I widoczek z boku
Ja tez mam pytanie o cebulowe, wykonujesz co roku swoje tulipany? Strasznie tego dużo masz, a czytam że niewykopywane z czasem gorzej kwitną.
300 - 400 szt.
Nie ta siwa nie zimuje bo to jakaś domowa jest., ma szary kolor, kupiłam na giełdzie bez nazwy. Środkowa to Adiantum pedatum - to nie odmiany, a gatunki Na dole podejrzewam, że to jakiś paprotnik (Polystichum) albo narecznica (Dryopteris). Kupowałąm bez nazwy, wybierałam co mi się listki spodobały.
Przeflancować na miejsce docelowe, ze starych egz. pozbierać nasiona i wysiać wiosną. Nie przechowywać. Niech zostanie w gruncie i albo przezimuje albo nie
A u ciebie zmiana kolorystyki, mój wianek został wyparty, ale to dobrze. Zmiany są konieczne.
Marzenko, czuję się w jednej koalicji z tobą, właścicieli małych ogrodów gdzie ponad miarę i wszelkie wyobrażenia upycha się cudowności... Pozdrawiam
I takiej plagi to ja nigdy nie miałam. I teraz pytanie czy nicienie coś pomogły, że robali więcej niż zwykle?? Jakby nie nicienie to byłoby ich więcej??? Czy może być więcej????
Macie jakieś sprawdzone sposoby na konserwacji mebli ogrodowych z metalowymi elementami? Planuję zakup huśtawki i od razu chciałbym ją jakoś zabezpieczyć przed oddziaływaniem warunków atmosfterycznych.
Oj to ja czkam na te modernizację
Mnie nieustannie ta biel w donicach zachwyca
Danusiu co należy zrobić z siewkami stipy? Zostają w tym miejscu co się wysiały na zimę i wiosną przesadzić docelowo czy trzeba je jakoś na zimę przechować w pomieszczeniu? Z góry dziękuję za odpowiedź
Dabecja tylko pozornie jest podobna do konwalii, z daleka, ale to całkiem inna roślina, wrzosowata, krzewinka, pędy ma zdrewniałe, powiedziałabym że bardziej jest podobna do wrzośca. tylko większa. Opisałam troszkę tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/1111-dabecja-daboecia