Witam, proszę o pomoc w rozpoznaniu choroby. Rośliny robią się matowe, całe brązowieją i usychają. Choroba szybko rozprzestrzenia się na pozostałe thuje. Czy można temu jakość zaradzić?
Mam nadzieję Kasiu, że to bajka o brzydkim kaczątku i z tych moich zgliszczy wyłoni się kiedyś piękny ogród.
Dziękuję Aniu. Kocham te chwile o wschodzie słońca, najlepiej z kawką w ręku.
Dlatego siedzę Elu i obserwuję. Filtr i pompa w planach. Narazie ze względów finansowych są poza moim zasięgiem.
W temacie obserwacji okiennych.
Taką kupeczkę miałam wczoraj na widoku...
Ależ miał radochę z kąpieli na sucho. Z tej perspektywy nie widać, ale tam jest szeroki pas spod glebogryzarki, bo zaczęliśmy szykować pod trawnik w sadku.
Próba cichego otworzenia oka, w celu wyraźniejszych zdjęć, nie wyszła. Czujna gadzina.
Zrezygnowałam a gość spokojnie wylegiwał się dalej...
Aha żywopłot bukowy. .. fajnie wygląda dzięki za info.
Te widoczki są śliczne.
W ogóle ostatnio ta jesień nas rozpieszcza piękną słoneczna pogoda.
Oby jak najdłużej
Iwonko napewno pięknie jest teraz jesienią, ma się co przebarwiać. Polecam gorąco i czekam na fotki.
No wiesz Asiu, jak się chce.... Ja dokonałam aneksji pokoju córy. Zrobiliśmy podmiankę.
Dziękuję. Nad widokiem z innego okna intensywnie pracuję. Strzępek na str 392. Jak zacznie się przebarwiać pokażę.
Mikro staw ze względu na baaardzo niski poziom wody pozostawia wiele do życzenia. Ale jeśli oczko ci chodziło to rzeczywiście -ono mimo niedokończenia 'jakoś' wygląda i cieszy. Nigdy nie zauważyłam spotęgowanej ilości komarów (wcześniej miałam mniejsze oczko), żabki i inni mieszkańcy wody robią swoje. Pracy wymaga, ale jak cieszy.
Doszły dziś 3 z zamówionych róż. Po ubiegłorocznych zakupach, choć zwrócili mi pieniądze, róże nie przeżyły. Dlatego zamówiłam w innym miejscu i jestem zadowolona. Takie ładne sadzonki
Anitko dziękuję
zobaczymy co eM powie na takie zjedzenie trawnika, rabaty przy wejściu i za drzewem mocno się powiększą.
Toszka,a z czego byś ten placyk zrobiła?
Te koła dziewczyny mi kiedyś podsunęły,mi się spodobały tylko jakoś ciężko je tu ładnie umieścić.
Widzisz tu coś innego?
Może po łuku ścieżkę tylko do placyku ( żółty kolor). Placyk dosunąć do drzewa, ale ja bym go ze względów układania płyt nie wtapiała w placyk. Beżowe plamy to rabaty, zielone trawnik. Można też te linie rabat łączące placyk z trawnikiem w kształcie kola poprowadzić linami falistymi.
Powoli dojrzewam czego tak naprawdę chce...bo do tej pory to chciałam wszystko...ale wychodzi nieład.Teraz widzię kiedy stoi dom sąsiada i są nasze piwnice że jest potrzeba osłonięcia sięTak mi się podoba plus to co pisałaś
Dzięki Toszko. W takim razie zamówię drzewka i zasadzę jesienią
Wzięłam się za sadzenie cisa (co 120 cm), trochę czasu minie zanim zrobi się z niego niski żywopłot.
Teraz mam dylemat czy powsadzać jakieś wypełniacze zanim będzie żywopłotem???
Czy może co 80 cm go posadzić ???