Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Coś jeszcze, coś więcej... 07:18, 23 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Na pewno warto czekać
Patrz jak ładnie z piesą wygląda

dobre

świetne zdjęcie!!!!!
piesa w konwalnikach
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:12, 23 sie 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
[b]

Dosadziłam kilka wrzosów, bo po eksmisji jałowców zrobiło się wolne miejsce. Wraz z wrzosami w ogrodzie pojawił się piękny kłosowiec.

Czas rewolucji.... widzę, że mój ulubiony przetacznik kłosowy christa zawitał i u Ciebie piękny jest
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:11, 23 sie 2017

Do góry
mira napisał(a)

Bardzo mi miło i dziękuję za taką laurkę. Zapraszam.

Teraz często nie powinnam tu być bo ogród "czynny" do późna wieczór

moja aleja zachodzącego słońca - bardzo ją lubię

Cały czas wracam do tych fotek. JAKIE drzewo rośnie po prawej stronie na końcu ścieżki kamiennej?

A po lewej przy drewutni to wiciokrzew kwitnący na żółto? Ten pachnący?
Ogród bacowej 07:07, 23 sie 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Ewo kiedy pobierasz patyczki z perovski /-ej do sadzonkowania i w jaki sposób ukorzeniasz?

Obcinam koncem marca i wtykam głęboko do ziemi.W połowie lipca są już takie

Pod koniec lipca sadzone na miejsce stałe.

Anna i Ogród 05:44, 23 sie 2017

Do góry
Dalej trzeba wprowadzić strefę roślin wyższych i niższych. U Ciebie jest dużo drzew. Ona się na kilka metrów rozrosną. Weź to pod uwagę.

Osobiście uważam że ten świerk pochłonie kiedyś pół rabaty.

Vanilkę wysunęłabym ciut do przodu(mniej więcej gdzie te lilie i coś zielonego płaskiego). I sięgałaby z czasem do samej ścieżki. Więc tylko na obrzeżu dasz coś zimozielonego niskiego. TYLKO fotki przekłamują odległości i sama musisz to określić bo ze zdjęć jest trochę inny obraz.

Generalnie mam taką myśl żeby każde drzewo miało swoją strefę obsadzenia na dolnym piętrze i wtedye powstaną plamy kolorystyczne. I trzymałabym się zasady że pod drzewami co zarzucają liście dać coś zimozielonego. A pod iglastymi mogą być niskie trawki albo żurawki ( co tam masz). Może zrób listę tych drobnych roślin i ile sztuk bo masz dużo i trzeba tym manewrować.

Anna i Ogród 05:09, 23 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Fotki problemu z góry.
Co tu nie gra???? Jak to naprawić ???

Zaczełabym od tej małej rabatki z przodu
Masz tu kolumnowe drzewko. Posadziłabym za nim przy tych schodkach z płytek tak jak w lewym rogu lawendę na całej długości. Albo kupkami po 3 szt tak jak z lewej ale też takie kupki z tyłu na srodku za drzewem i po prawej stronie.

A z przodu masz chyba jakieś wrzosy. Fajne są ale mi brakuje ich więcej. Zrobiłabym cały pas wzdłuż brzegu.

Ptasi gaj 00:03, 23 sie 2017

Do góry
c.d.

Maleńka żabka na liściu

A tutaj w wodzie

Proso zielone

Proso czerwone

Ptasi gaj 23:57, 22 sie 2017

Do góry
c.d.

Choina kanadyjska moja pupilka pięknie rośnie strzyzona już dwa razy w tym roku.

Ptasi gaj 23:54, 22 sie 2017

Do góry
c.d.

Niezawodna drugie kwitnienie ile ma paków.

Róża kwitnaca non stop kwiat utrzymuje się bardzo długo. Kwiat zmienia kolory.

Ptasi gaj 23:49, 22 sie 2017

Do góry
Piękny powojnik kwitnie bez przerwy. Rośnie w donicy głębokiej.

Kwiatki doniczkowe na ganku

Róża Austina "Oliwia" mam ją od wiosny tego roku. Bardzo ładny kolor i zapach.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 23:48, 22 sie 2017

Do góry
Może ktooś rozpozna tą hortensję? Podpisana jest tylko jako hortensja bukietowa i tyle. Dostałam ją w prezencie miesiąc temu i wiem tylko, że była kupiona w Mrówce.
Aneczkowe marzenia 23:44, 22 sie 2017

Do góry
Może ktooś rozpozna tą hortensję? Podpisana jest tylko jako hortensja bukietowa i tyle. Dostałam ją w prezencie miesiąc temu i wiem tylko, że była kupiona w Mrówce.
Ptasi gaj 23:43, 22 sie 2017

Do góry
Gintura napisał(a)
Łał to chcę ją mieć odszukaj proszę pełną nazwę jeśli to nie kłopot i napisz proszę czy jest trudna w uprawie i jakie wysokości osiąga.

dzięki

Ta róża nazywa się Karen Blixen. Ja mogę tylko pisać o samych superlatywach. Piękna biel, sama się oczyszcza gubi płatki. Mam ją 3 sezon i co sezon to piękniejsza. Poczytaj w internecie jest dużo materiału na jej temat.

To są zdjęcia z soboty ub. tygodnia przed ulewą. To jest jej drugie kwitnienie.

Pod bosymi stopami 23:29, 22 sie 2017

Do góry
Osłona tarasu z clematisami Montana Freda.Jeden niestety uschnął, nie wiem co się stało Pozostałę mają się dobrze. Dziś dotarły róże okrywowe i pnąca Aloha. Z sadzeniem czekam na koński obornik, mam nadzieję że najpóźniej w sobotę będą w ziemi.

Chyba na każdym ze zdjęć widać że i dom i działka wymagają jeszcze sporo pracy ale...postaram się jutro dodać zdjęcia dla porównania z wczesnej wiosny. Chyba sama powinnam sobie przypomnieć jak było
Pod bosymi stopami 23:22, 22 sie 2017

Do góry
A to dzisiejsza przymiarka. Ławka wisiała kiedyś na placu zabaw ale była zbyt niebezpieczna dla dzieci i zdjęliśmy po pierwszej sytuacji kiedy córka prawie dostała nią w zęby. Mąż przerobił na stojącą i mimo że za nią nie przepadam to w tym wydaniu ma szansę z nami zostać. Wiem że krzywo stoi, przesadzę rodka to "wyprostuję" rabatę

I szersza perspektywa na rabatę ( to przy schodach wejściowych)

To co rośnie w prawym roku to wsadzony na szybko prezent od sąsiada. Nie wiem co z tym dalej zrobić Chciałabym żeby ta rabata była w dużej części zimozielona ale przy cegle widzę też rozchodniki i może trawy?
Pod bosymi stopami 23:13, 22 sie 2017

Do góry
Obecny widok z tarasu

I posadzona wczoraj morwa biała

Za taśmą planowany żywopłot grabowy.

Ściana północna zarośnięta zostanie kiedyś mam nadzieję wsadzonymi w tym roku hortensjami pnącymi. Widać niedokończone ścieżki i zejście do warzywnika

I jeszcze rabata z przodu
Moja działka na Dębowym Lesie 23:09, 22 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Jednego roku byliśmy świadkami zbierania się boćków do odlotu. Niezapomniane wrażenie. Pierwszy raz w życiu widziałam tyle ich na raz. Na naszej i pobliskich działkach było ich razem pewnie z 200 sztuk. Cudowne to było choć mnie zawsze smutno jak odlatują.

No właśnie, tak bardzo utożsamiamy się z tymi boćkami choć one w połowie sa nasze,Ale takie akurat na wiosnę, gdzie wszystko się budzi i jest widoczne, i one takie duże, majestatyczne , może po to aby nie przegapić tej wiosny tego szczególnego czasu .
To miałaś cuudne widoki te sejmiki bocianie.
U mnie nie opodal tez takowe są sejmiki.
I też szkoda, wielka szkoda, jak one odlatują, jak ich już nie widzę jak jadę na działkę i nie słyszę

Hortensja Bobo z jednej strony - od tarasu

I z drugiej

Moja działka na Dębowym Lesie 22:58, 22 sie 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Piekne te bocki!
Ale masz teatr najwyższych lotow

Nommm, i za taki teatr exclusive nic nie musze płacić, nie muszę jak coś mi się podoba jakaś szyuka, rezerwować bilety na kilka miesięcy wcześniej,aby ja obejrzeć. mam to wszystko Gratis z takim bonusem moje działki i tego magicznego miejsca.
J
Dlatego kocham to moje miejsce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies