Gosiu witam serdecznie
Bardzo się cieszę, że odwiedzasz mój ogród. Wiosnę kocham, a jak zaczną kaliny to się rozpływam!
Dziękuję za przemiły komentarz!
Irenko magnolkę jutro pokażę, bo u mnie dzisiaj deszczowy pochmurny dzień i kwiaty pozamykane.
Ogród podlany. Rano jeszcze rozsypałam nawóz na trawnik. Dodatkowo iglaki podsypane. Bardzo mnie cieszy ten deszcz. Ogromnie dużo sadzenia miałam i przesadzania roślin w ostatnim czasie.
Pogoda nie sprzyjała na prace ogrodowe więc wyciągłam eMusia do Obi.
Kupiłam 4 ciemierniki za 5.69 zł...wszystkie jeszcze z kwiatami.
Cieszę się bardzo. Też chciałam je mieć
Dziękuję bardzo
O to mi chodziło i cieszę się , że to się udało. Ścieżek jest ponad 200mb najbardziej się cieszę z tego że chodzę po całym ogrodzie suchą nogą i trochę jednak wydobyły się przez nie rabaty.
Kocham Anglię, mogłabym się tam przenieść. Dążę w tym kierunku, ale to jeszcze daleka i kręta droga
Z chęcią bym ją u siebie ugościła
Rabata przy garażu. Hakone dzielnie wystawia kły, jeżówki od Iwki też tłuscieją. Tutaj brakuje jeszcze szpalerka Little Lime-szukam spoko dostawcy i zamawiam. Na końcu rabaty Klon-Terminator.
Wykuszowa we władaniu czosnków-Gladiatory i mikrusy Główkowate.
Byłam w centrum ogrodniczym i kupiłam 3 hortensje Limelight. Na tej rabacie rosną już 2 szt z własnej hodowli i stwierdziłam że lepiej będzie w szpalerze. Musiałam jednak ruszyć poza nasze miasto bo u nas cena 2 razy większa
Takie własnie mniejsze i bardziej przewiesząjace się były te co mi padły i to chyba były prawdziwe Everillo.
Tak wiec dobrze chyba przypuszczam, że mam Elaty Oj z tymi sprzedawcami, sami nie wiedzą co sprzedają.
Z archiwum - tych już nie mam.
Elu Większość mam na paletach wysiane i jak podrosną to do gruntu w maju wysadzam.Trawy kepkami wysadzam.Stipy nie pakuje .Wysiewam na paletkach niewielkie ilości nasion.Gdzie tam się bawić z pikowaniem tych stipowych nitek.Zobacz takie sadzonki już mam. Można je jeszcze na pół podzielić przy sadzeniu.