Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 22:37, 05 lis 2017

Do góry

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:37, 05 lis 2017

Do góry
Od ostatniej porcji zdjęć opadło trochę liści, inne się przebarwiły, ale brak przymrozków na razie niewiele zmienił. Dzisiaj wyjątkowo piękny dzień, coś jeszcze udało się uwiecznić.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:32, 05 lis 2017

Do góry
I pytanko do Jana - a w zasadzie 2 pytania

1) czy klony mają to do sibie że przyrosty z danego roku nie wybarwiają się jesienią tego roku, tylko dopiero w kolejnym sezonie? Taka moja obserwacja co do klonów zielonolistnych latem.

Jak feniks z popiołów 22:31, 05 lis 2017

Do góry
Trochę jednak podrosły
rok 2016

rok 2017

Kwiaty we włosach 22:30, 05 lis 2017

Do góry

Tysiąc radości i utrapień 22:22, 05 lis 2017

Do góry
jona napisał(a)

Ten srebrny krzaczek to bylica Schmidta Nana. Niewielka (około 30 cm), poduszkowata roślina, niesamowicie przyjemna w dotyku. Na niej też znać już jesień.
Tak wyglądała wcześniej:

Przerzuciłam trochę zdjęć letnich. Wtedy to dopiero były widoki, aż się dziwię, że ogród tak wyglądał. Zimą trzeba będzie do nich sięgać

Tak podejrzewałam, że to bylica, kupiłam wiosną kilka sztuk, ale kilka mi poraziła jakaś choroba i musiałam usunąć, ciekawa jestem jak ona zimuje, Wiosną porównamy.
Podwórkowa rehabilitacja 22:20, 05 lis 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Właśnie, wczoraj sadziłam tulipany we wszystkie możliwe kociołki, nawet mocno zniszczone.
Pomyślałam sobie, że wiosną wezmę gruby sznur, ciepły klej, farbę w sprayu i zrobię z tego coś ładnego. Teraz wyglądają nieciekawie.

Można je jutą obwiązać na przykład. Ale gdzie je przechowasz w mrozy. Ja w zeszłym roku wsadzałam w bardzo duże donice, dodatkowo zabezpieczyła je przed mrozem. Niestety zadołować ni moglam, za duże były i część z nich pdzemarzła.
W tym roku zgodnie ze wskazòwkami pani Danusi donice zakopałam.
Sezon 2017 u Hanusi 22:19, 05 lis 2017

Do góry
Basiu, już usunęłam. Dziękuję za trzymanie ręki na pulsie.

Kwiaty we włosach 22:13, 05 lis 2017

Do góry

wspomnienie po jeżówkach

i budlei

Moja działka na Dębowym Lesie 22:10, 05 lis 2017

Do góry
jona napisał(a)

Dajesz jakieś przyprawy? Mam ochotę spróbować . Cukinię bardzo lubię grillowaną, i ogórki

Tak, oczywiście.Ja daję sól pieprz ziołowy i cytrynowy trochę przyprawy do grilla. może być tymianek ciut.
A wiesz jakie pyszne są grilowane i posmarowane serem fetą.Umm.Ale wóewczas takie trzeba grilować zawinięte w folii aluminiowej.

Ostatnia znośna hostka z żółtymi jeszcze listkami.Inne już oklapły.
Kwiaty we włosach 22:07, 05 lis 2017

Do góry
Aniu dzięki za wizytę.
Na dobranoc jeszcze coś niecoś

Moja działka na Dębowym Lesie 22:05, 05 lis 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

jeśli przezimują to i tak pewnie urosna wysokie...dostają chyba jakieś srodki ,żeby były niskie

Nie ważne czy będą wyższe,czy nie.Dla mnie ważne aby te chryzantemki przezimowały.
Tą mam już ze 3 lata .I ładnie zimuje i kwitnie koniec października i listopad
Chryzantema ISABELLA ROSE

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:04, 05 lis 2017

Do góry
Druga strona jakoś taka malutka mi się wydaje. Te same nasadzenia, w małej porcji symetryczne. mam nadzieję, że bukszpany ruszą wiosną bo po długim donicowaniu i sadzeniu prawie latem zupełnie stoją. powinny stworzyc małe obwódki razem z kulkami buksowymi które to muszą urosnąć i zostać pięknie uformowane - dajcie nam jakieś 2 lata na kulki i z rok na obwódki.

Podwórkowa rehabilitacja 21:59, 05 lis 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Renia na pewno coś z tego wyczarujesz, ja w garażu mam taką starą balię, też ją wytargam na wiosnę.

Kwestia chęci i wyobraźni.
Widziałam ostatnio taczkę pomalowaną w kolorowe kwiaty. Super wyglądała
Moja sałata na balkonie.
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:58, 05 lis 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Alu, masz wiosnę , jesienią?
Cudne kwitki Ci jeszcze kwitną
A jak się prezentuje winobluszcz na murze?

Ha, winobluszcz zasiedlił niższe piętro, czyli wszystkie liście spadły tak samo stało się z paulownią, nagi kikut pozostał, ale np derenie mają sporo listków, metasekwoja gold nieco zbrązowiała, ale nadal nie zrzuca igieł, najlepiej trzymają się liście na berberysach i tawułach. Ambrowiec po zmianie kolorystycznej też już wszystko zrzucił.
A pierwiosnki rzeczywiście wiosnę czynią

A tu kielichowiec od Irenki z Miłkowa, też w pełni ulistnionyw maju dostałam niewielką roślinkę, a teraz już spory krzaczek, ciekawa jestem jak przezimuje
Podwórkowa rehabilitacja 21:53, 05 lis 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Teraz trzeba je zadołować, o mamo Ale będzie czad

Nie dam rady ich zadołować, za ciężkie, będę owijać i przykrywać. Jak mrozy nadejdą.
Zadołowałam tylko takie w dużych plastikowych doniczkach
Wzeszły białe ostrogowce z nasionek od Ciebie. Są małe.
Na razie na balkonie rosną ale chyba będę je musiała właśnie zadołować i w razie czego gałązkami okryć. Jak myślisz?

Osiedlowy ogródek 21:53, 05 lis 2017

Do góry
Weekend minął pod znakiem przesadzania... trawy, hortensje bukszpany, cisy...
Wiele roślin zmieniło miejscówkę, mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi.
Trawnik zadeptaliśmy masakrycznie, trochę go przegrabiłam, żeby się podniósł, muszę go troszkę pooszczędzać, chyba się nauczę fruwać nad nim
Miałam posadzić wszystkie cebule a udało mi się tylko czosnki ok 60 szt a i tak kończyłam przy latarce czołówce
Z opuszczonej sąsiedniej działki przytargaliśmy wielkiego bukszpana, będzie z niego piękna kula na wiosnę

Nawet nie zdążyłam zrobić zdjęć nowej rabaty, tylko kwitnącą nerinę złapałam w locie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:48, 05 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

Kasiu jaki to jarząb?
Ambrowiec prześliczny - nawet w zielonym wydaniu
Podwórkowa rehabilitacja 21:43, 05 lis 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

Reniu, przydaśki cudnie zaaranżowane
Zawsze je można powymieniać
Pozdrawiam

Właśnie, wczoraj sadziłam tulipany we wszystkie możliwe kociołki, nawet mocno zniszczone.
Pomyślałam sobie, że wiosną wezmę gruby sznur, ciepły klej, farbę w sprayu i zrobię z tego coś ładnego. Teraz wyglądają nieciekawie.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:40, 05 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)
A tu część ogrodu po demontażu szklarni, na wiosnę będę w tym miejscu robić trawnik. A rabata przed tujami to jagodnik, dalej na prawo będą skrzynie warzywne. Po lewej stronie jest garaż i myślę żeby to od tej strony obsadzić choinami kanadyjskimi bo tam cień i mokro. Widać to miejsce na ostatnim zdjeciu post wcześniej.
Magda ty masz choiny, jak myślisz?

Jeśli to do mnie ..... mam choiny tegoroczne zadołowane narazie koło lewej gospodarczej str. domu( bo nie mam narazie pomysłu ,gdzie je dać ) ( w początkowej fazie miały zasłaniać warzywnik )

...... mi się one osobiście bardzo podobają jako zasłona i ogólnie ....tylko nie pamietam ,czy czasem one lepiej nie rosną w słońcu i półcieniu .....

Ps . Napracowałaś się .......brawo bardzo fajnie wyszło sosenki też posadzone
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies