Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 00:14, 15 lut 2018

Do góry
Hanusiu, dziękuję i buziaki
abiko - Aga próbuj, na pewno się uda, przecież działasz również
Karola Trzymam kciuki za Twoje wymarzone miejsce.
Aganiu, u mnie wieszaki, u Ciebie dywany, nie ma to tamto
Jolu, dziękuję
Mireczko, dzięki

Dla Was skromny bukiecik

Dwa ogrody 00:00, 15 lut 2018

Do góry
jankosia napisał(a)
Mariola... boszsze.... co ja się musiałam nacofać I bombki i aminki i ranniki... A myślałam, że jak zacznę nadrabianie zaległości forumowych od Ciebie to będzie łatwo. Widzę, że trzeba było do kogo innego iść

A ty wiesz skąd masz tę dziewannę co to jej rozpoznać nie możesz? Bo jeśli ode mnie to 'Wedding Candles' będzie.

Sprzątam nasionka i chciałam Cię zapytać czy coś miałam Ci wysłać? Napisz mi na priv jeśli tak, ok? Bo do końca lutego obiecałam sobie nasionkowe tematy zakończyć
Buziaki

Jankosiu, wreszcie się pokazałaś, jak miło
Dziewannę kupiłam u swojej pani bylinowej. Na nasionka chyba się nie umawiałyśmy. Chyba, że Ty coś chcesz?
Dziękuję za niesamowity link

Ja przygotowałam na wiosnę doniczki, a Ty?

no dobrze, to dopiero początki przygotowań

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:45, 14 lut 2018

Do góry
Kasiu, moja wizja tego miejsca poniżej:

Tu akurat użyłam różnych róż - w parze z Artemis i Pashminą jest William Sz i Stephanie Baronin. No ale jak chcesz iść w mniejszą jaskrawość, to Williama może zastąpić jś kolejna blada róża, np Parky:

Jest też stipa, Miskant ML oraz jarzmianki.

Montana jest mocno kępiasta, ale raczej powinna iść przed róze. Ja na rysunku dałam Carex Conica Snowline - jest fajna i łądnie zimuje, nie rozłazi się.
Ogród Basi 23:40, 14 lut 2018

Do góry
W sobotę zrobiłam takie kurczaki-cudaki. Kogucika i kurkę. Czekają na Wielkanoc.
Ogród Basi 23:37, 14 lut 2018

Do góry
A tu plany na nowe rabaty i dostawa Szmaragdów. C zeka na wiosnę.
Ogród Basi 23:32, 14 lut 2018

Do góry
Przesyłam kilka zdjęć z nowymi donicami .
Ogrodowe kreacje 23:29, 14 lut 2018

Do góry
Dzisiaj walentynki post trochę późny, ale jutro mam nadzieję tez będzie miło na niego popatrzeć Oczywiście serduszka - kolejna jedna z moich ulubionych bylin, jak tak usiadłam i się zastanowiłam, którą najbardziej bylinę lubię to powiem wam - WSZYSTKIE
Co się stało kwiatom ... 23:05, 14 lut 2018

Do góry

Wzór na klonach..Pustynna Burza

Dwa ogrody 22:54, 14 lut 2018

Do góry
Gratulacje z okazji 500 stron! Kolejnych setek życzę i trochę wiosny zostawiam....oh jak mi już do takiej wiosny w moim ogrodzie tęskno....

Co się stało kwiatom ... 22:45, 14 lut 2018

Do góry
Reniu kochana nie wiem o napisać....może to że wkładam rękę w kieszeń i deptam ile "fabryka dała", przytulam mocno, a Św Katarzyna i Św Krzyż na zawsze został w mojej pamięci ..
karnawałowo...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:43, 14 lut 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Śliczny komplecik stworzyłaś, piękna paleta barw. Od razu wiosna przychodzi na myśl, a i nie pozwól sobie wmówić, że kogoś kopiujesz. Sama to stworzyłaś, co najwyżej zainspirowałaś się czyimś pomysłem. Pozdrawiam
Kolorowy ogród na piasku 22:37, 14 lut 2018

Do góry
viva napisał(a)
Głównym tematem są chyba teraz trawy.

Siedzę i czytam już kilka godzin, mowę mi trochę odjęło, ale siedzę i czytam Dobrze, że luty Odcinek z Mają też obejrzałam (pierwszy raz, wybacz )
Jestem z wątkiem w 2016 i nie odpuszczę.
Ta fotka wyżej to może się przyśnić Helenko

Dwa ogrody 22:28, 14 lut 2018

Do góry
mira napisał(a)
Noooooo..... takie wieszaki jaaaaaaaaaaaaa bomba. Cudne po prostu.
Ta doniczka też niczego sobie.
Tak się zachwyciłam że choć obejrzałam kolorowe rabaty to i tak mi w oczach te wieszaki .

Pomysł z lampionem też cudny.
Jakoś mało twórcza jestem, przy Tobie to można się albo kompleksów nabawić albo dostać weny twórczej. Czuję że mi idzie wena
A może bym za takie kury się zabrała wnuczka byłaby zachwycona - jak mogę dostać taki wzór choć tak po łebkach.

pozdrawia

Mireczko
, przegapiłam Twój wpis.
Nie ma mowy o żadnych kompleksach, nie ma powodu, wolę Twoją wenę.
Oczywiście formę na kury małe i duże wyślę W necie są różne, tę nieco przystosowałam do swoich potrzeb.
To moja ulubiona czarnuszka z małymi
Co się stało kwiatom ... 22:27, 14 lut 2018

Do góry
Trzcina cukrowa i takie tam..

Znalazłam go na straganie,Pan Ziemniak

Co się stało kwiatom ... 22:22, 14 lut 2018

Do góry
Agatko, odpocznę za Ciebie i kuruj się bo wiosna za pasem, ogrodnik nie może chorować bo pracy ma po kokardy .
Renia, wypoczywam ,dzienny limit marszu to 30 parę kilometrów ,lewady są przepiękne to spaceruję

Wiola,powrót do szarej rzeczywistości może zaboleć po takich widokach, ale co tam... Poncha de Madeira jest do zrobienia i w naszych warunkach
Takie kwiatki

Mirkowy ogród (początki) 22:14, 14 lut 2018

Do góry
Zoju o tych myślałaś?

Wśród brzóz i dębów 22:11, 14 lut 2018

Do góry
marba napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy:

No nie już zakupy robicie Jak nawet o nich nie myślę jeszcze
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:07, 14 lut 2018

Do góry
Wspomniałam o ataku zimy...nie mogłam się oprzeć po powrocie do domu i cyknęłam Walentynkową niespodziankę

Mirkowy ogród (początki) 22:06, 14 lut 2018

Do góry
zoja napisał(a)

u mnie są krokusy, czosnki i tulipany - tyle dostrzegłam
u Teściowej wypatrzyłam jeszcze kapustki rozchodników, a u siebie nie wiem
Kapustki na początku stycznia takie miałam, to te zwykłe. Odmianowe jeszcze śpią.
Juka karolińska ogrodowa (Yucca filamentosa) 21:32, 14 lut 2018

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Witaj Annak stara roślina ,,Matka" po kwitnięciu (ginie) zamira tworząc, swoje pokolenie czyli odrosty korzeniowe.
Ja po kwitnięciu zawsze wycinam roślinę Matkę przy ziemi by zrobić miejsce młodym jak już się pojawią. i młode rośliny u mnie rosną a po roślinie matecznej nie ma śladu.
U mojej znajomej też juk nigdy nie było bo nie pamięta aby miała i jedna sama się pojawiła a z czym...? z ziemią przywiezioną z innych działek.
Był gdzieś kawałek Korzenia juki i z niego wyrosła roślina.
Więc może i u cb taka historia sama jest.
Z mojego doświadczenia juka może nawet 4 lata być w ziemi po czym wyrośnie nad ziemię przetestowałem to osobiście zakopując kawałek korzenia.
Nie pozbywaj się tych malców bo szkoda juki to cudne rośliny sam ich posiadam sporo odmian.

Dzięki Piotrze za te wyjaśnienia. Tego mi właśnie brakowało, bo starej rośliny nie było, a tych maleństw kilka w różnych miejscach. Ogródek mam niewielki, dlatego zastanawiam się co z nimi zrobić. One mi się bardzo podobają, ale ja dość niecierpliwa jestem, żeby kilka lat czekać na kwiatki. Z tych samych powodów nie planuję kupować żadnych roślin, które kwitną w drugim roku od posadzenia, a co dopiero po kilku latach! Może znajdę im jakieś miejsce... czy Ty się orientujesz, jak głęboko trzeba te maleństwa wykopać, bo dorosłe to podobno mają bardzo długie korzenie...
Twoje piękne i olbrzymie, no i zaraz kwiatki pokażą
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies