Maj to piękny miesiąc. Wszystko kwitnie, jest kolorowo. Kwitną irysy, bzy, kocimiętka, łubiny, i tak można wymieniać bez końca. Krótko mówiąc jest bajecznie. Popis zaraz zaczną róże i powojniki.
Trochę fotek z mojego ogródka.
bardzo bardzo dziękuję starałam sie
psina też dziękuję piłka w pysku jest non stop
trochę przedogródka ,wiem ,że zanudzam tymi samymi kadrami ale tak mi sie on podoba hihi ,że nie potrafię nie cykać mu fotek
lecę zobaczyć co u Ciebie nowego
i lawenda przy skalniaku już daje czadu
Witam, czy ktoś ma pomysł jak poprawnie i równomiernie nawozić trawnik? Słyszałem, że siewnik kołowy odpada, bo się robią paski, a ręcznie mi nie wychodzi.
Te żółte paski rozumiem, że za dużo sypnąłem? Teraz lać dużo wody i czekać? I kiedy jakieś następne nawożenie i czym, żeby znowu nie spalić?
Druga sprawa, czemu się tak dzieje, że źdźbła trawa od dołu do połowy są źółte, a wyżej zielony? Za wysoko kosze?
na razie te kosaćce leżą mam je przyciąć ? czy tylko podlewać i wstaną ....
popatrzyłam na te różowe przetaczniki .....śliczne też podobno one długo kwitną
za to moje hakonki niektóre marne niestety -chyba trzeba wymienić
i z nowości to trawka z chwastami wschodzi w końcu
I taki cypelek do obsadzenia....., Gdyby ktoś miał jakiś pomysł co i gdzie dosadzić, posadzić to propozycje bardzo miłe widziane. Ja ciągle zmieniam zdanie, dlatego nic jeszcze nie rośnie
Z góry bardzo dziękuję
Iwonko i ja dziękuję za wczorajsze fajne spotkanko.
roślinki niech dobrze rosną.Jeszcze jakieś do podziału się znajda
Jeszcze mam nadzieję,że będą następne ogrodowo- kawowe ??
Czekam na odpowiedz na sms-a. ??
Hosty jeszcze .Chyba ,że wam się znudziły ??
Hosta War Paint- na środku a z prawego rogu Funkia falista -Hosta undulata
Tu pomiędzy koreanką a szmaragdami będą 3 hortensje Limki i chciałem wcisnąć miskanty, ale nie wiem co między nie posadzonymi jeszcze cisami i koreanką......
Wlasnie tak dzis z Emusiem rozmawialismy, ze teraz juz mam duzo roslin i mam z czego mnozyc na nowe rabaty.
Niedlugo bede powiekszac rabate pod plotem. W zeszlym roku troche tu sie Was razilam. magnolka juz przesadzona teraz trzeba cos pod nia posadzic.
Dla Ciebie dziewanna
rano wyglada najlepiej, Sama mi sie wysiala i teraz nie wiem skad mam juz trzy kolory, ten najladniejszy