Witaj Jolu !
Róże masz bardzo ładne. Teraz nimi cieszymy się najbardziej.
Co to jest za odmiana jezowki ta na 2 zdjęciu? ?
Mam chyba taką samą. Ale NN
.
to zdjęcie mnie urzekło. Muszę je pokazać mojej HK bo nie ma kwiatków, ani jednego. Ty jak foty zapodasz to szczęka opada. Ciurkadełko nie takie złe - przynajmniej na twoich zdjęciach, wiesz, że można je przerobić na normalne zasilanie
wiem wiem "szmaty" na Ogrodowisku to temat polityczny ale mając do wyboru kręgosłup lub komfort roślin wybieram wiadomo co
w tle żałosne resztki trawnika
matka tej agawy rosła przed kwaterą dowódcy sił ONZ w Libanie a jak do mnie trafiła ? - ma sie te znajomości
Są tak szczelnie opatulone kamieniami, a czy jest pod kamieniami plastikowa szmata? To wiele wyjaśnia i może być powodem tej choroby. Szmata, brak powietrza w korzeniach, zbita, mokra gleba, niemożność wyparowania nadmiaru wody = katastrofa czyli gnicie podstawy pnia. I zamieranie. Bez wyciągnięcia szmaty sam preparat nie pomoże
Nie nawozi się roślin świeżo posadzonych, najpierw muszą się ukorzenić a tak, możesz im tylko pogorszyć.
Myślę, że te pozostałe już są w stanie agonalnym, odczekaj co będzie, wsadź nowe rośliny gdyby padły.
A powiem Ci, że z tej perspektywy to się prezentuje bardzo ładnie Może z bliska traci na uroku, ale z daleka czad Nawet sama bym rozważyła coś w ten deseń, skoro to na solary jest