwca. Kupowałam w pobliskiej szkółce bardzo dorodna. Zasadziłem na stałe miejsce i ruszyła.
Ma bardzo ładne kwiaty, u mnie nie choruje, jeszcze kwitnie na pędzie ma tyle kwiatów jak widzisz poniżej
Jestem zadowolona możesz kupowac.

Elu piękna róża. Taki zbity kwiat. W całości i pięknie i elegacko i tak dużo tego pięknego kwiatu ma .
Ciekawa ta róża.
Kiedyś będzie tu ogród 11:53, 19 paź 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Do Żelazowej to teraz z synem chyba pojadę. eM może się skusi na wycieczkę

Iwonko napewno pięknie jest teraz jesienią, ma się co przebarwiać. Polecam gorąco i czekam na fotki.

makadamia napisał(a)
Pod kuchennym oknem mam podjazd. Raczej nie bardzo
Cudne zdjęcia
No wiesz Asiu, jak się chce.... Ja dokonałam aneksji pokoju córy. Zrobiliśmy podmiankę.

Zana napisał(a)
Anuś, prześliczne zdjęcia wschodu słońca, a na widoku z innego okna też się na dłużej zatrzymałam.
Pokazywałaś strzępka? Bo jakoś nie kojarzę.

Dziękuję. Nad widokiem z innego okna intensywnie pracuję. Strzępek na str 392. Jak zacznie się przebarwiać pokażę.

mirkaka napisał(a)
Aniu, pochodziłam trochę po Twoich włościach dzisiaj i zobaczyłam staw wspaniały
Też bym chciała mieć ale zawsze bałam się że to będzie wylęgarnia komarów, a poza tym bałam się tej roboty przy jego sprzątaniu, odmulaniu itp

Mikro staw ze względu na baaardzo niski poziom wody pozostawia wiele do życzenia. Ale jeśli oczko ci chodziło to rzeczywiście -ono mimo niedokończenia 'jakoś' wygląda i cieszy. Nigdy nie zauważyłam spotęgowanej ilości komarów (wcześniej miałam mniejsze oczko), żabki i inni mieszkańcy wody robią swoje. Pracy wymaga, ale jak cieszy.

Ogródkowe perypetie:) 11:38, 19 paź 2018

Do góry
Doszły dziś 3 z zamówionych róż. Po ubiegłorocznych zakupach, choć zwrócili mi pieniądze, róże nie przeżyły. Dlatego zamówiłam w innym miejscu i jestem zadowolona. Takie ładne sadzonki
Osiedlowy ogródek 11:35, 19 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Może po łuku ścieżkę tylko do placyku ( żółty kolor). Placyk dosunąć do drzewa, ale ja bym go ze względów układania płyt nie wtapiała w placyk. Beżowe plamy to rabaty, zielone trawnik. Można też te linie rabat łączące placyk z trawnikiem w kształcie kola poprowadzić linami falistymi.

Anitko dziękuję
zobaczymy co eM powie na takie zjedzenie trawnika, rabaty przy wejściu i za drzewem mocno się powiększą.

Toszka,a z czego byś ten placyk zrobiła?
Te koła dziewczyny mi kiedyś podsunęły,mi się spodobały tylko jakoś ciężko je tu ładnie umieścić.
Widzisz tu coś innego?
Ogród zapracowanej mamuśki 11:18, 19 paź 2018

Do góry
W takim razie idę dosadzić cisy
A tawułkę/tawułę mam taką (kwitnie na różowo, listki ma limonkowe)

Osiedlowy ogródek 10:48, 19 paź 2018

Do góry
Może po łuku ścieżkę tylko do placyku ( żółty kolor). Placyk dosunąć do drzewa, ale ja bym go ze względów układania płyt nie wtapiała w placyk. Beżowe plamy to rabaty, zielone trawnik. Można też te linie rabat łączące placyk z trawnikiem w kształcie kola poprowadzić linami falistymi.
Moje miejsce na ziemi -początek 10:38, 19 paź 2018

Do góry
Powoli dojrzewam czego tak naprawdę chce...bo do tej pory to chciałam wszystko...ale wychodzi nieład.Teraz widzię kiedy stoi dom sąsiada i są nasze piwnice że jest potrzeba osłonięcia sięTak mi się podoba plus to co pisałaś
Ogród zapracowanej mamuśki 10:36, 19 paź 2018

Do góry
Dzięki Toszko. W takim razie zamówię drzewka i zasadzę jesienią

Wzięłam się za sadzenie cisa (co 120 cm), trochę czasu minie zanim zrobi się z niego niski żywopłot.
Teraz mam dylemat czy powsadzać jakieś wypełniacze zanim będzie żywopłotem???
Czy może co 80 cm go posadzić ???
Ogród Muszelki 10:31, 19 paź 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)

Co ty robisz że masz takie piękne żurawki ????
Moje miejsce na ziemi -początek 10:22, 19 paź 2018

Do góry
pozwolę sobie wkleić fotki z ogrodu

ML

i na zmianę od lewej Ml - zebrinus - ML - adagio
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies