Wracam sobie do tej fotki juz ktorys raz, cudnie wygladaja gorejace korony umbrelek w tej przydymionej scenerii - moze doczekam sie kiedys u siebie takiego widoku
o już jedna jest zupełnie łysa, a reszta przeżedzona
wiecie, jeśli ktoś czyta uważnie lub mniej uważnie mój wątek i wcale nie trzeba przeczytać 2tyś stron to wie doskonale, że bardzo cierpliwie po tysiąc razy odpowiadam że te horensje to Vanilla fraise, a te żurawki to georgia peach, a te trawy to, a tamte to.... i jesli ktoś zadaje takie samo pytanie trzeci raz i pada odpowiedź nie dalej niż strona wcześniej to się zastanawiam dlaczego...
Nikt mnie nie uraża pytaniami, więc pytać można... tylko czasami się zastanawiam czy ktoś te moje odpowiedzi czyta...
Wracam sobie do tej fotki juz ktorys raz, cudnie wygladaja gorejace korony umbrelek w tej przydymionej scenerii - moze doczekam sie kiedys u siebie takiego widoku
w sadzonkach, tyle razy na przestrzeni 2 lat to już to pisałam, że aż się dziwie, że ktos jeszcze tego nie wie
Ale na forum są ciągle nowe osoby, które nie wiedzą, nie znają się, a podziwiają Twój ogród i dopytują. Taka ilość stron jest trudna do przeczytania od dechy do dechy.
Anetko moje ogromne gratulacje podejrzewam że czujesz się wysmienicie trzymając gazete w rękach to musi być fajne uczucie zazdraszczam to wiadomo
pewnie że fajne, nie będę udawała że nie W tym roku w dwóch tytułach pojawił się nasz ogród. W marcu w Działkowcu i teraz w MPO. Fajne jest też to że teraz nikt nie zmienił tego co napisałam i wybrali fajne zdjęcia
Garczoki, taką nazwę słyszałam na potrawę z takich garnków. Najlepszy jest z gliny.
Jak go wykorzystujecie?
To już wiem, gdzie szukać.
jak chcesz to podpytam męża o ten gar
Kupiliśmy go w sumie nie dawno, a kucharzeniem podwórkowym zajmuje się eM , raz robiliśmy takie gruzińskie szaszłyki z mięsa mielonego na takich szpatułach, raz mięsiwo i pieczone ziemniaczki. Można robić różności, zaskoczyło mnie to że wewnątrz można osiągnąć temp do 500st.
Przepięknie umbry się przebarwiły - nawet nie wiedziałam, że one mogą przybrać takie barwy
Ja mam 8, 6 nadal zielonych, dwie trochę się zażółciły, ale listki już z nich lecą, raczej się na taki efekt nie doczekam.
Gratuluję publikacji i nagrody - zasłużenie!
Ty nadal cebulowe sadzisz, czy to znaczy, że z tysięcy posadzonych w ubiegłych latach niewiele zakwitnie wiosną?
przebarwienie zależy pewnie od wielu czynników
co do cebul, to niestety większość tulipanów wymaga odświeżania... takie mamy cebulki na rynku
Gratulacje serdeczne. Skradł Wasze serca i moje też.
Przedpłocie jesienne cudowne.
Jak się nazywa taki garnek do pieczenia, co macie na tarasie/w altanie (jak tego szukać w necie?).
A powiem Ci Ewo że nie mam pojęcia jak on się nazywa, mój eM go zamówił u znajomego, a ten nam go przywiózł z Ukrainy, oryginalny ichniejszy. Bardzo ciężki.
Gratuluje publikacji i nagrody. Twój ogród to prawdziwe cudo. Przepięknie przebarwione umbry, u mnie 2 z 6 się przebarwiły a dwie zrzuciły liście jeszcze zielone i nie mam pojęcia co im dolega.
pewnie nic im nie dolega, może tak przeszedł zimny front, u mnie np na perukowcu, grujeczniku sa liście zmrożone - trzymają się mocno, takież same zmrożone spadają z marikena. A umbry były długo zielone, a pewnego dnia po nocy zrobiły się od prawej strony czerowne, a od lewej żółte (patrząc od strony domu) a następnego całe się zaczerwieniły niczym zachodzące słońce.
mój ogród jest za mały na Maję... to byłby najkrótszy z odcinków
Aneto, wielkość nie ma znaczenia. Przecież taki odcinek buduje się z planów, obrazów, rozmów z właścicielami, jest jakaś akcja i robótka. Można paralelnie pokazać inny podobny powierzchniowo ogród.
Myślę, że widz byłby zadowolony: móc oglądać Twój ogród i Waszą pracę.
Umbry cudownie kolorem zagrały z dachem domu. Bardzo mi się podoba
Gratuluję publikacji i nagrody.
Ten ogród jest bardzo charakterystyczny i nietuzinkowy. Perełka, jak to już ktoś napisał.
Miłego dnia.
Mnie jeszcze cebulki czekają. Ale dziś muszę zrobić stroiki na groby
oj cebul to mi do posadzenia jeszcze trochę pozostało i połowa traw do wiązania
Umbry cudownie kolorem zagrały z dachem domu. Bardzo mi się podoba
Gratuluję publikacji i nagrody.
Ten ogród jest bardzo charakterystyczny i nietuzinkowy. Perełka, jak to już ktoś napisał.
Miłego dnia.
Mnie jeszcze cebulki czekają. Ale dziś muszę zrobić stroiki na groby