Nie mam bukatylko żywotnik ja bym prowadził jak najwęziej tzn po posadzeniu boki już bym przycinał a przewodnikowi pozwoliłbym rosnąć na daną wysokość..
Fajne to zestawienie od wiosny do póżnej jesienie będzie się coś cały czas działo na tej rabacie, te przekwitnięte czarne łepki jeżówek pięknie kontrastują na tle właśnie nie wiem czego to trzcinnik?
Próbuje wciskać w puste miejsca jakieś długo kwitnące byliny w tym roku posadziłem jeżówki, kłosowiec,bodziszek i przegorzan zobaczymy w przyszłym roku jak się sprawdzą..
A i oczywiście dobrze by było przekopać całą powierzchnie tak jak chłopaki napisali i wzbogacić swoją ziemię, naprawde nie używaj półśrodków jeśli chcesz żeby ogród Cię długo cieszył i był zdrowy zacznij od podstaw.
India widzę że w proste linie chcesz pójśc i dobrze ogród masz duży będzie przejrzyście musisz na ten duży obszar spojrzeć całościowo bo jak będziesz doklejać kolejno do siebie rabatki to nie wiem czy potem wszystko spójnie będzie wyglądało zrób zdjęcia z każdego narożnika działki lepiej będzie widoczna i wtedy będzie można coś doradzić pozdrawiam
Uwielbiam te ujęcia gdzie w kolejnych realizacjach rośliny pogrupowane stoją na baczność i czekają na posadzenie - ta rozplenica z tyłu ma piękne prawie czarne kłosy..