Właśnie napisałaś to podlewanie...rok temu posadziłam je w donicach pod pergolą musiałam latać z konewką co godzinę, teraz mam je na tarasie to co innego
Ogród mam spory do do podlania i uprawy, a to nie sam trawnik...Sylwia mnie zrozumie, ona to dopiero ma podlewania....
Witaj czytam o posadzeniu w doniczki tez mi zostały cebulki różnej maści i albo zaraz zatoczę kolo dalej i dosadzę w nim ,albo w doniczkach kolo mogę zrobić np przy hortensji☺
Tutaj
Hej, hej, wracam do Was po wakacyjnej przerwie . Tęskniłam a Wy?
Nie wiem kiedy nadrobię zaległości w Waszych wątkach, pewnie będzie trudno .
Obeszłam dziś ogród i niestety bilans nie jest wesoły - wszystkie hosty to już tylko wspomnienie, pęcherznice, karagana i migdałek straciły wszystkie liście a derenie mniej więcej połowę. Ale niektóre rośliny nabrały pięknych kolorów, a są też takie, które wciąż kwitną .
Parę jesiennych fotek:
A dzisiaj skończyłam cebule
to co wykopałam dzisiaj wsadzałam, większość poszła do poczekalnika, bo malutkie cebulki, więc masy muszą nabrać
a żeby ułatwić sobie wyciąganie cebulek tulipanów, narcyzów i krokusów, to se je w takie koszyki powsadzałam a co
Mnie też...bardzo, bardzo się podoba...ktoś pisał o nim nie prawdę, ze pomału rośnie, ale chyba o to chodzi w ogrodzie...moje kloniki mają w tak młodym wieku cechy dorosłego drzewa...jak dla mnie cuda natury
bakopa to moje tegoroczne odkrycie
wsadzialm w wysokich donicach i pieknie sie zwieszaja, jeszcze wciaz kwitna
a nie raz je zaniedbałam z podlewaniem...
Zawody strzeleckie obowiązkowe bo to atrakcja dla dużych i małych
Ale się Krzyś za Michałem stęsknił
Szkoda , ze Młodszy musiał iść projekt robić bo by się sobą nacieszyli i pewnie w piłę pograli