Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:31, 27 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
I koniecznie trzeba go powiesić na czymś, bo nie widać czy równy jest. Po powieszeniu zawsze coś doklejam, bo wtedy oceniam czy jest ok.

I tu musze sie zgodzic.ja zanim wianek trafi i rece prawowitego wlasciciela wisi troszke u mnie na kominkowej scianie gdzie go fotografuje i sprawdzam czy wszystko "gra".
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:03, 27 lis 2015

Do góry
"Prezentacja" wisi na ścianie i myślę, że już nie nic powinnam dodawać. Jesienny mi się mniej podoba, ale chciałam coś zmienić zanim będzie świątecznie.
Typografia ogrodu 20:52, 27 lis 2015

Do góry
Ale tutaj się robi, podziwiam, ja z gotowaniem na bakier. Pierniki nie dla mnie, chyba że Wicio upiecze. Ciasteczka mu się zdarza, ja po prostu nie "kumam" tego.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:48, 27 lis 2015

Do góry
I koniecznie trzeba go powiesić na czymś, bo nie widać czy równy jest. Po powieszeniu zawsze coś doklejam, bo wtedy oceniam czy jest ok.

Dereń biały - Cornus alba 20:45, 27 lis 2015

Do góry
Dzięki corocznemu cięciu gałązki mają intensywny kolor i widać je z daleka. Kontrastują z krzewami o żółtym zabarwieniu.

Dereń biały - Cornus alba 20:44, 27 lis 2015

Do góry
Znalazłam jeszcze inne ujęcia

Z jednego krzewu masz tyle gałązek

Dereń biały - Cornus alba 20:36, 27 lis 2015

Do góry
Ten na dole po mocnym cięciu ma las gałązek

Dereń biały - Cornus alba 20:33, 27 lis 2015

Do góry
Derenie powinny być co roku ścinane, nawet do ziemi. Wtedy wypuszczają całą masę nowych gałązek, te gałązki mają jaskrawy kolor i jest ich coraz więcej. Pozostawiony nie cięty będzie się starzał, wyrastał coraz wyżej i środek krzewu będzie bez koloru.

Dlatego zaleca się także radykalne odmładzanie, starych, zaniedbanych krzewów.

Powinnaś je ściąć wszystkie, prawie przy ziemi, Pokazuję to tutaj

Moja codzienność - ogród Oli 20:25, 27 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Opisałam je u siebie,nie mam jeszcze zdjęć bo to nie koniec a ciemno było...
Jutro zacznę od bałaganu, potem jeszcze jakiś wianek.. i sprzątanie.

opis czytałam moja fantazja wariuje czekam na zdjęcia
Moja codzienność - ogród Oli 20:23, 27 lis 2015

Do góry
Opisałam je u siebie,nie mam jeszcze zdjęć bo to nie koniec a ciemno było...
Jutro zacznę od bałaganu, potem jeszcze jakiś wianek.. i sprzątanie.
Moja codzienność - ogród Oli 20:21, 27 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zrobiłam dwa wianki Całkiem inny styl, bo u mnie co innego pasuje niż u ciebie. Pokażę u siebie jutro.

to ja już niecierpliwie przebieram nogami
Moja codzienność - ogród Oli 20:16, 27 lis 2015

Do góry
Zrobiłam dwa wianki Całkiem inny styl, bo u mnie co innego pasuje niż u ciebie. Pokażę u siebie jutro.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:15, 27 lis 2015

Do góry
Zdecydowanie do robienia wianków potrzebny jest wyższy stół, od tego w garażu bolą mnie plecy. Lubię robić wianki na stojąco. Lepiej widzę.

Mróz utrzymał się dzisiaj, ale mam nadzieję na niedzielne ocieplenie na plusik.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:14, 27 lis 2015

Do góry
Świąteczny mi się wyjątkowo podoba... jest subtelny i ma swój urok...ośnieżone gałązki, biel i srebro, perłowe koraliki, białe bombki... jutro pokażę to pobojowisko zanim posprzątam. Złapiecie się za głowę od tego bałaganu.

Zabrakło szerokiej, białej wstążki, użyłam więc białej, szyfonowej i srebrnej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:10, 27 lis 2015

Do góry
Tegoroczna kolorystyka będzie srebrno-biała Tak myślę, ale może mi się odmienić, a motywem przewodnim będą płatki śniegu, takie mam obrusy (każdy inny i inną techniką wykonany), ale obydwa mają płatki śniegu (przekornie)

Jeden ma dziury (technika richelieu) w kształcie płatków, inny motyw bez dziur Choinka też będzie z płatkami śniegu i koronkami.. Mam czub koronkowy. Od Elfika mam stale wieszane na choince ręcznie robione i krochmalone ...też płatki.

A wianek..nie wiem, jaki wyszedł, ate mnie się bardzo podoba i taki będzie, ale na pewno jest z motywem białym. Bez płatków. Za dużo szczęścia by było. I mam jeszcze ten awangardowy, ale on jest tylko i wyłącznie srebrny Zrobiony z posrebrzanych igieł sosny czarnej. Tylko igły.

Papier do pakowania prezentów srebrny i drugi z motywem płatków śniegu. Udało się taki dzisiaj kupić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:09, 27 lis 2015

Do góry
Dopiero wróciłam... Melduję, że jednak udałam się go garażu, sama. bo dzisiaj nie miałam jak zwykle towarzystwa Hani lub dziewczyn z Ogrodowiska Ale to był przecież "spontan" - czyli ratowanie samopoczucia.

A więc improwizowałam, wyciągnęłam wszystko...garaż wygląda jak pobojowisko, nie wiem, jak Witek jutro buty robocze znajdzie haha, dobrze, że pistoletu na klej nie zapomniałam wyłączyć.

Wykonałam dwa wianki, świąteczny jako pierwszy, a potem taki niby jesienny, już wisi, a świąteczny czeka sobie na odpowiedni czas.

Jutro będzie ciąg dalszy, chociaż nie wiem na czym bo podkłady ze słomy się skończyły

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:06, 27 lis 2015

Do góry
asza napisał(a)
Ja z tych początkujących, więc mam nadzieję,ze się nie ośmieszę. Polecałaś w Sadowniczym cisy, czy można byłoby je jeszcze posadzić?
No wiem, za oknem śnieg...

Jeśli ziemią zmarznięta u Ciebie to raczej za późno. Ale ma być ocieplenie. Cena stąd jest obniżona, że to już ostatni dzwonek jest Ale to zależy od prognozy pogody.
Verbena bonariensis - werbena patagońska 15:21, 27 lis 2015

Do góry
Przez trzy lata sukcesywnie wysyłałam za darmo, po kilkaset kopert co roku. Teraz wiele osób ją ma i się podzieli, tylko czuwaj na wątku werbeny w dziale "Oddam" https://www.ogrodowisko.pl/watek/230-verbena-bonariensis-werbena-patagonska

albo akcja "Podaruj nasiona" https://www.ogrodowisko.pl/watek/4020-podaruj-nasiona

Ja obecnie nie zbieram i nie wysyłam, bo czekam aż ktoś przejmie pałeczkę
Moja codzienność - ogród Oli 15:14, 27 lis 2015

Do góry
Jak mi szalenie miło, akurat wpadłam, uśmiech dla Oli z powodu oczywiście mojego projektu

To najbardziej udana metamorfoza ogrodu, nie tylko projekt, ale przede wszystkim doskonałe, wręcz modelowe wykonanie, dbanie, cięcie i wszystko... Nawet moja dawna rada w fazie wstępnej odnośnie jednak wyprostowania stawu..choć najpierw z oporami, ale teraz to co zrobiliście - przeszło najśmielsze oczekiwania i wygląda jak w zagranicznym piśmie. Ola, czapki z głów.

Aż się chce zaglądać do Ciebie Duża buźka.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:39, 27 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie mróz -5 stopni. Mgła, ponuro, zimno, niezbyt ciekawie i znowu jakoś smutno... .

Danusiu u mnie dziś takie piękne słońce! Ślę do Ciebie promyczki Mam nadzieję, że dziś też miałaś piękny listopadowy dzień. Pozdrawiam, tym razem nie incognito

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies