oj chyba nie wszystkie, wydaje mi się że rozchodzą się te które są podlewane koło mojego banku są stare rozchodniki, taka trabata miejska rzadko podlewana lub wcale i te się trzymają prosto.
Ja na moich rozchodnikach zauważyłam, że te młode, czyli świeżo dzielone wiosną się nie pokładają za to stara, że tak powiem sadzonka "matka" się rozłazi.
miło to czytać, że poprawia się komuś nastrój
generalnie uważa się że hakone nie lubi słońca bo je przypala, z moich obserwacji wynika że ta all gold może być na słońcu, a ta druga odmiana niekoniecznie. Mam ją w słońcu i będę przesadzać do półcienia. Myślę że możesz sadzić tam hakone
po begoniach i kosmosach pozostało wspomnienie po dzisiejszym mrozie nocnym... zmroziło też liście grujecznika zanim się przebarwił... cóż pozostaje czekanie na wiosnę
aaaaa te czekoladowe kupuje, te trzeba wykopywać i przechowywać jak dalie, nie mam miejsca na przechowywanie i kupuje niestety.
Umbry chyba sadzone co 2,8-3 metry
zdjęci begoni są z przed 2 dni, dzisiaj był przymrozek, więc nie wiem jak będą wyglądały wieczorem, obawiam się, że pożegnam je w tym tygodniu...