Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 18:26, 17 wrz 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Wstawiłam w identyfikacji, wstawie i tutaj. Kochani potrzebuję zidentyfikować takie drzewko. Piękne, zdrowe, cudownie zaczyna się przebarwiać.

to jakie te liscie sa ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:26, 17 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
no widze piekne to miejsce one sie szybko rozrstaja ?

Kasiu, na glinie i bez podlewania rosną jak na drożdżach. Używam ich do zapychania dziur, kiedy robię nową rabatę. Kiedy docelowe rośliny podrosną, to usuwam je lub mocno redukuję.

Tak zrobiłam na okołostudziennej, garażowej i na przedpłociu.

Lawendowy zawrót głowy 18:23, 17 wrz 2017

Do góry
hahha Tess rozwalasz mnie

Justynko juz zasadzone "__))

na efekt koncowy jeszcze troche czasu trzeba

beda dwa gabiony z ciemnym kamieniem i w srodku cis taki parawanik przy wodopoju ))

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:22, 17 wrz 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
W przyszłym roku będzie zmiana domku w donice na warzywa... Daria dała nam pozwolenie choć jeszcze przeżywa. Nikt się w nim nie bawi, a nas kusi warzywnik.

Powolutku zadarniam drugi lasek - złote turzyce

Ja dzisiaj posadziłam rozplenicę Hameln Gold dwie sadzonki na preriowej...ogród cudnie się prezentuje, jesieni jeszcze nie widać, ja nie zdążyłam nic popsrykać obiektywem, deszcz przegania.
Domek jak z bajki, a tu Daria zaczyna pomału dorastać, a warzywa to też fajna zabawa

Złote turzyce....fajnie wyglądają na rabatach...tylko u nas słabo zimują...wiosną trzeba dzielić i przesadzać...jaką odmianę posasziłaś?
Kiedyś będzie tu ogród 18:21, 17 wrz 2017

Do góry
No i zakupiłam prezent urodzinowy dla eMa.... niech ma chłopak coś z życia...

Kiedyś będzie tu ogród 18:17, 17 wrz 2017

Do góry
Wstawiłam w identyfikacji, wstawie i tutaj. Kochani potrzebuję zidentyfikować takie drzewko. Piękne, zdrowe, cudownie zaczyna się przebarwiać.

Lawendowy zawrót głowy 18:16, 17 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
ciekawa jestem jak te moje nowe pomysły sie sprawdza )))
efekty dopiero wiosna ...dziura na cisy )lejea Grzes kopie ...

Co tu będzie? Nie trzymaj w niepewności.

A tak w szczególe i ogóle, to obrzydliwie () porządniccy jesteście - dół wykopany a na trawniku nawet śladu po tych wykopkach.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:11, 17 wrz 2017

Do góry
Irysy syberyjskie widać na drugim wiosennym zdjęciu
'
Mam jeszcze taką fotkę z wnętrza rabaty

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 18:08, 17 wrz 2017

Do góry
Kochani potrzebuję zidentyfikować takie drzewko. Piękne, zdrowe, cudownie zaczyna się przebarwiać.

Ogród dla moich synków 17:58, 17 wrz 2017

Do góry
Jolu, Mirellko, Asiu, Aniu dziękuję za miłe słowa Naprawdę w lipcu i sierpniu ogród musiał sobie radzić sam, niestety. Tylko nornice i chwasty bardzo się cieszyły, że mnie nie ma. Dobrze, że kiepski za mnie fotograf i szczegółów na zdjęciach nie widać W końcu znalazłam trochę czasu ostatnimi dniami i wzięłam się za plewienie. Nawet nie chce mi się teraz myśleć ile to tysięcy nasion chwastów zdążyło mi się już wysiać Po-plewię sobie w 2018.
Niech tylko przestanie lać i biorę się dalej za ogród. Mam ambitny plan, do końca września wszystkie rośliny z doniczek wsadzić do gruntu, a resztę poprzesadzać już na miejsce docelowe.

Ogród niby nowoczesny ale... 17:56, 17 wrz 2017
Do góry
Magda70 napisał(a)

Zawilce szaleją i to dosłownie. Powoli zaczynają mnie wkurzać bo się rozlażą na boki bardzo. Jakies ograniczniki chyba bede musiala zrobić bo kwitną cudownie.

u mnie to samo ...białe jeszcze nie ale rózowe pochłoneły buka obłozyłam kostka na sucho i mysle kancikowac i bedzczelnie dzibac i plewić zawilce przy kostce ...to rozlazenie sie doprowadzi do tego ze cale rabaty beda w zawilcach

tak samo widze ze zachowuja sie te niskie wiosenne ...ida jak perz

jak wymyslisz lepszy sposób na ich opanowanie ...szybko dawaj cynk
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:53, 17 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

bardzo mi sie tu podoba

masz gdzies pod reka fotke z kwitnienia ?

Mam

wiosna

lato

jesień 2016

2015

Tam rosna astry bylinowe, irys syberyjski, firletka chalcedońska, hortensje, płomyk szydlasty, czosnki, przegorzan, przetacznik i przewrotnik
Ogród z uśmiechem 17:48, 17 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Jolu nie martw się, odżyją u mnie to samo, taki rok wykańczający dla nich bo ciągle leje i leje... i grzybowe atakują
Tak to u Ciebie wygląda ? :

Aurelia, umieściłam zdjęcia swoich w wątku o chorobach bukszpanów, zobacz. Chyba inaczej niz u Ciebie.
Parki Warszawy 17:44, 17 wrz 2017

Do góry
Zabytkowy park Dreszera na Mokotowie podczas prac przy rewitalizacji

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:36, 17 wrz 2017

Do góry
Samosiejki kosmosów ładnie wpasowały się w stałe nasadzenia.

Rozchodniki na półksiężycowej.

Skarpa widziana z góry

Przesadziłam z podokiennej na froncie na półksiężycową dzwonki Poszarskiego. Ciekawe, co z tego wyniknie w następnym sezonie? Mają rosnąć na krawędzi rabaty.

Sąsiedztwo ziemniaków 17:35, 17 wrz 2017

Do góry
Witam i od razu proszę, żeby przekierować ten wątek, jeśli źle umiejscowiony.
A chodzi mi o takie zagadnienie: czy sąsiedztwo ziemniaków wpływa na rosnące obok rośliny? Generalnie chodzi mi o kwiaty, ale także warzywa, truskawki. Zastanowiło mnie, dlaczego ślazówka i malope wysiane tego samego dnia i z tych samych nasion obok ziemniaków (na zdjęciu pusta już grządka) dawno przekwitły, a te obok truskawek - kwitną nadal.
Dalej, za truskawkami, były także ziemniaki (inna odmiana) - i przy nich też żywot kwiatków był zdecydowanie krótszy.
Jeśli macie jakieś doświadczenie w tej kwestii - oświećcie mnie, proszę!.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:32, 17 wrz 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nie pamiętam już tak zimnego i deszczowego września. Sprawdziłam, że w zeszłym roku dopiero w drugiej połowie września, po wielu tygodniach suszy, spadł deszcz.
Z jednej strony cieszę się, bo wyjątkowo bujnie i długo kwitną hortensje. W poprzednim sezonie bez codziennego podlewania kwiaty szybko usychały. Ładnie rosną trawy.

bardzo mi sie tu podoba

masz gdzies pod reka fotke z kwitnienia ?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:26, 17 wrz 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Mało mnie było na ogrodowisku, bo taki mam smutny rok, zmarł mi tata, otarłam auto, mam za mało wolnego czasu, za dużo się dzieje spraw, które odciągają mnie od ogrodu i jeszcze mam chorego nieuleczalnie psa i kotkę

Sama rozumiesz, spotkania są dla mnie teraz trudne i ten rok ogrodowy też nie najlepszy...ogony łapię z trudem...ale trzymam się i już

Dla osłodzenia w tych trudnych chwilach ćwiczę się w tortach bezowych

Całuję...częstuję wszystkich

o kurcze jaki fajny....a dobra beza to sztuka

i ciesze sie ze klony mowia ze to jeszcze nie jesien...chociaz pogoda paskudna
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:25, 17 wrz 2017

Do góry
Niestety, nadmierna wilgotność nie posłużyła pomidorom. W ciągu paru dni zaraza ziemniaczana zlikwidowała całe poletko pomidorów. A miały jeszcze mnóstwo owoców. W tym tygodniu powyrywam łęty, skopię i wysieję ozime żyto na zielony nawóz.

Swoje 5 minut będą miały wkrótce berberysy. Rosną u mnie bezproblemowo. Nie zauważyłam ich negatywnego wpływu na trawy. Żadna trawa nie złapała rdzy.

Erecta i Green Carpet

Zarumieniły się trzmieliny oskrzydlone na studziennej. Zauważyłam, że wszystkie odmiany trzmielin są przysmakiem dla dorosłych opuchlaków. Nie wiedziałam tego wcześniej. Codziennie wieczorem chodzę na polowanie. Opuchlakowe wżery są też na pnącej hortensji, niektórych bukietowych i pierwiosnkach. Larwy opuchlaka znalazłam w zakupionych w szkółce cisach. Dobrze, że mam już nawyk wytrzepywania korzeni.

Klon strzępiastokory pozbył się starej kory. Tu i tam wysiały się przetaczniki i kwitną.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies