A tak serio to kwitnie mi jedna odmianowa roza - yellow fairy myslalam ze wymarzla w marcu jak 3 inne ale walczy i jest:
Ginie w limonkowych zurawkach
I bodziszek mi zakwitl na tej samej rabacie. W koncu sie namyslil
Za nim trzcinnik karl jakistam sadzony jesienia ciekawe jak sie zaprezentuje w tym roku.
O jak miło jak taki Ogrodnik pisze tak motywująco. Myślę, że na jesień też nasze ogrody będą miały wystrój kwiatowy. Przecież są rośliny typowo jesienne, a jak braknie kwiatów to przecież mamy trawy ozdobne, rośliny ciągle zielone. Jakoś tam będzie, będzie ładnie jeśli nie dopadnie naszych ogrodów jakaś plaga.
Cudna jest to fakt niestety u mnie drugi rok ma tylko dwa kwiaty ale zawsze to coś zastanawiam się czy ją ruszać, czy zostawić, boję się,że jak ją przesadze nie zakwitnie w ogóle, co byś zrobiła na moim miejscu?
Grabowa jak na 2 sezon bardzo się rozrosła. Penstemony już kwitną . Nie mogę się doczekać aż podkrzesam graby wtedy będzie tak jak lubię - pnie będą widoczne.
Hortensje White Dome 2 sezon ale już pieknie się rozrosły. Tylko hakone przed nimi bardzo kiepska liczę że się ogarnie.
Kolejne róże zaczęły kwitnąć. Co prawda po wczorajszym zlewnym deszczu trochę płatków leżało na ziemi ale nie bylo tak źle.
Minerwa
Miałam 3 sztuki. Mam 2
Ta, która byla posadzone w gruncie nie przeżyła niestety zimy. Dwie, szczepione na pieńkach trzymane w garażu, tak.
Zdjęcia robione w slońcu, w rzeczywistości ma ciemniejszy kolor, intensywnie fioletowy. No i ten wspanialy zapach.