Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 00:36, 07 maj 2018

Do góry

Ogród - magiczne miejsce relaksu 00:34, 07 maj 2018

Do góry

Bawarka 00:31, 07 maj 2018

Do góry

Bawarka 00:28, 07 maj 2018

Do góry

Wizytówka - mój ogródek 00:27, 07 maj 2018

Do góry
Witam - mój ogród jest zwyczajny od momentu odkrycia forum korzystam z doświadczenia ogrodników - dlatego postanowiłam ze założę mój ogród aby istniał na mapce nie wiem na ile to wyjdzie.
Za drzwiami do ogrodu... 00:26, 07 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Myślałam,że w minionym tygodniu mi wyjdzie ten przyjazd do ciebie.Ale wiesz praca i szybko na działkę,Tydzień w kratkę z pracą i wolnymi, jakoś pozbierać się nie mogłam.
Ale coraz więcej i intensywnie myślę o tych odwiedzinach.
Jutro już maż zapowiedział,że po pracy nie zabiera i na Dębowy bo resztę ogórków trzeba dosiać.
Kącik biesiadny na pewno już ukończysz, cudny jest.
hosty i u mnie rosną i zaczynają pięknieć.
Tajgę posadziłaś ?? Moja jeszcze w doniczce
Twoja wiosna bardzo, bardzo urokliwa.
Pozdrawiam Anuś cieplutko
Komary też u ciebie tną ?

Aniu , Tajgę posadziłam.Jestem bardzo ciekawa jej kwiatu
Komary i mechy żrą rano i wieczorem...ciężki żywot ogrodnika!Deszczu brak, a zamiast...żar się leje z nieba...No w sobotę było chłodniej ,ale ja wtedy musiałam dom ogarnąć po remoncie salonu Także mój majówkowy plan nie w pełni wykonany w ogrodzie,upały mnie spowolniły
Ale chociaż rabatę z kałużą dla ptaszków wykonałam,na razie korzystają z niej tylko paw od Bogusi i ptaszki od Ciebie.
Była u mnie Bogusia z W.,wprawdzie dosłownie przelotem ,ale dotarła.Teraz czekam na Was
Bawarka 00:26, 07 maj 2018

Do góry

Bawarka 00:24, 07 maj 2018

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 00:24, 07 maj 2018

Do góry
Na dobranoc.. Seks z ukrycia ... jest po 22.00

Bawarka 00:22, 07 maj 2018

Do góry
Co sie w tym tygodniu dzialo, co kwitlo, co sie pokazalo? Foty montan w roznym stadium,

Ogród Małej Mi 2017 00:22, 07 maj 2018

Do góry
Ktoś tam chciał siewki ciemierników.. na takie upały i suszę bez sensu je wyrywać.. padną.. próbowałam przesadzić to i owo.. i skutki mizerne tych poczynań..

Kopaliśmy to i owo.. susza na głębokość niekreśloną.. nie do kułam się do warstwy wilgotnej.. za to na froncie posprzątałam jarmark.. wypadły z powodu suszy żurawki, trawki Evergoldy.. zostały się cisy i bukszpany (znów ogniska z zielonymi gąsienicami, skuteczne tylko środki systemiczne.. albo codzienne oglądanie wszystkiego i to dokładnie)...

Od 3 dni moczę już i trawnik (kilka tryskaczy padło, nie ma kiedy naprawić), a raczej to co z niego zostało.. nawozu nie sypnie bo susza, a bez wody i tak zdycha.. nawet czosnki nie maja 1/4 tego co zwykle

Zdjęć dużo ,ale trudno znaleźć takie by trawa nie była sucha

Chmurki sie szarpią na niebie.. może coś spadnie .. prognozy są raczej na 16 dni suchego

Bawarka 00:16, 07 maj 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasiu podziwiam starszego pana, U Ciebie przepięknie, co za drzewka nabyłaś?
I gdzie w te góry. Ja jutro jestem we Wrocławiu i m.in mam w planie ogród japoński.
Bez robi fajną plamę w ogrodzie taki intensywny kolor. Ogród Ludwiga obejrzałam, jak w bajce i trzeba to cudo zobaczyć na żywo, myślę w przyszłym roku.Ja w niedzielę wybrałam się nad Wartę, ile tam młodych pokrzyw, muszę narwać je i zrobić miksturę.Pogadamy w sobotę lub niedzielę? Buziaki

Goniu, niedawno wrocilam Kupilam dwie magnolie, w tym tygodniu bede je sadzic, biedule staly caly tydzien w donicach Bez pieknie pachnie ale...to tez zakup pomylka Zastanawiam sie czy go zostawic czy wyciac, w sumie, ten kolor nawet mi pasuje w tej czesci ogrodu... i zapach ma piekny...

natomast ten, pachnie slabo, tutaj jest bardzo pospolity, zawadza mi...Zastanawiam sie nad nim...

Goniu, z wielka przyjemnoscia obejrze na spokojnie Twoja relacje
Ogród Małej Mi 2017 00:13, 07 maj 2018

Do góry
Kfiotków mam tysiąc.. kwitnie wszytko..na raz.. i na szybko... za szybko... ostatni deszcz był na Wielkanoc.. a temperatury po 28 w cieniu..
Ale kfiotki będą w terminie późniejszym.

Ogród Małej Mi 2017 00:11, 07 maj 2018

Do góry
A Muminki za porcję lodów waniliowych (myślę, że i bez tego by się obeszło).. wyszorowali auta.. szkoda tylko że nie sięgali dachu i drugiej strony auta..
Może doczekam pomocników W ogrodzie też pomagali cały dzień..

Ogród Małej Mi 2017 00:08, 07 maj 2018

Do góry
Dziękuję gościom, muszę was zaniedbać, ale miałam Muminki troszkę, troszkę ogród i teraz przygotowanie do jutra.. koniec dobrego..

Ryby mówią, że nie lubią jak się je straszy bo potem przez kilka dni nie wypływają do powierzchni tylko siedzą na dnie.. to rozumne istoty.. i maja instynkt samozachowawczy.. zaczynają przeganiać niektóre osobniki homo sapiens.

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:01, 07 maj 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Znowu przesadzasz, Twój ogród to perełka jakich mało. Pokazuję tylko lilaki w kółko, chyba jestem zaczarowana ich zapachem i widokiem, bo tylko one mi w głowie.

Dorota bzy powalaja. Zawsze je lubilam, mam 3 krzaki ale nie takie dorodne jak Twoje. Jak przyjade do domu to wyruszam w poszukiwanie bialego i ciemnego bordowego.
Za drzwiami do ogrodu... 23:58, 06 maj 2018

Do góry
Dyńki ozdobne i papryczki chili z mojego ogródka ,w tym roku dyńki też już posiałam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:54, 06 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Kurcze, przylatuje mi od pary dni jakiś ptaszorek i wyciąga mi z ziemi moje cenne dżdżownice! skubaniec jeden! Ja na ptakach się nie znam, a żadnego mi miastowego nie przypomina A moze on mi hakone podżera?

A teraz kilka migawek z rana, choć operująca słońce słabe daje możliwości do focenia

Czosneczki coraz lepiej rozwinięte

I z drugiej "mańki"

Tu Krzysiek się otwiera powoli

Mój kocimiętkowy busz połknął Miriamy - już się zastanawiam czy ją ciąć jeszcze przed kwitnieniem, czy dać jej chwilę się zafiolecić i potem ciachnąć przód, żeby tył podtrzymywał co nieco
Ale pięknie zielono. Kocimietke przyślij nieco, bo zniszczy Ci te roślinki z przodu.
Za drzwiami do ogrodu... 23:52, 06 maj 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Zaintrygowana zdjęciem z awatara przyszłam zobaczyć Twój wątek drzwi ogrodowe są super! Fajnie, że działasz dalej. Starodrzew dodaje uroku i dorosłości ogrodowi!
Może nei jestem fanką figurek ogrodowych to w odpowiedniej aranżacji jaką im zapewniasz wygląda to fajnie i w dodatku gra to z tym co masz w domu/co pokazałaś na zdjęciach. Artystyczna i cierpliwa dusza z Ciebie

Fajnie i kolorowo jest u Ciebie!
Sama robiłaś ten placyk w 5godzin...tylko!?! Wow!

Witam Nicol!Muszę w wolnej chwili prześledzić Twój wątek, wcześniej do Ciebie nie trafiłam.
Z tą cierpliwością u mnie to tak różnie,z jednej strony mam ją do różnego rodzaju dłubaniny np. miałam fazę na robienie kolczyków z półproduktów i siedziałam nad tym godzinami.Albo jakiś dekupaż,przemalowywanie mebli,czy szycie ...moja praca zawodowa też wymaga cierpliwości technicznejAle jeżeli coś zobaczę co mi się podoba i można to lub podobne zrobić samemu lub przy pomocy mojego RM,to moja cierpliwość gdzieś znika i nagle chcę mieć to już i szybko szukam sposobów jak to wykonać...,z czego... i żeby nie nadszarpnąć zbytnio budżetuWtedy zaczyna się przeszukiwanie piwnicy, strychu, komisów itd. i tworzenie.W domu mam wiele rzeczy własnoręcznie przerobionych.Np stary kredens przemalowałam i teraz zdobi taras(zdjęcie jesienią) A w domu zrobiłam świecznik z kwietnika dosufitowego,przemalowałam i wydekupażowałam i przemalowalam szafki w sypialni i taki np stołek
A propos placyku z kostki to akurat układanie męża i syna.Ja murowałam wcześniej obrzeża z kostki wkoło rabat,ale tym razem dałam im się wykazać

Działeczka Asi :) 23:52, 06 maj 2018

Do góry
asiak napisał(a)

Coś pięknego - ta ławeczka przy pergoli i dopasowane do nich donice - rerwelacja!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies