Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na zielonej... trawce :) 20:44, 24 maj 2018

Do góry
Klon palmowy

Na zielonej... trawce :) 20:43, 24 maj 2018

Do góry
Kalafiorki anabelek

Hortensjada 20:39, 24 maj 2018

Do góry
avellan napisał(a)
Pięknie u Ciebie Zaczęłam przeglądać twój wątek od początku i dotarłam do strony 100, po czym niecierpliwie skoczyłam na koniec, aby zobaczyć jak ogród się rozwinął (oczywiście nadrobię zaległości) Hortensje uwielbiam od dawna, ale zaraziłaś mnie pięknem dereni. Właśnie zakupiłam mojego pierwszego "Stellar Pink", zobaczymy co z niego wyrośnie, na razie to nieco ponad metrowy krzaczek. Jak nazywa się twoja strona na fb? Chętnie będę podglądać

Mój dotychczas NN dereń po wielu porównaniach uznałam za Stellar Pink, więc na pewno będziesz zadowolona Zupełnie bezproblemowy , no i ten niepowtarzalny urok ( teraz już przekwitł, więc fotki sprzed 2-3 tygodni)

A stronka na fb nazywa się tak samo jak na Ogrodowisku Nie wiem czy będzie co podglądać bo u mnie ewidentnie susza, rośliny w tym upale zostawione zostały na tydzień bez dostawy wody
Mój zakątek - początki 20:39, 24 maj 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Dziś odsunełam lawendy od róż i dosadziłam przetacznik veronica aztec gold. I chyba na ten sezon zakańczam przesadzanie i kupowanie roślin, teraz tylko kora i pielenie

Natka, ale to nudno tak się zrobi bez przesadzanek i rewolucji joke
Rododendronowy ogród II. 20:38, 24 maj 2018

Do góry
Kojak napisał(a)
Urszulla kawa i monitor komputera to za mało, jest u Bogdzi tyle szczegółów których nie widać na zdjęciach. Do tego przechodząc tą samą trasą drugi raz zauważa się następne detale. Dobrze że rd nie pachną bo było by to nie do zniesienia

Ula była w moim ogrodzie a są rh takie które pachną właściwie to azalie ale wczoraj dostałam rodka który przecudnie pachnie , do tego śliczny z wygladu

Prawda ze cudny??????????
Na zielonej... trawce :) 20:37, 24 maj 2018

Do góry
Buki, cieszą bardzo... zwłaszcza, że w formowaniu na stelażach jestem totalnie zielona

ps. Czy mogę już gałązki poza stelażem ciachać, czy czekać do sierpnia?
Na zielonej... trawce :) 20:35, 24 maj 2018

Do góry
Lawenda już prawie

Na zielonej... trawce :) 20:33, 24 maj 2018

Do góry
Stożki też przyrosty mają spore

choć te od frontu sadzone zeszłej wiosny potrzebują czasu na masę i przyrosty zdecydowanie mniejsze (Makuś to dla Ciebie porównanie we wzroście )

Na zielonej... trawce :) 20:30, 24 maj 2018

Do góry
I dziś... kulaski mega poczochrane

Na zielonej... trawce :) 20:27, 24 maj 2018

Do góry
A teraz ładniejsze widoczki

czochy jakieś dwa tygodnie temu...

Ogród do odnowy 20:27, 24 maj 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Gosiu nie czytałam tego co mi odpisałas, przepraszam, jakos nie dotarło również do mnie ze Kasia przyjedzie do mnie z Toba choc teraz sobie przypominam że mówiła. Dzięki za wczorajszy dzień , fajnie ze przyjechałyscie, buziaki.

Jednym słowem zrobiłam niespodziankę
To takie nieoczywiste ujęcia. Laura piękna
Hortensjada 20:25, 24 maj 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bożenko, kupiłam 2 derenie. Podpowiedz jak dobrze je posadzić, jak Ty to robisz, że są takie piękne

Jestem 700 km od domu ( na szkoleniu), fotkę obowiązkowo wykonałam trochę oderwania od codzienności zaowocowało tym , że po wielu próbach przypomniało mi się hasło)

Wracając do pytania- super zakup, pewnie już posadziłaś Derenie -stanowisko słoneczne lub lekko zacienione, podobnie jak hortensje wymagają dużo wody. Nawożenie bardzo -skąpe, dobrze reagują tylko na jesienny kompost. Co do wyboru sąsiedztwa to u mnie wszystkie rosną wśród hortensji i widać im to służy, Twoje mają dodatkową ozdobę z liści więc warto je podkreślić jednolitym tłem zieleni( u mnie wszystkie pstrokate posadziłam tam, gdzie chciałam rozjaśnić zakątek
Niektóre odmiany jak np Venus na fotce poniżej mają bardzo rozwiniętą sieć korzeni i rośliny "pod" mogą "wypaść". Przyczynę zrozumiałam, jak chciałam w to miejsce wsadzić funkie-normalne wbicie łopatki jest niemożliwe - "korzeniowy beton" to najlepsze określenie

Mirkowy ogród (początki) 20:20, 24 maj 2018

Do góry
Kwiatuszki kwitną. Bardzo mi się podoba Wiosił. Jeszcze mały ale kwiatów ma sporo jak na pierwsze kwitnienie.

I róża taka zwykła ale bardzo pachnąca
Na zielonej... trawce :) 20:15, 24 maj 2018

Do góry
dorczix napisał(a)

Angeliko a czy te ambrowce są szczepione na podkładce?
Bardzo późno się obudziły..aż dziwne..oby to nie podkładka wypuściła liście..
Reklamacje można złożyć zawsze..zobaczysz czy zostanie uwzględniona..bo powodów ich stanu może być wiele..nie dowiesz się nigdy..
Pokaż tych kawalerów

Na podkładce był szczepione... pisałam do sprzedawcy końcem kwietnia najpierw pisał, że mają czas... potem kolejny meil wysłałam początkiem maja i pisał, że u nich pączkują właśnie...

Wyglądają tak... znaczy jeden... zdjęcie z dzisiaj... widać jeszcze zaschnięte liście (celowo je zostawiłam aby mi nie ściemniał potem że bez liści był...)

dwa pozostałe niby coś tam się zbierają...
Tu ma być ogród :) 20:11, 24 maj 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Orliki

Fajny ten ciemny Orlik. Jak byś z niego mogła zebrać nasionka byłoby super.
...uDany ogród 20:10, 24 maj 2018

Do góry
Ostatnio nie mam czasu na forum, roboty nam się nagromadziło i trzeba wszystko skończyć przed urlopem, a czas biegnie jak szalony.
Chcemy jeszcze skończyć płot przed wyjazdem, ale M ma postrzał kręgosłupa i ledwo wlecze nogami, więc wszystko idzie znacznie wolniej...

Wczoraj popołudniu padał deszcz i jednocześnie świeciło słońce, efekt

w ogrodzie bujnie wszystko rośnie i kwitnie, piękna wiosna

...uDany ogród 20:04, 24 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
ja tam chwastów nie widzę tylko cudne kadry ... ten kącik do biesiadowania jest prześliczny

zazdroszczę stawu ,szkoda ,że nie mam miejsca na taki .....

coś pomyślę o wodzie w ogrodzie ,ale dopiero w przyszłym sezonie

Madziu chwastów więcej niż tych ozdobnych. Wdrożyłam akcję czyszczenie, ale przede mną nierówna walka
Miło mi bardzo, dziękuję
Staw to moje ulubione miejsce w ogrodzie, właśnie zaczynają lilie

Rododendronowy ogród II. 19:58, 24 maj 2018

Do góry
Mocno zapóźniona jestem ale bardzo gorąco dziękuję za gościnę i całość

Bogdziu teraz jest okazja byś napisała jak nazywa się ta cudowna azalia

Ogród w Cichym Dworku 19:54, 24 maj 2018

Do góry
Lawenda pięknie się rozrasta. szczepiona w tamtym roku latem

I moje już ukochane szałwie
Mój zakątek - początki 19:50, 24 maj 2018

Do góry
Dziś odsunełam lawendy od róż i dosadziłam przetacznik veronica aztec gold. I chyba na ten sezon zakańczam przesadzanie i kupowanie roślin, teraz tylko kora i pielenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies