Mój dotychczas NN dereń po wielu porównaniach uznałam za Stellar Pink, więc na pewno będziesz zadowolona Zupełnie bezproblemowy , no i ten niepowtarzalny urok ( teraz już przekwitł, więc fotki sprzed 2-3 tygodni)
A stronka na fb nazywa się tak samo jak na Ogrodowisku Nie wiem czy będzie co podglądać bo u mnie ewidentnie susza, rośliny w tym upale zostawione zostały na tydzień bez dostawy wody
Ula była w moim ogrodzie a są rh takie które pachną właściwie to azalie ale wczoraj dostałam rodka który przecudnie pachnie , do tego śliczny z wygladu
Jestem 700 km od domu ( na szkoleniu), fotkę obowiązkowo wykonałam trochę oderwania od codzienności zaowocowało tym , że po wielu próbach przypomniało mi się hasło)
Wracając do pytania- super zakup, pewnie już posadziłaś Derenie -stanowisko słoneczne lub lekko zacienione, podobnie jak hortensje wymagają dużo wody. Nawożenie bardzo -skąpe, dobrze reagują tylko na jesienny kompost. Co do wyboru sąsiedztwa to u mnie wszystkie rosną wśród hortensji i widać im to służy, Twoje mają dodatkową ozdobę z liści więc warto je podkreślić jednolitym tłem zieleni( u mnie wszystkie pstrokate posadziłam tam, gdzie chciałam rozjaśnić zakątek
Niektóre odmiany jak np Venus na fotce poniżej mają bardzo rozwiniętą sieć korzeni i rośliny "pod" mogą "wypaść". Przyczynę zrozumiałam, jak chciałam w to miejsce wsadzić funkie-normalne wbicie łopatki jest niemożliwe - "korzeniowy beton" to najlepsze określenie
Na podkładce był szczepione... pisałam do sprzedawcy końcem kwietnia najpierw pisał, że mają czas... potem kolejny meil wysłałam początkiem maja i pisał, że u nich pączkują właśnie...
Wyglądają tak... znaczy jeden... zdjęcie z dzisiaj... widać jeszcze zaschnięte liście (celowo je zostawiłam aby mi nie ściemniał potem że bez liści był...)
Ostatnio nie mam czasu na forum, roboty nam się nagromadziło i trzeba wszystko skończyć przed urlopem, a czas biegnie jak szalony.
Chcemy jeszcze skończyć płot przed wyjazdem, ale M ma postrzał kręgosłupa i ledwo wlecze nogami, więc wszystko idzie znacznie wolniej...
Wczoraj popołudniu padał deszcz i jednocześnie świeciło słońce, efekt
w ogrodzie bujnie wszystko rośnie i kwitnie, piękna wiosna
Madziu chwastów więcej niż tych ozdobnych. Wdrożyłam akcję czyszczenie, ale przede mną nierówna walka
Miło mi bardzo, dziękuję
Staw to moje ulubione miejsce w ogrodzie, właśnie zaczynają lilie
Dziś odsunełam lawendy od róż i dosadziłam przetacznik veronica aztec gold. I chyba na ten sezon zakańczam przesadzanie i kupowanie roślin, teraz tylko kora i pielenie