Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 10:10, 13 lis 2023

Do góry
To pewnie dlatego, że tak jak ja wciąż czuje się bardzo młody

Miałam wczoraj dokańczać kanciki, ale prognozy pogody się nie sprawdziły i całodzienna mżawka skutecznie przystopowała zapędy ogrodowe. Wyskoczyłam jedynie obchód zrobić i wymyśleć miejsce dla nowych sadzonek od Reni Dzisiaj niezależnie od pogody czeka mnie sadzenie sryliona niezapominajek, zawilców wielkokwiatowych i chryzantemy arktycznej. Dobrze, że tym razem nic z nieba nie leci, chociaż listopadowy chłód daje już o sobie znać.
Wczorajsze przemoczone resztki resztek wstawiam. Szkoda, że jest tak zimno i w nocy przymraża, bo tyle róż nadal w pąkach...

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:06, 13 lis 2023

Do góry
Kasya napisał(a)

Fajny ten kot brzuszek wygolony po operacji, najważniejsze że lepiej się czuje
U mnie mój drugi kot chory nieuleczalnie, dają mu kilka miesięcy, niewydolność nerek. Daję jej kroplówki codziennie.
Okropny rok, dwa kotki odchodzą
Co u Ciebie Kasiu, wyjeżdżasz gdzieś podreperować zdrówko, może znów na północ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:46, 13 lis 2023

Do góry
zawitka napisał(a)

Tak mi pomaga moja sosna zabezpieczyć rośliny na zimę.

No popatrz, jaka pomocna
Ogród prawie wymarzony … 09:32, 13 lis 2023

Do góry
Dla Marcina
Ogarniesz sobie ja już siły nie mam bo wczoraj skakałam na lłopatę żeby te kolosy podzielić

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:25, 13 lis 2023

Do góry
No ładnie się skończyło. Trzeba brać się do roboty!!!!

Tak mi pomaga moja sosna zabezpieczyć rośliny na zimę.
Wilczy ogród 06:54, 13 lis 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Magda Twój ogród wyglada jak malowany❤️ Normalnie foty jak obrazy. Ślicznie jak o każdej porze roku.
Wzgórze chaosu 06:51, 13 lis 2023

Do góry
anpi napisał(a)
Dzięki za anabelki do wglądu. Zaraz połowa listopada, a mnie naszło na przesadzanki. Tak więc Anabel pink pójdą w miejsce przesuniętych do tyłu rutewek orlikolistnych Mam nadzieję, że jeszcze je gdzieś dostanę.
Dostaniesz Aniu na pewno, to popularna hortka. Ziemia jeszcze ciepła, sadź póki można Mnie się już nic nie chce, jest za mokro. A liście jakoś na rabaty lecą więc niech tam będą

Magary Dramaty z Rabaty 06:49, 13 lis 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Cudnie masz. A gaura u Madzi to chyba Graceful White.
Pozdrawiam
Wilczy ogród 06:46, 13 lis 2023

Do góry
Magara napisał(a)

Madzia, jaka to gaura i co jej robisz, że się nie pokłada??? Wydaje mi się, że mam taką samą, tylko u mnie dużo mniej wyjściowo wygląda
Daga to chyba gaura ode mnie Graceful White, cały sezon ma taki sztywny a zarazem lekki pokrój, bez pokładania.
Trąbię o niej już 3 sezon, rewelacyjna jest, nadal kwitnie.
Nałogowo sadzonkuję, jak chcesz to ci w przyszłym roku zrobię. Pozdrawiam i Ciebie i Madziulę
Wilczy ogród 00:34, 13 lis 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Madziu, ach te jesienne kolory. Piękne. Pomarańczowy teraz jest najpiękniejszy.
Glina i zielsko 21:25, 12 lis 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Agnieszka
Dla Ciebie moje trawy na basenowej

Szukam zastępstwa dla klona na foto.
Na wiosne zmiana.
Albo pod koniec mca bo urlop mam.
Chce cos kupic lokalnie.
Nieduże drzewko co się przebarwia.

Lidka, przepięknie. Trawy rosną jak na drożdżach. Giganty. Piękny, uporządkowany ogród. bardzo mi się podoba.
Zamiast tego klona? I ma się przebarwiać. Wiśnia Umbraculivera teraz jest żółta a wiosną ładnie kwitnie. Śliwa Pissardi albo Nigra to cały rok czerwono bordowa, taki nasycony kolor. Też ładna ale chyba większa od wiśni. Ja innych drzewek nie mam więc nie doradzę.
Ania na Żuławach 21:23, 12 lis 2023

Do góry
I moje Żuławy

Ania na Żuławach 21:21, 12 lis 2023

Do góry

Amanogawa pierwszy sezon ze mną. Jeszcze malutka, chudziutka, ale już ją lubię
Ania na Żuławach 21:15, 12 lis 2023

Do góry
Lawenda po sierpniowym cięciu szaleje

Stipa rozsiewa się na potęgę

Ania na Żuławach 21:11, 12 lis 2023

Do góry

Ania na Żuławach 21:06, 12 lis 2023

Do góry
Parę dzisiejszych fotek.
Jesień już widać, trawy suche, liście lecą i jednocześnie pięknie kwitną jeżówki (niektóre), róże w pąkach. No pięknie jest no!

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:23, 12 lis 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudne zdjęcia. Moja babcia też zawsze mówiła, że różowe niebo zwiastuje wietrzną pogodę.
Ptasi gaj 19:01, 12 lis 2023

Do góry
pestka56 napisał(a)
U mnie tak mokro, że kosiarka slizga nożami, tnie nierówno i liśli też nie zbira, bo przylepione.

Kasiu wróciłam przed chwilą do Wawy.
Wykorzystaliśmy dzisiaj dzień na zbieranie liści. EM jeździł traktorkiem- kosiarka ja mu wygrabiałam spod drzew. Materiału lisciowo-trawiastego co nie miara 1/4 wrzuciłam do kompostownika. Wcześnie się ściemnia i nie dałam rady. Przerzucam liście już przekompost... Materiałem. Jestem bardzo zdziwiona bo w lecie zaczęłam składać a on dosyć dobrze rozłożony. Przesiewalam go preparatem do kompostowania z Lidla. Fantastyczny środek już go nie ma. Może wiosna.
Zresztą drzownic też było w nim bardzo dużo.

Powiazalam trawy od najwyższej do najnizszej. Wydmuchalam z liści żwir. Jeszcze dużo liści jest na brzozach i dębach więc będzie jeszcze co robić.

Twarz owiana ledwo żyje.
Na siatce w oczku liści od groma

Na kolorem buka zawsze można liczyć

Klęska urodzaju jakieś psoury każdego roku nie wiem co to za grzyby

Zielony Chram 17:51, 12 lis 2023

Do góry
Stodoła porośnięta bluszczem wygląda super z tymi wielkimi drewnianymi oddźwierzami taki element ogrodu ma jeszcze jedną zaletę, jest gdzie trzymać całą masę ogrodowych i nie tylko rzeczy Miejsce na ognisko z balami do siedzenia też wpisuje się fajnie w wiejski ogród
Darecka napisał(a)
Nasadzenia pod klonami, o tej porze roku króluje rutewka black stockings, ale to chyba jej ostatni sezon w tym miejscu, bo o ile zachwyca na wiosnę, tak później bardziej straszy niż zdobi:

A mnie się ta rutewka bardzo podoba, mam orlikolistną, o Twojej odmianie nie słyszałam, a moze zamiast zmieniać jej miejsce dogęścić by czymś wyższym? A może perowska, paproć? Zakryłaby łodyżki a wyeksponowała kwiaty? W każdym razie zapisuję sobie w liście chciejstw podoba mi się jej kolorek, mam w pamięci cukierki z dzieciństwa o takim kolorku, stąd miłe skojarzenie
Ranczo Edy 17:08, 12 lis 2023

Do góry
eda napisał(a)

Rozchodniki dobrze się czują w twoim ogrodzie. Jaki wysoki jest rozchodnik na zacytowanym zdjęciu? Może wiesz co to za odmiana?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies