Te po lewej właśnie dzisiaj poszły niemal wszytskie do kubła... po prawej juz dwie wyżarte wymieniałam latem... dzisiaj sprawdzałam kolejne są obżerane...ale jeszcze dają radę... wiosną dostaną nicienie
Między gabionami rośnie sobie powoli żywopłot cisowy. Jego zadaniem jest dorosnąć w 2013 roku do wysokości gabionów
Rodgresje obawiam się, ze są też podgryzane przez opuchlaki... to ta sama rabata i jakoś chorowały wczesną jesienią
Carex zielony to morrowi - ice dance lub po prostu variegata. w necie pokazują tak różne zdjęciach tych roślinek, ze nie mogę zidentyfikować. Uwielbiam tę zimozieloną roślinkę
Rododendorn ledwie przeżył tegoroczne ulewy.... połowę pędów wycięłam.... na razie próbuje walczyć ale równie dobrze wiosną czeka go eksmisja.... A był taki piękny...
Robaczku ja mam głównie róże okrywowe z angielek mam ubiegłoroczną golden celebration. w tym roku kupiłam Jamesa i Alnwick. Mam jeszcze dwie piekne zółte wielkokiwatowe NN.
Moja NN ciut inaczej wygląda niż Maria Tersa ale jeszcze ją pogooglam
Amazon mist będzie ładniejszy!!
Kamienne donice sie nie zmieszczą. Chyba podniosę tylko poziom oczka wodnego... ale nic na szybko, trzeba mieć ciągle możliwość zamian. Kul cisowych nie będzie bo już są pod brzozami bukszpanowe
12 sierpnia 2012
Początek września 2012 to ważny moment dla ogrodu - założyliśmy automatyczne nawodnienie. rośliny jakby przyspieszyły... Są już trzemiliki na nóżkach i kiścienie zamieniona na odmianę zeblid
i w listopadzie 2010 wreszcie wyrównany teren i przeprowadziliśmy się w grudniu do nowego domu
9 lipca 2011 - wiosną posadziliśmy brzozy i posailiśmy trawę.... brrr , masakra...
posadziłam cisy, laurowiśnie, kiścienie.... coś tam dosadzałam ale czekaliśmy na kolejny rok i postawienie gabionów