Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

LeŚnicZaNka 14:29, 05 maj 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 14:28, 05 maj 2018

Do góry
Ukojenie 13:59, 05 maj 2018

Do góry
Sobota
1 Robie sobie widok z okna kuchennego
- bylo jeszcze wczoraj:

- dzis jest:

To bedzie przedlyzenie rabaty z jalowcem i pigwowcem:
- bylo

- jest

2 oraz macham pedzlem:

Nienawidze malowanua sufitu jest okropnie meczace.

3 skosilam trawe wreszcie mozna normalnie chodzic
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 13:43, 05 maj 2018

Do góry
marcin544 napisał(a)
to na ogrodkach z regulaminem developerzy sieja trawe ?? Mniejsza dawka starane lub chwastox byly nasiona to wyroslo

Regulamin użytkowania dotyczy roślin, które mogą być posadzone (chodzi o głębokość zakorzenienia, bo ogródki są umiejscowione na dachu garażu) i innych kwestii użytkowania). A ogródek jest częścią wspólną osiedla, w której osoby z mieszkaniami przy ogródkach mają wyłączność na korzystanie. Regulaminy dotyczą ogródków, tak samo jak innych części wspólnych osiedla.
Ale mniejsza z tym. Uważacie, że trawa nadaje się już do koszenia i czy częste koszenie może rozwiązać problem chwastów?? W niektórych miejscach trawa jest juz wysoka, w innych niższa a jeszcze w innych mam gołe placki pokryte chwastem.
To są główni „mieszkańcy” trawnika. Są miejsca, gdzie nie ma trawy tylko to coś.

Ogród Oliwkowy :-) 13:17, 05 maj 2018

Do góry
Miały być graby ale niespodziewanie pojawiły się cisy. i masz babo placek, teraz co drugi dzień trzeba pokonać 40 km w jedną stronę żeby podlewać rosliny. Za to jest nowy zakup- kosiarka. Teraz łatwiej będzie ogarnąć chwasty w trawie.

Ogród do odnowy 13:07, 05 maj 2018

Do góry
Aronia czerwona

Ogród do odnowy 13:04, 05 maj 2018

Do góry

Bagno

...uDany ogród 12:53, 05 maj 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Danusiu, przepiękne egzemplarze kaliny, szczególnie zachwyca mnie V.p. Tomentosum, choruję na nią odkąd po raz pierwszy ją widziałam w stanie kwitnienia
Onondaga też ciekawa, nie widziałam w naturze
U mnie powiększyła się kolekcja o Lanarth, Kilimandjaro i Popcorn. Są cudne. Kocham kaliny Pozdrawiam

Alicjo witam w moim ogrodzie
Kaliny kocham nad życie, Tomentosum jest wyjątkowa. Ma przepiękne, ogromne kwiaty.
Onondaga dopiero zaczyna, wygląda zupełnie inaczej w pełnym rozkwicie. Polecam jest cudowna.

Zamiast Twoich dwóch pierwszych mam Pink Beauty, Red Robin i Vatanabe
Popcorn to nowy nabytek malutka, ale kwitnie

Vatanabe mam od zeszłego sezonu i już pokazuje co potrafi.

Ogród Oliwkowy :-) 12:47, 05 maj 2018

Do góry
Miały być graby ale niespodziewanie pojawiły się cisy. i masz babo placek, teraz co drugi dzień trzeba pokonać 40 km w jedną stronę żeby podlewać rosliny. Za to jest nowy zakup- kosiarka. Teraz łatwiej będzie ogarnąć chwasty w trawie.

...uDany ogród 12:46, 05 maj 2018

Do góry
duju napisał(a)
Witaj po przerwie. W końcu doczekałam się lilaków Piękne kaliny.
Zobacz , ja także 3 maja byłam w Łagiewnikach - tak blisko... Już wróciliśmy, a byliśmy od 28 w Zakopanem.

Justysiu i nie dałaś znać, no koleżanko ładnie to tak
Kochana jak znów kiedyś Cię tu przywieje koniecznie się odezwij może uda się spotkać
My też myśleliśmy o Zakopanem na majówkę, ale ilość turystów mnie odstraszyła no i pojawiła się praca pomiędzy wolnymi dniami i dlatego zostaliśmy w domu...

Ogrodowy song 12:38, 05 maj 2018

Do góry
frezja napisał(a)

Chodzenie po wiosennym ogrodzie to czysta przyjemność . Takich zdjęć odczuwam zawsze niedosyt.
A powojnik śliczny . U mnie wszystkie późniejsze. Niektóre nawet paków jeszcze nie mają.
...uDany ogród 12:29, 05 maj 2018

Do góry

Kaliny

koralowa

roseum

onondaga

tomentosum

Danusiu, przepiękne egzemplarze kaliny, szczególnie zachwyca mnie V.p. Tomentosum, choruję na nią odkąd po raz pierwszy ją widziałam w stanie kwitnienia
Onondaga też ciekawa, nie widziałam w naturze
U mnie powiększyła się kolekcja o Lanarth, Kilimandjaro i Popcorn. Są cudne. Kocham kaliny Pozdrawiam
Mój zakątek - początki 12:15, 05 maj 2018

Do góry
U mnie dziś akcja pielenie. Można powiedzieć że 1/4 za mną i pełne taczki chwastów. Ale to były najdelikatniejsze chwasty. Teraz przedmną najgorsze.

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:55, 05 maj 2018

Do góry
Viburnum plicatum popcorn

Viburnum plicatum Kilimandjaro Sunrise

Viburnum plicatum Lanarth

Wszystkie już na swoich miejscówkach, ciekawe jak się wkomponują, dwie kaliny w lekkim półcieniu, jedna (Lanarth) na pełnym słońcu.
Jesli dobrze pamiętam, w Pęchcinie też rosły na słońcu, więc mam nadzieję, że będzie dobrze
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:48, 05 maj 2018

Do góry
Pierwsze clematisy

i wisteria

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:31, 05 maj 2018

Do góry
Rano było tak:

a teraz już tak:

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:24, 05 maj 2018

Do góry
Zana napisał(a)
A i zapomniałam napisać, że rododendronowa w kompozycji z tym dużym świerkiem wygląda super, jak dodasz hakone to będzie fantastico. Nie wiem czy dawałabym tam jeszcze red barona, chyba masz tam jeszcze hosty o ile mnie oko nie myli? Wydaje mi się, że sama hakone by wystarczyła.

Dziękuję, miło mi, mega ją lubię, jest taka leśna.
Akurat na tej rodkowej pod świerkami tylko hosty i turzyce beatlesy są, a z boku gracki pod ścianą.
Red barony i hakone chciałam dać na tej rodkowej:

Ale wiesz co moze wymienię beatlesy na rodkowej pod świerkami na hakonki aureola lub all gold? Rozświetla tą rabatę.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:16, 05 maj 2018

Do góry
Toszka co dalej? Wyżej nie tnę. Nie namowówisz mnie....

Lubię go :) 11:10, 05 maj 2018

Do góry
lutroja napisał(a)
Złotlin:

Przepadam za zlotlinem, ale nie mam szczescia aby sie u mnie zaaklimatyzowal. To jest przedluzenie zoltego koloru po forsycjach. Forsycje u mnie rosna jak chwasty zlotlin nie. Kilka razy sadzilam, a to wymarzl, a to go woda zalala. I dalam sobie spokoj. Widzac te piekne krzaki moze sie skusze a mam go gdzie posadzic.

Widze u ciebie jakies kaskady, podkladow. Bluszcz trojklapowy pieknie by sie pial a efekt jesienia murowany.
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:08, 05 maj 2018

Do góry
Gabi Brush Lace czy ogólnie Engelmanna

wiąz Wredei wpadł mi w oko w zamierzchłych czasach gdy był naprawdę rarytasem i cenowo też nieosiągalny (czyli kreda wczesna jura albo inne wapno )

i takie coś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies