Z czego są te jabłuszka czy głóg i bombeczki? Czy taki ostrokrzew z białym obrzeżem listków nie przemarza? Wymaga okrywania na zimę? A co sądzisz Danusiu o bukowych żywopłotach? Chodzio takie buki nie szczepione jak te leśne.Czy nie są za duże do mniejszego ogrodu (około 10 arów).Czy warto zawracać sobie głowę takim żywopłotem? Czy raczej stawiać na grabowy?
Na ścianie, Hania podziwia swoje dzieło
Uroczo i tak dostojnie Danusiu u Ciebie Czy możesz mi podpowiedzieć jakie drzewa nie gubią liści poza grabem? Odwiedziliśmy naszą koleżankę,która ma spory kawałek lasu i spacerując po nim napotkaliśmy tyci,tyci drzewka.Nie zgubiły liści,trzymają się one dzielnie na gałązkach,są brązowe jak u grabów.Tak sobie myślę,że być może to graby.Ale ja laik w tej kwestii.Nie zrobiłam zdjęcia niestety.Jeśli to byłyby graby to wiosnę zawiatałabym tam ze szpadlem Ale tak myślę,że może to jakieś inne drzewka tylko nie wiem jakie.Czy są jeszcze inne drzewa,które nie zrzucają liści a brązowieją i do wiosny się utrzymują tak jak u grabów? Szkoda,że nie zrobiłam zdjęcia,może następnym razem.
Coś się szykuje, ale żebym to ja sama wiedziała co? W dzień i przy świetle